کتاب پهلوون برمی گردد
معرفی کتاب پهلوون برمی گردد
کتاب پهلوون برمی گردد نوشتهٔ عبدالرضا حیاتی است. نشر مهر و دل در سال ۱۴۰۰ این مجموعه نمایشنامه را با مقدمهای از «فرهاد مهندسپور» روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب پهلوون برمی گردد
کتاب پهلوون برمی گردد با مقدمهای نوشتهٔ «فرهاد مهندسپور» (کارگردان و مدرس تئاتر) آغاز شده است. عنوان این مقدمه «دربارهٔ عبدالرضا حیاتی و نمایشنامههایش» است. این کتاب یک مجموعه نمایشنامه را در بر گرفته است؛ نمایشنامههایی معاصر و ایرانی به قلم عبدالرضا حیاتی. این ۵ نمایشنامه بهترتیب «سه دیدار در فلق»، «قیصر در غبار»، «تارنواز»، «قاب خاطره» و «پهلوون برمیگردد» نام دارند. بهعنوان نمونه، نمایشنامهٔ «سه دیدار در فلق» از ۱۷ شخصیت تشکیل شده است. نام برخی از این شخصیتها عبارت است از «پیر تنبورنواز»، «تندیس مجنون»، «شیرویه»، «دلقک»، «شیرین» و «گوژپشت». صحنهٔ اول این متن نمایشی در یک قلعه اتفاق میفتد؛ قلعهای که تندیس یک انسان روی یکی از ستونهای آن ایستاده است. این نمایشنامه حالوهوایی ایرانی دارد.
خواندن کتاب پهلوون برمی گردد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات نمایشی معاصر ایران و قالب نمایشنامه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پهلوون برمی گردد
«او هیچگاه فرصت نداشت تا نمایشنامه ای را دوباره بنویسد. کاغذ پاره هایی که عبدالرضا نمایشنامه هایش را روی آن می نوشت معمولا خط خوردگی نداشت و پیدا بود نمایشنامه بی مهابا و زنده، از جان او به کاغذ آمده است. شاید از همین رو بود که عبدالرضا هرگز «نمایشنامه بدون کشمکش» نمی نوشت. در دوره ای که بیشترین نمایشنامه ها بی مسئله بودند، شعاری بودند، دراماتیک نبودند و بی مایه و بی مسئله و صرفا شعاری نوشته می شدند؛ نمایشنامه های عبدالرضا زنده و پر کشمکش بودند، زیرا خاستگاه نمایشنامه های عبدالرضا زندگی خودش بودند. عبدالرضا همیشه زندگی دم دستی و ساده و روزمره و مردمی خودش را می نوشت. این زندگی برای او ایمان به جهانی بود که او خودش را ذره ذره فدای آن می کرد؛ ذره ذره، بی نیاز از این که کسی دریابدش. اشک ها مجال نمی دهد. از این رو نمایشنامه های عبدالرضا حیاتی سندهایی برای بازشناسی ایمانی هستند که عبدالرضا یکی از تجلیات آن بود؛ هنجارهایی که امروز فراموش شده اند.»
حجم
۶۹۰٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
حجم
۶۹۰٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه