
کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی
معرفی کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی
کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی با عنوان اصلی First steps in using REBT in life coaching نوشتهٔ ویندی درایدن و ترجمهٔ اسماعیل اسدپور و هادی غلام محمدی توسط انتشارات ارجمند منتشر شده است. این کتاب به مربیان زندگی رویکرد رفتاردرمانی عقلانی - هیجانی (REBT) را بهعنوان یک ابزار مؤثر برای کمک به مراجعین در غلبه بر موانع هیجانی در مسیر دستیابی به اهدافشان معرفی میکند. کتاب با تأکید بر این نکته که نقش اصلی مربی، تسهیل هدفگذاری و دستیابی به آن است و نه درمان مستقیم مشکلات هیجانی، به مربیان نشان میدهد که چگونه در صورت لزوم و زمانی که الگوهای ناسالم پاسخگویی هیجانی مانع پیشرفت مراجع میشود، از اصول REBT بهره ببرند. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی
کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی، یک راهنمای ارزشمند در زمینهٔ مربیگری زندگی و حل مسئله است. نویسنده در این اثر، رویکرد رفتاردرمانی عقلانی - هیجانی را بهعنوان یک روش کاربردی برای شناسایی و تغییر باورهای غیرمنطقی که منجر به مشکلات هیجانی میشوند، معرفی میکند. این کتاب به مربیان میآموزد که چگونه به مراجعین کمک کنند تا با جایگزین کردن باورهای انعطافپذیر و مؤثر، واکنشهای هیجانی خود را مدیریت کرده و راهکارهای جدیدی برای بهبود وضعیت خود امتحان کنند. کتاب حاضر بر این ایده استوار است که آشفتگیهای هیجانی ناشی از خود وقایع نیستند، بلکه از باورها و نگرشهای افراطی ما نسبت به آنها نشأت میگیرند. رویکرد REBT به مربیان کمک میکند تا به مراجعین بیاموزند که چگونه این باورهای غیرمنطقی را شناسایی، بررسی و با باورهای منطقی و انعطافپذیر جایگزین کنند. این فرایند شامل آموزش چارچوبی برای تقسیم مشکلات به اجزای اصلی، روشهای تغییر باورها و فنون تقویت باورهای جدید است. درنهایت، هدف این رویکرد کمک به افراد برای کاهش اختلالات هیجانی، رفتارهای خودویرانگر و دستیابی به زندگی شادتر و شکوفاتر است.
چرا باید کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی را بخوانیم؟
خواندن کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی برای مربیان زندگی امری ضروری است؛ چراکه این اثر یک رویکرد عملی و گامبهگام را برای مواجهه با موانع هیجانی مراجعان ارائه میدهد و به آنها کمک میکند تا تفاوت نقش مربی و درمانگر را درک کرده، زمان مناسب مداخله در مشکلات هیجانی را تشخیص دهند، با اصول و فنون مؤثر رفتاردرمانی عقلانی - هیجانی آشنا شوند، مراجعان را در شناسایی و تغییر باورهای غیرمنطقیشان یاری رسانند، ابزارهای کاربردی برای حل مشکلات هیجانی در اختیار آنها قرار دهند و درنهایت، به طور مؤثرتری در فرایند مربیگری زندگی عمل کرده و مراجعان را در دستیابی به اهدافشان همراهی کنند.
خواندن کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مربیان زندگی، مشاوران و روانشناسان، دانشجویان رشتههای روانشناسی و مشاوره، افرادی که به خودیاری علاقهمندند و هر کسی که به دنبال کمک به دیگران در غلبه بر موانع هیجانی و دستیابی به اهدافش است، مخاطبان این کتاب هستند.
بخشی از کتاب کاربرد گام به گام رفتاردرمانی عقلانی هیجانی در مربیگری زندگی
«در این روش شما:
- به او یادآور میشوید که برایش مهم است که مشکل در (A) رخ ندهد.
- به او نشان میدهید که او در مورد مشکلش یا دارای مطالبهای (باور غیرمنطقی) و یا دارای یک خواستۀ انعطافپذیر (باور منطقی) است.
- از او میپرسید، هنگامی که در C، هیجان منفی ناسالم دارد، یا دارای مطالبه (باور غیرمنطقی) و یا دارای خواستۀ انعطافپذیر (باور منطقی) است.
- تا زمانی که وی درک کند هیجان منفی و ناسالم تحت تأثیر مطالبات (باور غیرمنطقی) است، با او کار کنید.
- از او بخواهید؛ تصور کند خواستهای انعطافپذیر دارد، سپس بپرسید که آن خواسته چگونه هیجان و احساسش را تغییر میدهد.
- تا وقتی که او رابطۀ بین خواستۀ انعطافپذیر (باور منطقی) و اهداف هیجانی را درک کند با او کار کنید. این روش با روش نظریه- محور فرق دارد، چون در این روش باورهای منطقی و غیرمنطقی در کنار یکدیگر قرار میگیرند و از مراجع خواسته میشود باوری را که باعث بوجود آمدن مشکل هیجانی فرد شده و هدف هیجانی را نیز پایه ریزی میکند، برگزیند.
در روش پرسوجوی نظریه- محور، قبل از شناسایی باور منطقی، باورهای غیرمنطقی شناسایی میگردند. بنده روش پرسوجوی انتخابی نظریه- محور را توصیه میکنم چون این روش به مراجع شما کمک میکند تا درک کند باورهای غیرمنطقی سفتوسخت مشکلات هیجانی را بوجود میآورند و اینکه باور منطقی انعطافپذیر راه حل هیجانی را پیریزی میکند.
باورهای افراطی را مشخص کنید و باورهای غیر افراطی (انعطافپذیر) را آموزش دهید.
بعد از مشخص کردن مطالبه و خواستۀ انعطافپذیر مراجع خود، شما میتوانید ۳ باور غیرمنطقی دیگر و باورهای منطقی جایگزین را به او آموزش دهید و از او بخواهید که باور غیرمنطقی دیگری را که مؤثرترین باور در بوجود آمدن هیجان منفی ناسالم در C او است، برگزیند. (بالطبع باور منطقی جایگزین در رسیدن وی به اهدافش کمککننده خواهد بود.)»
حجم
۸۳۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۸۳۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه