معرفی کتاب عصیان
کتاب عصیان نوشته فروغ فرخزاد، مجموعهای از شعرهای این شاعر معاصر است که توسط نشر دیوار منتشر شده است. این اثر شعرهایی را در بر میگیرد که در دورهای خاص از زندگی فروغ سروده شدهاند و بازتابدهندهی دغدغهها، احساسات و نگاه ویژهی او به جهان و انسان است. کتاب عصیان با زبان و بیانی صریح و گاه تلخ، به موضوعاتی چون عشق، تنهایی، مرگ، امید و سرگشتگی میپردازد و در هر شعر، ردپایی از زندگی شخصی و اجتماعی شاعر دیده میشود. این مجموعه نهتنها تجربههای فردی فروغ را روایت میکند، بلکه تصویری از وضعیت زنان و جامعهی زمان خود را نیز به نمایش میگذارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب عصیان اثر فروغ فرخزاد
کتاب عصیان مجموعهای از شعرهای فروغ فرخزاد است که در سالهای میانی زندگی او سروده شدهاند. این کتاب با رویکردی صادقانه و بیپرده، به بیان احساسات و تجربههای زیستهی شاعر میپردازد. فروغ فرخزاد در این مجموعه، از زبان زنانهای بهره گرفته است که در آن، رنجها، آرزوها و عصیانهای شخصی و اجتماعی بازتاب یافتهاند.
ساختار کتاب بهگونهای است که هر شعر، دنیایی مستقل و درعینحال مرتبط با دیگر شعرها میسازد؛ از شعرهایی که به فرزندش تقدیم شدهاند تا قطعاتی که به موضوعاتی چون مرگ، عشق، جدایی و امید میپردازند. کتاب عصیان تصویری از جامعهی آن روزگار و جایگاه زن در آن را نیز ترسیم میکند و در لابهلای سطرهایش، نوعی اعتراض و امید به تغییر دیده میشود. فروغ فرخزاد در این کتاب، با زبانی ساده و بیواسطه، تجربههای فردی و جمعی را به شعر بدل کرده است.
چرا باید کتاب عصیان را بخوانیم؟
کتاب عصیان با شعرهایی سرشار از احساسات عمیق و نگاه انتقادی به جهان، فرصتی برای مواجهه با دغدغههای انسانی و اجتماعی فراهم میکند. این کتاب نهتنها تجربههای شخصی فروغ فرخزاد را بازتاب میدهد، بلکه به موضوعاتی چون هویت زنانه، عشق، مرگ، امید و سرگشتگی میپردازد. خواندن این مجموعه امکان همذاتپنداری با لحظات تلخوشیرین زندگی را فراهم میکند و مخاطب را به تأمل دربارهی جایگاه خود در جهان و روابط انسانی وامیدارد. کتاب عصیان با زبان صریح و بیپردهی خود، مرزهای سنتی شعر را کنار میزند و به بیان احساسات و اعتراضات فردی و اجتماعی میپردازد.
خواندن کتاب عصیان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب عصیان به علاقهمندان به شعر معاصر فارسی، کسانی که دغدغهی هویت زنانه و مسائل اجتماعی را دارند، دوستداران ادبیات اعترافی و افرادی که بهدنبال تجربهی احساسات عمیق و صادقانه در شعر هستند، پیشنهاد میشود.
درباره فروغ فرخزاد
فروغزمان فرخزاد در هشتم دی ۱۳۱۳ چشم به جهان گشود. او در طول زندگی خود شش مجموعه شعر منتشر کرد و آثارش از مهمترین نمونههای شعر نو فارسی به شمار میآیند. فروغ فعالیت ادبیاش را با مجموعههای اسیر، دیوار و عصیان در قالب شعر نیمایی آغاز کرد و بهعنوان یکی از پیشگامان شعر نوی فارسی شناخته میشود. آشنایی و همکاری این شاعر با ابراهیم گلستان، مسیر فکری و ادبیاش را دگرگون کرد و سبب شد زبان و نگاهش عمق و پختگی بیشتری پیدا کند. شعرهای او تاکنون به زبانهایی مانند انگلیسی، عربی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، ترکی، چینی، ژاپنی و عبری ترجمه شدهاند.
فروغ در خانوادهای نظامی متولد شد. پدرش سرهنگ محمدباقر فرخزاد و مادرش توران وزیریتبار بود و خانوادهاش ریشهای تفرشی داشتند. او چهارمین فرزند خانواده بود و پس از پایان کلاس نهم، ادامهی تحصیل رسمی را کنار گذاشت و در هنرستانی دخترانه به فراگیری نقاشی و خیاطی روی آورد. فروغ در ۱۶سالگی با پرویز شاپور ازدواج کرد و پس از رفتن به اهواز، صاحب تنها فرزندش شد.
جدایی از شاپور در سال ۱۹۵۴ تأثیر عمیقی بر زندگی او گذاشت. پس از طلاق حق حضانت فرزندش را از دست داد و تنها اجازهی ملاقاتهای محدودی را داشت. پسرش نزد خانوادهی پدری رشد کرد و این باور در ذهنش شکل گرفت که مادرش او را ترک کرده است، موضوعی که همواره برای فروغ دردناک بود. فشارهای روحی ناشی از این اتفاقها باعث شد او مدتی دچار بحران عصبی شود و حدود یک ماه را در کلینیک روانپزشکی سپری کند.
فروغ در سال ۱۹۵۸ برای مدتی نزدیک به نُه ماه به اروپا سفر کرد و پس از بازگشت، هنگام جستوجوی شغل با ابراهیم گلستان آشنا شد. این آشنایی نقش مهمی در استقلال فکری و شکوفایی هنری او ایفا کرد. این شاعر پیش از آن، دو مجموعهی دیوار و عصیان را منتشر کرده بود، اما در ادامه وارد مرحلهی تازهای از فعالیت هنری شد. فروغ برای ساخت مستندی دربارهی بیماران جذامی راهی تبریز شد و فیلم خانه سیاه است را ساخت، اثری که بعدها یکی از مهمترین نمونههای موج نوی سینمای ایران شناخته شد. در جریان ساخت همین فیلم، سرپرستی حسین منصوری، فرزند دو بیمار جذامی، را پذیرفت. همچنین در سال ۱۳۳۹ در فیلمی که به سفارش مؤسسهی ملی فیلم کانادا ساخته شده بود، ایفای نقش کرد.
در سال ۱۹۶۴ مجموعهی تولدی دیگر منتشر شد و شعر فروغ وارد دورهای متفاوت و پختهتر شد؛ دورهای که در آن، زبان شاعرانهاش بیشازپیش از قالبهای سنتی فاصله گرفت و صدایی جسور، انسانی و زنانه پیدا کرد. همین نگاه تازه واکنشها و انتقادهای فراوانی را برانگیخت. فروغ در گفتوگوهایش بارها تأکید میکرد که زنبودن بخشی طبیعی از هویت انسان است، اما ارزش یک اثر هنری نباید بر پایهی جنسیت سنجیده شود و شاعر باید به مرتبهای برسد که اثرش به تمامی انسانها تعلق داشته باشد.
فروغ فرخزاد در ۱۴ فوریهی ۱۹۶۷، در ۳۲سالگی، بر اثر سانحهی رانندگی درگذشت. براساس گزارشها، او هنگام رانندگی برای جلوگیری از برخورد با اتوبوس مدرسه مسیر خودرو را تغییر داد و پس از پرتشدن از اتومبیل، پیش از رسیدن به بیمارستان جان باخت. سالها بعد ابراهیم گلستان روایت کرد که فروغ واپسین لحظات زندگیاش را در آغوش او سپری کرده است.
پس از انقلاب انتشار شعرهای فروغ بیش از یک دهه ممنوع شد، اما در سالهای بعد، پژوهشها، نقدها و مستندهای بسیاری جایگاه ادبی او را استوارتر کردند. امروزه بسیاری از پژوهشگران و منتقدان، فروغ فرخزاد را از پیشگامان شعر مدرن فارسی و یکی از مهمترین صداهای زنانهی ادبیات معاصر ایران میدانند. فیلمسازانی مانند ناصر صفاریان مستندهایی دربارهی زندگی و شعر او ساختهاند.
بخشی از کتاب عصیان
«این شعر را برای تو میگویم در یک غروب تشنهٔ تابستان در نیمههای این ره شوم آغاز در کهنه کویر این غم بیپایان این آخرین ترانه لالاییست در پای گاهوارهٔ خواب تو باشد که بانگ وحشی این فریاد پیچد در آسمان شباب تو بگذار سایهٔ من سرگردان از سایهٔ تو، دور و جدا باشد روزی به هم رسیم که گر باشد کس بین ما، نه غیر خدا باشد من تکیه دادهام به دری تاریک پیشانی فشرده ز دردم را میسایم از امید بر این در باز انگشتهای نازک و سردم را آن داغ ننگخورده که میخندید بر طعنههای بیهُده، من بودم گفتم، که بانگ هستی خود باشم اما دریغ و درد که «زن» بودم چشمان بیگناه تو چون لغزد بر این کتاب درهم بیآغاز عصیان ریشهدار زمانها را بینی شگفته در دل هر آواز»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب عصیان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | عصیان |
| حجم فایل کتاب | ۱.۷۲ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۹۴۱۰۹۰۵ |
| تعداد صفحهها | ۴۴ صفحه |
| قیمت کتاب | ۴۲۰۰۰ تومان |

نویسنده این نظر کسی است که -با وجود اینکه مجبور بود به علت کنکور،روزانه یک ساعت وقتش را به بررسی معنی و صنایع ادبی ابیات کلاسیک بپردازد-از شعر متنفر و آن را بیهوده و تجملاتی میدانست!فقط کافی بود یک پاراگراف...بیشتر