کتاب در فراق فرهاد
معرفی کتاب در فراق فرهاد
کتاب در فراق فرهاد نوشتهٔ ناصح کامگاری است. انتشارات دایره سفید پویا این ۳ نمایشنامهٔ ایرانی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب در فراق فرهاد
کتاب در فراق فرهاد، ۳ نمایشنامهٔ ایرانی به قلم ناصح کامگاری را در بر گرفته است. عنوان این ۳ نمایشنامه بهترتیب «در فراق فرهاد»، «سی اسفندِ سالِ کبیسه» و «سر به ازایِ سرنیزه» است. «در فراق فرهاد» از نخستین نمایشنامههایی بوده که ناصح کامگاری با موضوع مهاجرت نوشته است. این نمایشنامه ۲ شخصیت به نامهای «فرخنده» و «سیروس» دارد که هر دو جوان هستند. نمایش از زیرزمین خانهای قدیمی آغاز میشود که چمدانی در میان آن باز مانده است. نویسنده در توضیح صحنه، این مکان را توصیف کرده است. این نمایشنامه در سال ۱۳۷۸ در تئاتر شهر (در تهران) اجرا شد. نمایشنامهٔ «سی اسفندِ سالِ کبیسه» به موضوع عدالت اجتماعی پرداخته است.
نمایشنامه متنی است که برای اجرا بر روی صحنه و یا هر مکان دیگری نوشته میشود. هر چند این قالب ادبی شباهتهایی به فیلمنامه، رمان و داستان دارد، شکل و فرم و رسانهای جداگانه و مستقل محسوب میشود. نخستین نمایشنامههای موجود از دوران باستان و یونان باقی ماندهاند. نمایشنامهها در ساختارها و شکلهای گوناگون نوشته میشوند، اما وجه اشتراک همهٔ آنها ارائهٔ نقشهٔ راهی به کارگردان و بازیگران برای اجرا است. بعضی از نمایشنامهها تنها برای خواندن نوشته میشوند؛ این دسته از متنهای نمایشی را کلوزِت (Closet) نامیدهاند. از مشهورترین نمایشنامهنویسهای غیرایرانی میتوان به «آیسخولوس»، «سوفوکل»، «اوریپید» (یونان باستان)، «شکسپیر»، «هارولد پینتر» (انگلستان)، «مولیر» (فرانسه)، «هنریک ایبسن» (نروژ)، «آگوست استریندبرگ» (سوئد)، «برتولت برشت» (آلمان)، «ساموئل بکت» (ایرلند) و «یوجین اونیل» (آمریکا) اشاره کرد. نام برخی از نمایشنامهنویسهای ایرانی نیز «بهرام بیضائی»، «عباس نعلبندیان»، «اکبر رادی»، «غلامحسین ساعدی»، «بهمن فُرسی»، «محسن یلفانی»، «نغمه ثمینی»، «محمد رضایی راد»، «محمد یعقوبی»، «محمد رحمانیان» و «محمد چرمشیر» بوده است.
خواندن کتاب در فراق فرهاد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات نمایشی ایران و قالب نمایشنامه پیشنهاد میکنیم.
درباره ناصح کامگاری
ناصح کامگاری در سال ۱۳۴۲ در سنندج به دنیا آمد. او کارشناس طراحیصحنه از دانشکدهٔ هنرهای زیبا در دانشگاه تهران، دانشآموختهٔ دورهٔ طراحیصحنه زیر نظر «ژوزف اسووبودا» در انیستیو بینالمللی دلاماریونت فرانسه، کارشناسارشد ادبیات نمایشی از دانشکدهٔ هنرهای زیبا در دانشگاه تهران، دارای پایان دورهٔ مالتی مدیا از مؤسسهٔ ملی آیکوش پرتغال، دارای پایان دورهٔ فیلمسازی مستند از دانشگاه بینالمللی وستلینگ وود هند بوده است. ناصح کامگاری از فعالان حوزهٔ نمایشنامهنویسی، نگارش، ترجمه، کارگردانی، طراحیصحنه و نیز امور صنفی و تدریس بوده است. او در دهههای ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ از هنرمندان فعال در پایهگذاری انجمن نمایشنامهنویسان و کارگردانان خانهٔ تئاتر بود. از آثار او میتوان به کتابهای «گراز» (داستان)، «سی اسفندِ سالِ کبیسه» (نمایشنامه)، «ترانهای در انتهای کوچهٔ تاریک و پنج نمایشنامهٔ دیگر»، «سقف این خانه کوتاه است» (داستان)، «سه نمایش در یک دکور»، «سه نمایشنامهٔ جانوری» و «در فراق فرهاد» (نمایشنامه) اشاره کرد.
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۹۳ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۹۳ صفحه