کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم
معرفی کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم
کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم نوشتهی آن کارف و با ترجمهی مهرناز شیرازی عدل، اثریست که نشر هنوز آن را منتشر کرده است. این کتاب به موضوعی میپردازد که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن مواجه میشوند: روند پیر شدن و چگونگی پذیرش آن. نویسنده که سابقهای در جامعهشناسی پزشکی و روزنامهنگاری دارد، با نگاهی تحلیلی و انسانی به تجربهی پیری مینگرد و تلاش میکند تصویری متفاوت از آن ارائه دهد. کتاب با مثالهایی از زندگی روزمره، روایتهای شخصی و تحلیلهای فرهنگی، به بررسی نگرشهای رایج دربارهی پیری و تأثیرات آن بر زندگی فردی و اجتماعی میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم
کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم نوشتهی آن کارف، به بررسی روند پیری از زاویهای تازه و واقعبینانه پرداخته است. این کتاب با کنار گذاشتن کلیشههای رایج و ترسهای فرهنگی دربارهی پیری، تلاش کرده است تا پیری را نه بهعنوان دورهای از زوال، بلکه بهعنوان بخشی طبیعی و حتی پربار از زندگی معرفی کند. نویسنده با بهرهگیری از تجربههای شخصی، روایتهای خانوادگی و تحلیلهای جامعهشناختی، نشان داده است که نگرش ما به پیری تا حد زیادی تحتتأثیر فرهنگ و سیاستهای اجتماعی قرار دارد. ساختار کتاب به گونهای است که ابتدا با مثالهایی ملموس از اضطرابهای مربوط به سن و سال آغاز میشود و سپس به تدریج به تحلیلهای عمیقتر دربارهی نقش فرهنگ، اقتصاد و سیاست در شکلگیری تجربهی پیری میپردازد. آن کارف در این کتاب، پیری را فرایندی مادامالعمر دانسته است که میتواند با رشد و رضایت همراه باشد، به شرط آنکه تابوها و ترسهای پیرامون آن به چالش کشیده شوند.
خلاصه کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم
کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم با تمرکز بر تجربهی فردی و جمعی پیر شدن، به بررسی این موضوع میپردازد که چرا بسیاری از افراد از بالا رفتن سن هراس دارند و چگونه میتوان این نگرش را تغییر داد. نویسنده با روایت داستانهایی از زندگی شخصیتهایی مانند جینا و جک و والدینشان، نشان داده است که ترس از پیری نهتنها در نسلهای مختلف وجود دارد، بلکه ریشه در فرهنگ و تاریخ دارد. کتاب تأکید کرده است که پیری را نباید صرفاً دورهای از زوال و از دست دادن دانست، بلکه میتوان آن را فرصتی برای رشد، خودشناسی و تجربهی جنبههای تازهای از زندگی تلقی کرد. در بخشهایی از کتاب، به این موضوع پرداخته شده است که جامعه چگونه با کلیشهسازی و تبعیض سنی، افراد پیر را به حاشیه میراند و حتی خود افراد نیز گاهی از پذیرش پیری سر باز میزنند. نویسنده با اشاره به پژوهشهای علمی و مثالهای تاریخی، نشان داده است که مغز و تواناییهای انسان در سنین بالا همچنان قابلیت رشد و انعطاف دارند. همچنین، کتاب به نقش سیاستها و ساختارهای اجتماعی در شکلگیری تجربهی پیری اشاره کرده و تأکید کرده است که فقر و انزوا بخشی از ذات پیری نیست، بلکه نتیجهی بیتوجهی اجتماعی است. در نهایت، کتاب با ارائهی رویکردی سوم به پیری، پیشنهاد داده است که پذیرش پیری و کنار گذاشتن ترسها و کلیشهها، میتواند به زندگی پربارتری منجر شود. این رویکرد بر رشد مادامالعمر، انعطافپذیری و یافتن منابع درونی برای رضایت و معنا در هر مرحله از زندگی تأکید دارد.
چرا باید کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم را بخوانیم؟
کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم با نگاهی متفاوت به موضوع پیری، فرصتی فراهم کرده است تا خواننده بتواند با ترسها و نگرشهای رایج دربارهی بالا رفتن سن روبهرو شود و آنها را بازنگری کند. این کتاب با مثالهای ملموس و تحلیلهای جامعهشناختی، نشان داده است که پیری میتواند دورهای برای رشد، رضایت و کشف جنبههای تازهای از خود باشد. همچنین، با نقد کلیشهها و تبعیضهای سنی، راههایی برای پذیرش واقعبینانه و انسانیتر پیری ارائه داده است. مطالعهی این کتاب به کسانی که به دنبال معنای عمیقتری برای مراحل مختلف زندگی هستند، کمک میکند تا با پذیرش تغییرات، زندگی پربارتری را تجربه کنند.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی پذیرش تغییرات سنی، ترس از پیری یا نگرانی دربارهی آیندهی خود و عزیزانشان را دارند. همچنین برای علاقهمندان به موضوعات جامعهشناسی، روانشناسی و مطالعات فرهنگی که به دنبال درک عمیقتری از تجربهی پیری هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب چگونه پیر شدن را بپذیریم
«اما رویکرد سوم به پیری که در این کتاب طرحریزی شده بسیار پذیرفتنیتر و خوشایندتر است. این رویکرد پیر شدن را روندی مادامالعمر در نظر میگیرد، نه چیزی که فقط به آخرین مراحل زندگی محدود شده باشد. پیری فرصتی است برای رشد؛ در واقع بخشی جداییناپذیر از خودِ زندگی است. اگر بخت یارمان باشد، برای پاگذاشتن در این مسیر باید تابوهای مربوط به پیرشدن را بشکنیم و قبول کنیم که پیرشدن اجتنابناپذیر است. زندگی طولانی نشانۀ این است که ما یا از نظر ژنتیکی شانس آوردهایم یا به کمک ثروت یا بختواقبال از این موهبت برخوردار شدهایم. وودی آلن تأکید میکرد که با پیرشدن مخالف نیست، چون راه بهتری برای فرار از جوانمرگی سراغ ندارد. قبول کردن پیری سوگواریای هم با خود دارد؛ زیرا پیری فقدانهای ناگزیری با خود به همراه دارد، چه به لحاظ عملکردی (مثلاً هیچ فرد پنجاهسالهای هیچوقت قرار نیست برندهٔ مسابقات قهرمانی تنیس ویمبلدون شود و حتی سیوپنجساله شدن هم احتمالاً شانس پیروزی در این مسابقات را از ما میگیرد)، چه از نظر مرگ دوستان و افراد خانواده، و چه از نظر آگاه شدن به فناپذیری خودمان؛ بااینحال درست است که سوگواری دردناک و به معنای تحمل اندوه است، اما این فکر هم که مسیر پیری جز به زوال نمیانجامد به طور حیرتانگیزی گمراهمان میکند.»