کتاب زندگی دوباره جیمز هالیس + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب زندگی دوباره

کتاب زندگی دوباره

معرفی کتاب زندگی دوباره

کتاب الکترونیکی «زندگی دوباره» نوشتهٔ جیمز هلیس و با ترجمهٔ فاطمه رفیعی، اثری در حوزهٔ خودشناسی و روان‌شناسی بلوغ است که نشر هیرمند آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی چالش‌های نیمهٔ دوم عمر، بلوغ روانی و اهمیت بازنگری در باورها و عادت‌های فردی می‌پردازد و تلاش می‌کند راه‌هایی برای بازیابی عزت نفس و معنا در زندگی ارائه دهد. نویسنده با تکیه‌بر تجربیات چند دهه فعالیت حرفه‌ای خود، مفاهیم روان‌شناسی تحلیلی و اگزیستانسیالیسم را با زبانی روشن و کاربردی به مخاطب منتقل می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زندگی دوباره

«زندگی دوباره» از جیمز هلیس، اثری ناداستانی در حوزهٔ روان‌شناسی و خودشناسی است که به‌ویژه بر دغدغه‌های انسان در نیمهٔ دوم عمر تمرکز دارد. این کتاب ساختاری موضوع‌محور دارد و هر فصل آن به یکی از چالش‌های اساسی زندگی بزرگسالی و بلوغ روانی می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از تجربه‌های شخصی و حرفه‌ای، مفاهیمی مانند حق انتخاب، رشد، رهاکردن گذشته و بازیابی قدرت درونی را واکاوی می‌کند. هلیس در این کتاب، خواننده را به سفری ذهنی دعوت می‌کند تا با بازنگری در باورها و عادت‌های کهنه، به سوی زندگی اصیل‌تر و معنادارتر حرکت کند. اثر حاضر با ارجاع به اندیشه‌های فیلسوفان و روان‌کاوانی چون یونگ، سارتر و فروید، تلاش دارد تصویری از مسیر بلوغ روانی و مسئولیت‌پذیری فردی ارائه دهد. قالب کتاب بیشتر تحلیلی و تأمل‌برانگیز است و با مثال‌ها و روایت‌هایی از زندگی روزمره، مفاهیم انتزاعی را به تجربه‌های ملموس پیوند می‌زند.

خلاصه کتاب زندگی دوباره

در «زندگی دوباره»، جیمز هلیس با رویکردی تحلیلی به دغدغه‌های انسان در نیمهٔ دوم عمر می‌پردازد و تلاش می‌کند نشان دهد چگونه می‌توان از دل بحران‌ها و تکرارهای ناخودآگاه، به رشد و بلوغ روانی دست یافت. نویسنده ابتدا با طرح پرسش «من کیستم؟» خواننده را به تأمل دربارهٔ هویت و نقش انتخاب‌های فردی در شکل‌گیری زندگی دعوت می‌کند. او توضیح می‌دهد که بسیاری از تصمیمات و رفتارهای ما تحت‌تأثیر نیروهای ناخودآگاه و الگوهای کهنهٔ دوران کودکی قرار دارند و تا زمانی که این الگوها را نشناسیم و بازنگری نکنیم، آزادی و اختیار واقعی را تجربه نخواهیم کرد. هلیس در ادامه، مفهوم بلوغ را فراتر از رشد جسمانی و پذیرش نقش‌های اجتماعی می‌داند و تأکید می‌کند که بلوغ روانی نیازمند مواجهه با ترس‌ها، رخوت و مسئولیت‌پذیری است. او با اشاره به آیین‌های گذار در جوامع ابتدایی، نشان می‌دهد که عبور از وابستگی به استقلال، فرآیندی دشوار اما ضروری برای هر انسان است. نویسنده به نقش عادت‌ها و الگوهای رفتاری کهنه در تکرار مشکلات و شکست‌های فردی می‌پردازد و توضیح می‌دهد که رهاکردن گذشته و پذیرش تغییر، مستلزم تحمل اضطراب و تنش است. در بخش‌هایی از کتاب، هلیس به اهمیت بازیابی قدرت درونی و شنیدن صدای اصیل خود اشاره می‌کند. او معتقد است که برای رسیدن به یکپارچگی روانی و رضایت از زندگی، باید میان خواسته‌های درونی و انتظارات بیرونی تعادل برقرار کرد و شجاعت روبه‌رو شدن با واقعیت‌های زندگی را در خود پرورش داد. نویسنده با ارجاع به تجربه‌های شخصی، روایت‌های اسطوره‌ای و آموزه‌های روان‌کاوی، خواننده را به خودکاوی و بازنگری در مسیر زندگی دعوت می‌کند. پیام اصلی کتاب این است که مسئولیت زندگی و انتخاب‌های آن بر عهدهٔ خود فرد است و تنها با پذیرش این مسئولیت می‌توان به معنای عمیق‌تری از زندگی دست یافت.

چرا باید کتاب زندگی دوباره را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر چالش‌های روانی و معنوی نیمهٔ دوم عمر، فرصتی برای بازنگری در باورها و عادت‌های فردی فراهم می‌کند. «زندگی دوباره» با طرح پرسش‌های بنیادین دربارهٔ هویت، مسئولیت و آزادی، مخاطب را به تأمل دربارهٔ مسیر زندگی و انتخاب‌هایش دعوت می‌کند. نویسنده با بهره‌گیری از مثال‌های ملموس و ارجاع به نظریه‌های روان‌شناسی تحلیلی، راه‌هایی برای مواجهه با ترس‌ها، رخوت و بحران‌های شخصی ارائه داده است. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به درک عمیق‌تری از فرآیند بلوغ روانی و اهمیت پذیرش مسئولیت فردی کمک کند و انگیزه‌ای برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی باشد.

مطالعهٔ این کتاب برای افرادی مناسب است که دغدغهٔ خودشناسی، بلوغ روانی و بازنگری در مسیر زندگی دارند. به‌ویژه کسانی که با بحران‌های میانسالی، احساس رکود یا تکرار الگوهای ناکارآمد مواجه‌اند، می‌توانند از آموزه‌های «زندگی دوباره» بهره‌مند شوند. همچنین علاقه‌مندان به روان‌شناسی تحلیلی و اگزیستانسیالیسم، مخاطبان اصلی این اثر به‌شمار می‌آیند.

بخشی از کتاب زندگی دوباره

«ما انسان‌ها از دریای آمنیوتیک وارد این جهان شده‌ايم. وابسته به دیگران به دنیا می‌آییم؛ محدود به ماده و جاذبه‌ی زمین بوده و فناپذیر هستیم. آتشی شعله‌ور در درون هرکدام از ما وجود دارد. فلزی مذاب در وجودمان که همیشه می‌سوزد و شکل می‌گیرد. ما روی این سیاره چه کسی هستیم؟ آمدنمان به این جهان برای چه بوده است؟ این پرسش‌ها همچنان به صورت راز باقی مانده‌اند. زندگی ما پر است از کسانی که مدام می‌خواهند به ما بگویند: که هستیم و چه هستیم؛ چه کار باید بکنیم و چه کار نباید بکنیم. اگر زندگی خود را براساس این امر و نهی‌ها بنا کنیم در ترس و بلاتکلیفی خود سرگردان خواهیم شد. به تدریج سفر زندگی‌مان آشفته شده و برای پیدا کردن آرامش ناگزیر خواهیم بود که عقاید و باورهای دیکته‌شده به‌وسیلهٔ دیگران را بپذیریم. اینکه بتوانیم آزادانه زندگی کنیم و خود واقعی‌مان را بروز دهیم یا محدود و اسیر شرایط و تاریخچهٔ زندگی‌مان باشیم، کاملاً به تصمیم خودمان بستگی دارد. ما می‌خواهیم با کمک همدیگر سفر بسیار دشواری را آغاز کنیم که لازمه‌اش تفکر عمیق و مسئولیت‌پذیری است. اما در پایان این سفر بیشتر از همیشه احساس هدفمندی، حرمت نفس و رضایت از زندگی خواهیم داشت. ما در یک دریای اسرارآمیز شنا می‌کنیم و در تلاش هستیم تا آن را بشناسیم و به عناصرش معنا و مفهوم ببخشیم. بدانیم چه کسی هستیم و مرزهای خود را گسترش دهیم.»

معرفی نویسنده
عکس جیمز هالیس
جیمز هالیس
آمریکایی | تولد ۱۹۴۰

درباره نویسنده جیمز هالیس

جیمز هالیس روان‌شناس، نویسنده و روانکاو است که سال‌ها بر روی آثار یونگ تحقیق می‌کند. هالیس چندین کتاب بر اساس بینش‌های شخصی در روان‌شناسی تحلیلی یونگ نوشته که خوانندگان زیادی را به خود جذب کردند.

صفر تا صد بازاریابی محتوایی
پگاه رهبر زارع
روانی
حسین مقدم
دوبیتی های ناب
علیرضا هاشمی نیا (دلنشین شالی)
پیری
مهران حاجی محمدیان
ضمائم الگوی مطلوب بانکداری اسلامی براساس مبانی اسلام و روش فقه نظام
محمد مادرشاهی
شرط رجولیت قاضی تحکیم و قاضی داور در فقه امامیه و مذاهب اهل سنت
آمنه کیخا
۲۱۱۴ روز تلاش، تجربه و تنهایی
فاطمه جوادی زرنقی
غیرممکن غیرممکنه (خلاصه کتاب)
ماری فورلئو
گم