کتاب کاج شیلیایی سرگردان
معرفی کتاب کاج شیلیایی سرگردان
کتاب کاج شیلیایی سرگردان با عنوان اصلی El pehuenevrante نوشتهٔ اما ولف با تصویرگری «سمیه صالحی شوشتری» و ترجمهٔ مریم مصلی توسط انتشارات علمی و فرهنگی در مجموعهٔ کتابهای «پرندهٔ آبی» منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه و الهامبخش از فرهنگ مردم بومی آرژانتین بهویژه قوم «ماپوچه» است که افسانهای را پیش روی کودکان گروه سنی ب و ج گذاشته است. این داستان پیوند عاطفی انسان و طبیعت و اهمیت امید و مهربانی را روایت میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کاج شیلیایی سرگردان اثر اما ولف
کتاب «کاج شیلیایی سرگردان» (داستانی از آرژانتین) داستانی است که ریشه در افسانهها و باورهای بومیان ماپوچه در آرژانتین دارد. این کتاب در سال ۱۳۹۸ در ایران منتشر شده است. «اما ولف» با تسلط بر فرهنگ و اسطورههای بومی، داستانی را روایت میکند که هم آموزنده است و هم سرشار از تخیل. این کتاب نهتنها به کودکان، بلکه به بزرگسالان علاقهمند به فرهنگهای بومی و افسانههای محلی نیز پیشنهاد میشود. این اثر داستانی به زیبایی پیوند انسان و طبیعت، احترام به درختان و نقش آنها در زندگی و فرهنگ بومی پرداخته و نمونهای موفق از بازآفرینی افسانههای جهانی برای مخاطب ایرانی است.
خلاصه داستان کاج شیلیایی سرگردان
داستان در سرزمین ماپوچهها، محل زندگی بومیان دامنههای کوهستانی آرژانتین آغاز میشود؛ جایی که طبیعت و عناصرش برای مردم مقدس هستند. ماپوچهها با درختان بهویژه کاج شیلیایی رابطهای عمیق دارند و آن را پناهگاه و منبع زندگی میدانند. روایت اصلی دربارهٔ پسربچهای به نام «تایل» است که برای یافتن پدرش، به سفری دشوار در دل برف و سرما میرود. او در این مسیر با مشکلاتی همچون گرسنگی، سرما و حتی دزدیدهشدن وسایلش روبهرو میشود و در نهایت، ناامید و تنها از درخت کاج مقدس کمک میخواهد. درخت بهشکلی جادویی به کمک او میآید، پناهش میدهد و غذایش را تأمین میکند. مادر تایل با نشانهای از پسرش او را پیدا میکند و هر دو در پناه درخت به خانه بازمیگردند.
چرا باید کتاب کاج شیلیایی سرگردان را بخوانیم؟
این کتاب با روایت افسانهای بومی و تصویرگریهای زنده و رنگارنگ فرصتی است برای آشنایی با فرهنگهای کمترشناختهشده و ارزشهای انسانی همچون همدلی، احترام به طبیعت و امید.
کتاب کاج شیلیایی سرگردان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به کودکان گروه سنی ب و ج پیشنهاد میکنیم؛ همچنین والدین و مربیانی که میخواهند کودکان را با فرهنگهای بومی و اهمیت طبیعت آشنا کنند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند.
بخشی از کتاب کاج شیلیایی سرگردان
«در کشور من، پای کوههای بلند، خیلی قبل از آنکه پای سفیدپوستها به آنجا برسد، ماپوچهها زندگی میکردند. ماپوچهها دامپروری میکردند، روی چرم کار میکردند، موسیقی مینواختند و پارچههای زیبا میبافتند. برای ماپوچهها سنگها، ستارهها، آب، حیوانات، درختان، خورشید و ماه، غارهای دامنهها، ابرها، خاکی که رویش پا میگذاشتند، باد، آسمان آبی، آتشفشانها، برف، علفهای کوچکی که از زمین سربیرون میآورند... همه و همه مقدس بود. کاج شیلیایی به ماپوچهها غذا، چوب و سایه میداد و پناهگاهی در برابر بادهای کوهستان بود. ماپوچهها از زمانهای خیلی قدیم با هدایایی که به شاخههایش آویزان میکردند و با نذر گوشت و دود از او تشکر میکردند. آنها با درخت حرف هم میزدند. از ترسهایشان و اشتباهاتشان پیش او اعتراف میکردند و از او مشورت میخواستند. درخت گوش میداد و به روش خودش جواب میداد. حالا برایتان افسانهای تعریف میکنم از کاج شیلیایی و جوابی که به یک پسربچهی ماپوچه داد.»