کتاب تقدیر، عشق و سرور جان ا. سنفورد + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب تقدیر، عشق و سرور

کتاب تقدیر، عشق و سرور

معرفی کتاب تقدیر، عشق و سرور

کتاب الکترونیکی «تقدیر، عشق و سرور: درباب خرد الهه‌های کمتر شناخته‌شدهٔ یونان باستان» نوشتهٔ جان.ا.سنفورد و با ترجمهٔ سیمین موحد، اثری پژوهشی در حوزهٔ اسطوره‌شناسی و روان‌شناسی تحلیلی است که نشر هیرمند آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی نقش و معنای الهه‌های کمتر شناخته‌شدهٔ یونان باستان در فرهنگ و روان انسان می‌پردازد و با نگاهی یونگی، اسطوره‌ها و کهن‌الگوهای زنانه را واکاوی می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تقدیر، عشق و سرور

«تقدیر، عشق و سرور» اثری ناداستانی و پژوهشی است که در قالبی تحلیلی و روایی، به اسطوره‌های یونان باستان و الهه‌های کمتر شناخته‌شدهٔ آن می‌پردازد. جان.ا.سنفورد، نویسندهٔ کتاب، با بهره‌گیری از رویکرد روان‌شناسی یونگی، تلاش کرده است تا لایه‌های پنهان اسطوره‌ها و نقش کهن‌الگوهای زنانه را در شکل‌دهی به روان فردی و جمعی انسان‌ها آشکار کند. ساختار کتاب بر پایهٔ فصل‌هایی است که هر یک به یکی از الهه‌ها یا مفاهیم مرتبط با آن‌ها اختصاص یافته است؛ از ملازمان آفرودیت گرفته تا الهه‌های تقدیر و ضرورت. نویسنده در مقدمه، با اشاره به تجربهٔ شخصی خود در مواجهه با واژه‌ها و مفاهیم یونانی، خواننده را به سفری در اعماق ناخودآگاه جمعی و اسطوره‌های کهن دعوت می‌کند. این کتاب نه‌تنها به معرفی الهه‌های کمتر شناخته‌شده می‌پردازد، بلکه تلاش می‌کند نشان دهد چگونه این اسطوره‌ها و کهن‌الگوها هنوز هم در زندگی و روان انسان معاصر حضور دارند و بر رفتار، احساسات و سرنوشت او تأثیر می‌گذارند. اثر حاضر برای علاقه‌مندان به اسطوره‌شناسی، روان‌شناسی تحلیلی و تاریخ فرهنگ یونان باستان، منبعی غنی و خواندنی به‌شمار می‌آید.

خلاصه کتاب تقدیر، عشق و سرور

کتاب «تقدیر، عشق و سرور» با رویکردی تحلیلی به اسطوره‌های یونان باستان، به‌ویژه الهه‌هایی می‌پردازد که در سایهٔ خدایان مشهورتر قرار گرفته‌اند. نویسنده با الهام از روان‌شناسی یونگی، اسطوره‌ها را نه‌تنها داستان‌هایی کهن، بلکه بازتابی از کهن‌الگوهای روان انسان می‌داند. در آغاز، کتاب با شرح تجربهٔ نویسنده از کشف واژه‌ای یونانی که معنای دوگانهٔ «جستجوی ماهی ارغوانی» و «جستجو در اعماق ذهن» دارد، به اهمیت پیوند میان اسطوره و ناخودآگاه جمعی اشاره می‌کند. سپس، فصل‌ها به معرفی الهه‌هایی چون ملازمان آفرودیت، آنانکه (الههٔ ضرورت)، تمیس و دخترانش، آته (الههٔ بلاهت و ویرانی)، دیونیزوس و دیگر چهره‌های کمتر شناخته‌شده اختصاص یافته است. هر الهه یا مفهوم، به‌عنوان نمادی از نیروهای روانی و طبیعی، بررسی می‌شود و نقش آن در زندگی فردی و جمعی انسان‌ها تحلیل می‌گردد. نویسنده نشان می‌دهد که چگونه این الهه‌ها، نمایندهٔ جنبه‌هایی از روان و طبیعت‌اند که اغلب نادیده گرفته می‌شوند، اما همچنان بر جریان زندگی و سرنوشت بشر تأثیرگذارند. کتاب بر این نکته تأکید دارد که شناخت این کهن‌الگوها و ارتباط با آن‌ها، می‌تواند به درک عمیق‌تر از خود و جهان منجر شود و راهی برای مواجهه با چالش‌های معنوی و روانی امروز فراهم آورد.

چرا باید کتاب تقدیر، عشق و سرور را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر الهه‌های کمتر شناخته‌شدهٔ یونان باستان، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با لایه‌های پنهان اسطوره‌ها و نقش آن‌ها در روان انسان آشنا شود. رویکرد یونگی نویسنده، اسطوره‌ها را از قالب داستان‌های صرف خارج می‌کند و آن‌ها را به‌عنوان بازتابی از کهن‌الگوهای زنده و نیروهای روانی بررسی می‌کند. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به درک بهتر از ریشه‌های فرهنگی، معنوی و روانی انسان کمک کند و راهی برای شناخت عمیق‌تر خود و ارتباط با ناخودآگاه جمعی بگشاید. همچنین، کتاب به مخاطب نشان می‌دهد که چگونه اسطوره‌ها و الهه‌های باستانی هنوز هم در زندگی معاصر حضور دارند و می‌توانند الهام‌بخش مواجهه با مسائل فردی و جمعی باشند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به اسطوره‌شناسی، روان‌شناسی تحلیلی، تاریخ فرهنگ و فلسفهٔ یونان باستان مناسب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ شناخت ریشه‌های معنوی و روانی انسان را دارند یا به دنبال درک عمیق‌تر از نقش کهن‌الگوها در زندگی فردی و جمعی هستند، می‌توانند از مطالعهٔ این اثر بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب تقدیر، عشق و سرور

«روزی داشتم درباره‌ی برخی از اسرار زبان یونانی در یکی از لغت‌نامه‌های یونانی - انگلیسی‌ام کندوکاو می‌کردم که برحسب تصادف چشمم به واژه‌ای خورد که تا آن زمان برایم ناشناخته بود؛ واژه‌ای با چنان معنای خاصی که ناگهان نظرم را به خود جلب کرده بود. در واقع، واژه دو معنا داشت و این در زبان یونانی نامعمول نیست فقط این‌جا معناها بی‌ربط به‌نظر می‌رسیدند. اولین معنایی که در لغت‌نامه‌ام برای این واژه آمده بود «جستجوی ماهی ارغوانی» بود. دومین معنا «جستجو در اعماق ذهن خود» بود. این چه سرّی بود؟ چرا یک ماهی باید «ماهی ارغوانی» نامیده شود؟ و این چه ربطی به جستجو در اعماق ذهن خود دارد؟ این کار مدتی طول کشید اما من سرانجام پاسخ این معما را کشف کردم. واژه‌ی مورد بحث، واژه‌ی یونانی کالچاینو بود. کالچه به زبان یونانی یعنی ارغوانی. کالچاینو تقریباً می‌شود «جستجو برای یافتن ارغوانی». به‌نظر می‌رسد که یونانیان عهد باستان رنگ ارغوانی عالی را از جانور نرم‌تنی تهیه می‌کردند که در اعماق دریا و در اطراف جزایر موجود در آب‌های اطراف یونان یافت می‌شد. جستجو برای صید این «ماهی ارغوانی» توسط غواصانی صورت می‌گرفت که اغلب اوقات تا اعماق دریا می‌رفتند تا این نرم‌تنان گران‌بها را بیابند و به سطح آب بیاورند تا رنگ ارغوانی عالی از آنها استخراج شود.»

۲۵%