معرفی و دانلود کتاب صورتک ها + خلاصه رایگان

فومیکو انچی، فردین توسلیان
انتشارات:
نشر هیرمند

معرفی کتاب صورتک ها

کتاب صورتک ها نوشته فومیکو انچی و ترجمه فردین توسلیان است و نشر هیرمند آن را منتشر کرده است. این رمان از همان صفحات آغازین، رابطه‌ی چند شخصیت را در فضایی آمیخته به میل، سوگواری، حسادت و ابهام پیش می‌برد؛ اما آنچه آن را متمایز می‌کند، پیوند دقیق روایت با تئاتر نؤ، صورتک‌های سنتی و ارجاع‌های پررنگ به قصه‌ی گنجی است. در اینجا صورتک فقط یک شیء نمایشی نیست، بلکه راهی برای دیدن چهره‌های پنهان آدم‌هاست؛ چهره‌هایی که گاهی از خودِ شخصیت‌ها هم مخفی مانده‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب صورتک ها اثر فومیکو انچی

کتاب صورتک ها از شناخته‌شده‌ترین آثار فومیکو انچی است؛ رمانی که در آن روابط انسانی، میل سرکوب‌شده، سوگواری و کشش‌های پنهان در بستری فرهنگی و هنری شکل می‌گیرند. فضای اثر از همان ابتدا میان زندگی روزمره و نوعی هاله‌ی رازآلود در نوسان است. شخصیت‌ها اهل گفت‌وگو، پژوهش و معاشرت‌اند، اما پشت این ظاهر آرام، شبکه‌ای از وابستگی، رقابت و نفوذ عاطفی جریان دارد. نویسنده از همین تضاد استفاده کرده است تا نشان دهد آنچه در سطح دیده می‌شود، همیشه تمام حقیقت نیست.

فصل‌های کتاب صورتک ها با نام صورتک‌های مشهور تئاتر نؤ پیش می‌رود و این انتخاب فقط یک آرایه‌ی بیرونی نیست. صورتک‌ها در این کتاب به کلیدی برای فهم شخصیت‌ها تبدیل می‌شوند؛ به‌ویژه زنانی که حضورشان آرام، نافذ و نگران‌کننده است. در کنار این عنصر، ارجاع به قصه‌ی گنجی نیز لایه‌ی دیگری به روایت می‌دهد و میان ادبیات کلاسیک ژاپن و زندگی مدرن شخصیت‌ها پیوند برقرار می‌کند. نتیجه داستانی است که در آن نه‌تنها گذشته یادآوری می‌شود، بلکه در رفتار، نگاه و تصمیم‌های آدم‌ها ادامه پیدا می‌کند.

کتاب صورتک ها بیش از آنکه بر حادثه‌های پرشمار تکیه کند، بر تنش‌های روانی و جابه‌جایی قدرت میان شخصیت‌ها استوار است. در مرکز این تنش‌ها، چند رابطه‌ی پیچیده قرار دارد: رابطه‌ی عروس و مادرشوهر، کشش میان مردان و زنی جوان، و حضور غایب مردی که مرگش همچنان بر زندگی دیگران سایه انداخته است. نویسنده با دقت نشان می‌دهد که عشق، دلبستگی، حس مالکیت و حتی همدردی چگونه می‌توانند به ابزار نفوذ تبدیل شوند. حال‌وهوای اثر نیز از همین‌جا شکل می‌گیرد؛ فضایی سرد و ظریف که در آن هر حرکت کوچک، معنایی فراتر از ظاهرش پیدا می‌کند. این کتاب تجربه‌ی مواجهه با چهره‌هایی است که هم آشکارند و هم پنهان.

خلاصه داستان صورتک ها

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
داستان با دیدار اتفاقی دو مرد دانشگاهی در کیوتو آغاز می‌شود؛ دیداری که خیلی زود آن‌ها را دوباره به حلقه‌ای از آشنایی‌های قدیمی، پژوهش درباره‌ی تسخیر روح و خانواده‌ی توگانو وصل می‌کند. یاسوکو در مرکز ماجرا قرار دارد؛ زنی جوان که پس از مرگ همسرش در خانه‌ی مادرشوهرش مانده و در ظاهر، زندگی‌اش را صرف ادامه‌دادن به کارهای ناتمام شوهرش کرده است، اما هرچه داستان جلو می‌رود، روشن می‌شود که رابطه‌ی او با میکو توگانو و نیز با مردانی که جذبش شده‌اند، بسیار پیچیده‌تر از یک پیوند عادی است. بازدید از صورتک‌های نؤ، گفت‌وگوهای طولانی و سفر مشترکْ لایه‌های پنهان این روابط را آشکارتر می‌کند.

چرا باید کتاب صورتک ها را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب صورتک ها را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب پیوند میان داستان و عناصر فرهنگی ژاپن، به‌ویژه تئاتر نؤ و قصه‌ی گنجی، را نشان می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند رابطه‌ی میان میل، سوگواری و قدرت پنهان در روابط انسانی را از زاویه‌ای تازه دنبال کند.
  • این اثر شخصیت‌های زن را نه به‌صورت تیپ‌های ساده، بلکه به‌عنوان نیروهای اثرگذار و چندوجهی ترسیم می‌کند.
  • بخش مهمی از کشش کتاب حاصل گفت‌وگوها، نگاه‌ها و تغییرات کوچک در رفتار شخصیت‌هاست، نه رخدادهای بیرونی.
  • فضای رازآلود داستان بدون حادثه‌های اغراق‌شده ساخته شده و از دل روابط روزمره بیرون می‌آید.
  • خواندن این کتاب برای کسانی مناسب است که به رمان‌های روان‌شناختی و شخصیت‌محور علاقه دارند.

خواندن کتاب صورتک ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب صورتک ها به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های روان‌شناختی که بر کشمکش‌های درونی و رابطه‌های پیچیده تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به ادبیات ژاپن و حضور عناصر سنتی در داستان‌های مدرن علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند داستانی با محوریت نفوذ عاطفی، حسادت، سوگواری و میل پنهان بخوانند.
  • مخاطبانی که از داستان‌های شخصیت‌محور و فضاهای آرام اما پرتنش لذت می‌برند.
  • علاقه‌مندان به آثاری که در آن‌ها اشیا و نمادها، مثل صورتک، نقش مهمی در فهم شخصیت‌ها پیدا می‌کنند.

بخشی از کتاب صورتک ها

«ایبوکی گفت: «جالبه؛ من منتظر کسی هستم. ساعت دو پیداش می‌شه. تو هم می‌شناسی‌ش.»
«کی؟»
«میکو توگانو.»
«میکو هم اینجاست؟»
«آره. معبد کوئتسو شعری از جونریو کاوابی رو روی سنگ حکاکی کرده و میکو هم برای رونمایی دعوت شده.»
...
مردان گروه به‌حکم غریزه گِرد یاسوکو موس‌موس می‌کردند؛ اما سایه‌ی میکو همیشه پشت‌سر عروسش بود و با حضورش سادگی و ظرافتی سنتی را به جمع می‌آورد. یاسوکو همیشه جذاب بود و هوشش به‌اندازه‌ی زیبایی‌اش به چشم می‌آمد؛ اما ایبوکی شک نداشت که سرزندگی زن به رفتار، متانت و خونسردی مادرشوهرش وابسته است.
...
ایبوکی پاسخ داد: «توی عمارت کاملیا در خیابون فویا. میکو امروز بعدازظهر به دیدن استاد تئاتر نؤ، یوریهیتو یاکوشیجی می‌ره. قراره بعضی از صورتک‌ها و لباس‌های قدیمی استاد رو نمایش بدن. میکو از من خواسته همراهی‌ش کنم.»
«جدی؟ چند وقته استاد رو می‌شناسه؟»
«انگار دخترش از شاگردهای میکو بوده. انبارشون رو برای گندزدایی زمستونی تخلیه کرده‌ن. شنیدم قدمت بعضی از لباس‌هاشون به بالای سیصد سال هم می‌رسه. تو نمی‌آی؟»
«راستش قرار نبود امروز رو با صورتک و لباس سنتی سر کنم؛ ولی خب، دوست دارم میکو و یاسوکو رو ببینم.»»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۶ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب صورتک ها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابصورتک ها
برچسبمجموعه اودیسه

lenient
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۲/۰۳

داستان راجب یه مرد زن‌داره که تو دام عشق یه زنی میوفته که شوهرش مرده. این کتاب با کلی از نمادهای تاریخی ژاپن آمیخته شده و مترجم به هرچیزی که برای فهم داستان نیاز دارین، تو پاورقی اشاره کرده. داستانش بسیار روان...بیشتر