کتاب مدیریت سیلاب شهری با استفاده از مدل SWAT
معرفی کتاب مدیریت سیلاب شهری با استفاده از مدل SWAT
کتاب مدیریت سیلاب شهری با استفاده از مدل SWAT نوشتهٔ علی عبدالهی سرشار است. نشر عطران این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب مدیریت سیلاب شهری با استفاده از مدل SWAT
کتاب مدیریت سیلاب شهری با استفاده از مدل SWAT پژوهشی است که نویسنده در آن کوشیده است تا پاسخ پرسشهایی در زمینهٔ تأثیر سیلابها بر شهر رشت، اندازهٔ بارندگیهای شدید این شهر و مقدار تأثیر تکنیکهای سنجش از راه دور را دریابد. «تغییرات نفوذپذیری سطح حوضهٔ رشت [زمینهایی که در انتهای رود قرار دارد و از آب آن مشروب میشود] چقدر در سیلابهای این شهر تأثیر داشته است؟» و «مدلسازی سیلابها در این حوضه با مدلهای شبیهساز نظیر SWAT قابلاستفاده است؟» از پرسشهای دیگری هستند که این پژوهش کوشیده است تا به آنها پاسخ دهد.
خواندن کتاب مدیریت سیلاب شهری با استفاده از مدل SWAT را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران حوزهٔ مدیریت سیلاب شهری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مدیریت سیلاب شهری با استفاده از مدل SWAT
«از انواع حوادث و مخاطرات طبیعی که موجب بروز خسارتهای زیان باری میگردد وقوع سیلاب است سیل یک رویداد ناگهانی و رخداد سریع و مخرب که جان و مال انسانها را به خطر انداخته و مشکلات زیادی برای صاحبان زمینهای زراعی و ساکنین حاشیه رودخانهها و کارگاهها به وجود میآورد. هر ساله در سراسر جهان انسانهای زیادی بهوسیله سیل جان خود را از دست میدهند.. سیل جریان آبی است که از ظرفیت مجرای رود تجاوز کرده و سپس به جلگه سیلابی مجاور سرازیر میشود. بااینکه بسیاری از عوامل هیدرولوژیکی محلی وابسته به حوضه آبریز ممکن است بر سیلاب تأثیر بگذارند، تمام مکانیسمهای عمده پدیدآورنده سیلابها دارای منشأ هیدرواقلیمی میباشند. با توجه به اینکه سیلاب شهری رویکرد بسیار تأثیرگذار بوده و تخریب شهری زیادی را به دنبال دارد در این تحقیق، تلاش شده است که از دادههای سنجش از راه دور و استفاده از امکانات GIS و مدل SWAT برای شبیهسازی سیلاب در حوضه شهر رشت استفاده گردد. اﺑﺘﺪا حوضه رشت که از حوضههایی با احتمال سیل بالاست مورد بررسی قرار گرفت. سپس از دادههای ﺳﻨﺠﺶ از دور آن و تصاویر موجود ﭘﻴﺶﭘﺮدازش ﺷﺪ و ﺧﻄﺎﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد در ﺗﺼﺎوﻳﺮ رﻓﻊ ﮔﺮدﻳﺪ و نقشههای ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز از اﻳﻦ ﺗﺼﺎوﻳﺮ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. در مرحله بعد دادههای ﻫﻴﺪروﻣﺘﺮی ایستگاههای ﻣﻮﺟﻮد در ﺣﻮﺿﻪ بهصورت دادههای روزاﻧﻪ دستهبندیشده اﺳﺖ. بعد از تهیه و آمادهسازی دادههای هواشناسی و نقشههای حوضه رشت، مدل SWAT، سیلاب و نفوذ ماهانه را برای سه ایستگاه رشت، طالشان و کفترود شبیهسازی کرد و پارامترهای 2P-Factor,D-Factor,R و NS بهمنظور مقایسه مراحل واسنجی و اعتبارسنجی مدل انتخاب شدند. نتایج نشان داد که مدل تهیهشده قادر به شبیهسازی جریانهای حداکثر است. مدل برای شبیهسازی نفوذ خوب عمل کرد و در مرحله واسنجی، نفوذ برای دو ایستگاه طالشان و کفترود و در مرحله اعتبارسنجی فقط برای ایستگاه رشت بهصورت قابلقبولی ارائه کرد. در مجموع، مدل در شبیهسازی دبی رواناب خیلی بهتر از نفوذ عمل کرد. از علتهای ضعف مدل در شبیهسازی نفوذ میتوان به شبیهسازی خوب جریان، تعداد کم دادهها و همچنین عدم پیوستگی اطلاعات نفوذ استفاده شده اشاره کرد. لازم به ذکر است که به دلیل تغییر کاربری اراضی در حوضه آبریز رشت مقدار نفوذ کاهشیافته و میزان رواناب افزایشیافته که این خود دلیلی بر سیلابهای اخیر است، چرا که با تغییر کاربری زمینهای حوضه آبریز چرخه و سیکل آب بهطورکلی به هم ریخته و میزان بارش افزایش و میزان سیلاب و رواناب هم افزایش مییابد.»
حجم
۴٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۹۰ صفحه
حجم
۴٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۹۰ صفحه