کتاب آموزه های ولایت؛ جلد دوم
معرفی کتاب آموزه های ولایت؛ جلد دوم
کتاب آموزه های ولایت؛ جلد دوم نوشتهٔ سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی است و انتشارات مکتب وحی آن را منتشر کرده است. موضوع این کتاب بیانات سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی در عید غدیر خم است.
درباره کتاب آموزه های ولایت؛ جلد دوم
تاکنون روال بر این بود که وقتی قلم از بازآفرینی زیباییهای کلام استاد فقید، حضرت آیتالله حاج سیّد محمّدمحسن حسینی طهرانی باز میایستاد و به اقتضای ظروف و میزان پذیرش، ناگفتهها به زمانی دیگر عنان اختیار را میسپرد، کلماتی بس ارجمند از همان خامه در آغاز سخن و مفتاح کتاب، توجّه تامّ مخاطب را به فحوای بحث عالمانه نشانه میگرفت و دلهای واله و ضمیرهای شیدا را به خوان گستردهٔ نعماتی که در پرتو کلام حق شکل گرفته بود، بیپیرایه به میزبانی مینشست.
کتاب آموزه های ولایت؛ جلد دوم خلاصهای از فحوای کلام سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی را در عباراتی موجز تقدیم خوانندگان مینماید. استاد فقید بر رسم معهودِ خود، هنگامی که به نکتهای اشاره مینماید و قصد تبیین آن را دارد، چونان غوّاصی تردست آنچنان دریای معانی را سیر میکند و اطراف و اکناف را مینگرد که گویی حتّی از جزئیترین اجزای معرفتی هم نمیخواهد مخاطب را بینصیب گذارد، و با شرح جریانات مرتبط با موضوع و ذکر مثالها و شواهد متعدّد، ذهن جستوجوگرِ خواننده را بهسمت ادراک حقیقت، هدایت و راهبری مینماید؛ و نکته اینکه گاه در شرح غوامض، با تبیین حواشی و ورود به اصل ماجرا، با طبع لطیف و مطایبات دلانگیز آنچنان مخاطب را با مطالب همراه میسازد که او براساس فطرت، دل را در طَبق اخلاص گذارده و عاشقانه غرق در دریای شگرف حقیقت میگردد. البتّه نقل مطالب از صورت سخنرانی به کتابت و تغییر عبارات لطیف و شوخیهای گهگاه به مضامین جدّی، بالتّبع ممکن است حلاوت کلام را کمی دستخوش تغییر نماید، ولی ناشر حدّاکثر تلاش خود را بهکار خواهد بست تا اساس و چارچوب سخن کماکان حفظ گردد.
کتاب آموزه های ولایت؛ جلد اول مجموعهای است ارزشمند از بیانات حضرت آیتالله حاج سید محمّدمحسن حسینی طهرانی ـ قدس الله سره ـ که بهصورت مواعظ و منبرهایی در سنوات مختلف در اعیاد و مناسبتهای مرتبط با معصومین علیهمالسّلام برای عموم مؤمنین و حضّار ایراد کردهاند. جلد اوّل این کتاب شریف برگرفته از مجالس اعیاد غدیر است که استاد فقید در آن با شرح و توضیح معنای عید، به اصل مسئلهٔ ولایت که اساس و بنیان ادراک توحید است، میپردازند و برخلاف تصوّر عوام، ولایت را نه یک مسئلهٔ تعبّدی، که دقیقاً امری عقلانی بیان میکنند و علّت اصلی اختلاف بین شیعه و سنّی را نه مسائل صرف ظاهری، که حقیقتاً موضوعی برهانی برشمرده و در این راستا به بیان مصائب و مشکلاتی که پیامبر اکرم ـ صلوات الله و سلامه علیه ـ در طرح مسئلهٔ ولایت متحمّل شدند، اشاره می کنند. در ادامه پس از تبیین موضوع ولایت، به این نکته اشاره میرود که لازمهٔ قبول ولایت، تعهّد و پایمردی و مسئولیّتپذیری در جهت إعمال حقیقت ولایت در روح و جان حیات اجتماعیِ فرد است که اینک لوادار این کیان حضرت بقیّةالله الأعظم ـ عجّل الله تعالیٰ فرجه الشّریف ـ هستند، و درواقع عید غدیر روز تجدید بیعت با امام زمان است.
استاد ارجمند چنان در مسئلهٔ توحید مستغرقاند که بیهیچ پیرایهای راه رسیدن به مغزای ولایت را گذشتن از مُشتهیات و خواهش نفسانی قلمداد مینمایند و در این میان، مکتب عرفان را تنها مکتب رهاییبخش انسان از دام شئون و حیثیّات ظاهری و باطنی میدانند. افرادی که با قلم و بیان مُعظّمٌله آشنایی دارند، بر این نکته واقف هستند که به تأسّی از مرحوم علامهٔ والدشان، تأکید بلیغ ایشان در غالب نوشتهجات و سخنرانیها بر دوری از جهل و پیروی از عقل بوده است، و به شدّت با موضعگیریهای مبتنی بر رفتار و افکار احساسی مقابله میکردند و این موضوع را آنقدر حائز اهمّیت میدانستهاند که هدف از عید غدیر را دعوت عموم به تعقّل و اندیشیدن ذکر میکنند و علّت رجحان عید غدیر بر سایر اعیاد را در ظهور غلبهٔ عقل بر احساسات برشمرده و لذا تداوم غدیر را با ادامهٔ حیات بشریّت ملازم نموده و بر پایداری در مسیر حق بر پایه و اساس فهم و عقل و یقین و اجتناب از تأثیرپذیری صِرف از سائقههای مبتنی بر احساس اصرار دارند.
در بخش دیگری از کتاب به این مطلب اشاره میشود که امکان وصول به حقیقت توحید ازجمله حقوق اساسی بنده در پیشگاه باری تعالیٰ است که این امر در گرو عبور از کریوههای نفسانی و عمل براساس یقین و انقیاد محض از فرامین الهی در تحت تربیت منادیان توحید که پیامبر عظیمالشّأن اسلام و ائمّهٔ معصومین ـ سلام الله علیهم اجمعین ـ هستند، میسر است. لذا جا دارد که پیام غدیر که همان تربیت نفوس جهت اکمال دین بشر و رسیدن به اعلیٰ مراتب توحید است، بهاحسنوجه در همهٔ اعصار مورد توجه و عنایت قرار گیرد. ایشان در همین راستا طلاّب علوم دینی را به ترویج پیام غدیر و آشناساختن آحاد جامعه با این گوهر بیهمتای ولایت تحریض مینمایند.
در مجلّد دوم کتاب شریف آموزههای ولایت که دربرگیرندهٔ مباحث اعیاد نیمهٔ شعبان معظّمٌله است، ضمن اشاره به ویژگیهای ولادت امام زمان علیهالسّلام و بیان اهداف ظهور، دگربار به این موضوع مهم مراجعت میکنند که خروج از دایرهٔ احساسات و تقلید کورکورانه و سرنهادن بر سلوک عقلانی، تنها مسیر زمینهساز ظهور حضرت خواهد بود. ایشان در ادامه با ذکر برخی ملاکهای انتظار حقیقی ظهور، مخاطب را به تلاش و سعی وافر بر جستوجوی حقیقت و تحلّی به جامهٔ حق و زیورهای اخلاقیِ زمینهساز ظهور در دل و وجدان، فرا میخوانند.
خواندن کتاب آموزه های ولایت؛ جلد دوم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران و یادگیرندگان آموزههای سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۳۴۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه
حجم
۳۴۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه