کتاب تفسیر آیه نور
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱۳ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب تفسیر آیه نور
«تفسیر آیۀ نور» تفسیر آیه «اللهُ نورُ السّماواتِ وَ الْأَرْض» در مجموعه سخنرانیهای آیهالله حاج سیّد محمّد حسین حسینی طهرانی(۱۳۷۴-۱۳۰۵) به تصحیح سیّد محمّد محسن حسینی طهرانی(-۱۳۳۴) است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
﴿اللهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ﴾؛ «خدا نور آسمانها و زمین است.»
﴿اللهُ﴾ یعنی: آن پروردگاری که جامعِ جمیعِ صفاتِ کمال و جمال، و منزّه از صفات نقص و عیب است، که از آن تعبیر به صفات جلال میشود؛ این خدائی که دارای این اسماء و صفات است، نور آسمانها و زمین است.
یعنی چه نور آسمانها و زمین است؟ یعنی خدا این نور حسّی است؟! آسمانها و زمین چیزِ دیگرند؟ و این نوری که در آسمانها و زمین است، همین نور حسّی خداست؟! پس بنابراین آن وقتی که آسمانها و زمین نور ندارند، آن وقت دیگر خدا در آسمانها و زمین نیست؟! معنی آیه این است؟! یا اینکه: ﴿اللهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ﴾ یعنی خدا نور دهندۀ آسمانها و زمین است؟ خدا خودش که نور نیست، نور دهنده است؛ یعنی این آسمانها و زمین، این نوری که دارند از ناحیۀ خدا است. مُنَوِّر یعنی نور دهنده، این است معنا؟!
بعضی که جمود میکنند بر الفاظ قرآن، و معانی الفاظ را هم منحصر میدانند در معانی ظاهری و مادّی، میگویند: بله ﴿اللهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ﴾ یعنی: خدا همین نوری است که در آسمان و زمین دیده میشود، همین نور!
مبانی تشیع (ابحاث اعتقادی)
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
شرح منازل هفتگانهی سیروسلوک (مقدمه: سلوک معنوی در پرتو نور قرآن و عترت)آیتالله العظمی مظاهری
نفحات انس: انسان کامل در فرهنگ شیعهسید محمدمحسن حسینی طهرانی
اسرار ملکوت، مقدّمۀ شرح حدیث عنوان بصری از امام صادق علیهالسّلام (جلد اوّل)سید محمدمحسن حسینی طهرانی
اسرار ملکوت، شرح حدیث عنوان بصری از امام صادق علیه السّلام (جلد دوم)سید محمدمحسن حسینی طهرانی
سیروسلوک، منزل سوم؛ تقواآیتالله العظمی مظاهری
سیروسلوک؛ منزل اوّل: یقظهآیتالله العظمی مظاهری
مبانی اخلاق در آیات و روایات؛ جلد اولعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
شرح حکمی الهینامه علامه حسنزاده آملیمحمد خیاط زنجانی
سیره صالحان در حّجیت افعال و گفتار اولیاء الهیسید محمدمحسن حسینی طهرانی
شراب سر به مهر؛ جلد ۷محمدبن ابراهیم صدرالدین شیرازی (ملاصدرا)
مهر تابناکعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
رساله سیر و سلوک منسوب به بحر العلومعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
حریم قدس: مقالهای در سیر و سلوک إلی اللهسید محمدمحسن حسینی طهرانی
سیروسلوک؛ منزل دوّم: توبهآیتالله العظمی مظاهری
روح مجرد
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
دستورات آیت الله حاج سید علی قاضی در ماههای رجب، شعبان و رمضانعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
لب اللباب؛ در سیر و سلوک اولی الالبابعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
رساله سیر و سلوک منسوب به بحر العلومعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
معادشناسی (جلد اول)علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
مهر تابانعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
مهر تابناکعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
لمعات الحسینعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
آیین رستگاریعلامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
معادشناسی (جلد دوم)علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
آموزه های معرفت؛ شرح دعای ابوحمزه ثمالی (جلد سوم)
سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
عنوان بصری (جلد چهارم)سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
معادشناسی (جلد دهم)علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
عنوان بصری (جلد سوم)سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
عنوان بصری (جلد دوم)سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
گاهی فکر میکنی بعضی از کتابها یه هدیهان. چرا اینطوری فکر میکنی چون هیچ جوره نمیشه فهمید چطوری پیداشون کردی. یا بهتر بگم چطوری اونا پیدات کردن. توی تاریکی بود که اومد یا توی توهم تاریکی وقتی که غرق نور
همان طور که در مقدمه کتاب آمده حقیقتا علامه طهرانی در این کتاب فاصله و دیواری که بین ما و خدا ساخته شده است را برداشته و آن خدا ترسناک و دور از دست رس را انقدر به مخاطب نزدیک
تشکر
به نظر من این کتاب مانند آب میماند که ماهی که از آب بیرون افتاده است را به زندگی برمیگرداند حقیقتا حیات بخش است و واقعیاتی را از زندگی انسان بیان میکند که به جرات 99درصدمان از آن غافلیم در
این کتاب به نوعی موضوع خداشناسی رو مطرح کرده به زبان ساده یه جاهاییش سخت میشه اما سیر بحث و بیان مولف جالب و شیواست
در یک کلام فوق العاده بود حتما پیشنهاد میکنم یه بار هم که شده باید این کتاب رو خواند
عالیه واقعا ، استدلالی درباره خدا میگویند ، برا همه توصیه میشه بعضی جاها یه کم تخصصی میشه ولی بیشتر کتاب روان و ساده است