کتاب آموزش تلفیقی املانویسی دانش آموزان
معرفی کتاب آموزش تلفیقی املانویسی دانش آموزان
کتاب آموزش تلفیقی املانویسی دانش آموزان نوشتهٔ مریم خجک و خدیجه دولتخواه است و نشر برگ و باد آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب آموزش تلفیقی املانویسی دانش آموزان
آموزش تلفیقی املا و تأثیر آن بر یادگیری و یادسپاری حروف همآوا یکی از روشهایی است که میتوان از آن برای رفع مشکلات یادگیری املا و هم ارتقای کیفیت یادگیری آن نزد دانشآموزان استفاده کرد. در روش املای تلفیقی معلّم از هر درس تعدادی لغت را انتخاب میکند و با آنها متنی داستانی مرتبط با دروس آن پایه تحصیلی میسازد و محاسن زیادی هم برای دانشآموزان دارد از جمله ارائهٔ شیوهٔ نوین املا، تمرین لغات مهم دروس، استانداردسازی متون املایی و کاهش مشکلات املایی. تنها عیب عمدهٔ این نوع املا، عدم آشنایی دانشآموزان با متن جدید است که در آن هم معلم میتواند با تمرین لغات مهم آن این مسئله را حل کند. برای قرائت متن املا با توجه به اینکه متن چندین بار خوانده شده و توضیحاتی توسط معلم بر آن داده شده است. توصیه میشود هر بند از متن املا فقط دو بار تکرار شده و مدت زمان تقریر متن حداکثر ۲۵ دقیقه باشد، حداکثر متن املا در هر جلسه بر اساس توان دانشآموزان و نوع متن از لحاظ دشواری کلمات و عبارات، متغیر است.
نویسندگان در این کتاب میخواهند با ارائهٔ روش تلفیقی در املانویسی کیفیت یادگیری و یادسپاری دانشآموزان ابتدایی را ارتقا بخشند.
این کتاب میتواند راهنمایی برای معلمان و اولیای دانشآموزانی باشد که از اختلال املانویسی رنج میبرند؛
-کمک به معلمان جهت رفع اختلالات یادگیری و یادسپاری املانویسی دانشآموزان
-کمک به کارشناسان آموزشوپرورش جهت ارتقای کیفیت فرآیند یاددهی و یادگیری
-کمک به سازمان آموزشوپرورش جهت برنامهریزی مناسب به منظور ارتقای فرآیند یاددهی یادگیری املانویسی به شیوه تلفیقی
-کمک به دانشآموزان جهت ارتقای یادگیری در درس املا.
خواندن کتاب آموزش تلفیقی املانویسی دانش آموزان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به معلمان پایههای اول و دوم و سوم پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آموزش تلفیقی املانویسی دانش آموزان
«هدف املا در اختیار قرار دادن تعداد بیشتری لغات و اصطلاحات زبان مادری به دانشآموزان است تا به سهولت بتوانند در سخن گفتن و نوشتن انشا از آن کمک بگیرند و تفاوت مهم دیکته با انشا آن است که در انشا از لغاتی استفاده میکنند که کاملاً آنها را میشناسند و به معنی و مقام آنها در جمله آگاهاند و به کمک دیکته و قرائت فارسی و تکرار آنها را یاد گرفتهاند که از بینشان دستچین میکنند و موضوع خود را میپرورانند. املا درسی است که میتواند دانشآموزان را در نوشتن انشا کمک کند. دانشآموزان از بیان درستی که معلم در القاء املا به کار میبرد میفهمند که چگونه جمله را با آهنگ رسا و مناسب آنچنانکه معنی مطلب را برساند شروع کنند و کجا آهنگ را کوتاه کنند و کجا آن لفظی را که لازم است به تأنی بر زبانآورند و چگونه در پایان جمله توقف کنند.»
حجم
۱۷۹٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۰۸ صفحه
حجم
۱۷۹٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۰۸ صفحه