کتاب شمع جمع: آیت‌الله ملا حسین قلی همدانی احمد نثاری + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب شمع جمع: آیت‌الله ملا حسین قلی همدانی

کتاب شمع جمع: آیت‌الله ملا حسین قلی همدانی

معرفی کتاب شمع جمع: آیت‌الله ملا حسین قلی همدانی

«شمع جمع» نوشته احمد نثاری(-۱۳۴۷)، شرح حال آیت‌الله ملا حسین قلی همدانی (ره)، عارف و روحانی معاصر شیعه است. در بریده‌ای از کتاب می‌خوانیم: «آموزه‌های اخلاقی سلوکی آخوند ملاحسین‌قلی همدانی را به صورت کامل در چهار دستورالعمل ملاحظه خواهید کرد؛ چکیده این دستورالعمل‌ها را می‌توان به شرح ذیل برشمرد: الف. معرفت به شریعت شریف اسلام. ب. التزام به شریعت در تمام حرکات، سکنات، تکلمات و لحظات. ج. جدّ و سعی در ترک معصیت و دوری از گناه که اهم اشیا در قرب به‌سوی خدا است که ترک گناه آغاز و انجام، ظاهر و باطن دین است. د. مراقبت دائم و رعایت ادب در محضر مقدس الاهی و توجه و توسّل و محبت‌ورزی به پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) و حضرت زهرا (س) و علمای عامل. ه‌. شتاب در توبه‌ورزی و سپس مراقبت و کشیک نفس کشیدن همیشگی. و. معرفت نفس، که برای رسیدن به آن باید برنامه منظمی داشت؛ از جمله: ۱. برنامه غذایی: باید انسان یک مقدار زیاده بر معمول تقلیل غذا و استراحت بکند تا جنبه حیوانیت کمتر و روحانیت قوت بگیرد. ۲. برنامه خواب: یک ساعت از مقدار طبی کمترباشد (مقدار طبی ۷ ساعت است) . ۳. شب زنده‌داری: احدی به مقامی از مقامات معنوی نرسد مگر آن که تهجد و شب زنده‌داری داشته باشد. ۴. ذکر: یعنی قدری از شب را باید مشغول ذکر باشد، اگر بی‌مراقبت مشغول ذکر شود بی‌فایده است. ۵. برنامه فکر: برای مبتدی می‌فرمودند: در مرگ و در سختی مرگ و جان کندن فکر کند، فکر کند در این که مرگ برای دوستان خدا، اول راحتی و شادمانی و بهجت است...»

نظرات کاربران

کاربر ۲۰۵۸۱۴۱
۱۳۹۹/۰۴/۲۳

خیلی عالی تشکر از این که این کتاب را طاقچه قرار دادید

سيدسجاد
۱۴۰۳/۰۹/۱۳

یک کتاب عالی برای آنها که می‌دانند ابد در پیش دارند...

کاربر ۴۶۹۳۶۹۳
۱۴۰۲/۰۸/۱۴

صرف وقت برای زندگینامه کسانی که عارف به معنایواقعی عارفند خود زندگی است

بریده‌هایی از کتاب

در هر مجلس که مظن‌ء[ = گمان ]وقوع در معصیت است، البته، البته، البته اجتناب نماید؛ بلکه مجالست با اهل غفلت به غیر شغل ضرورۀ[ = مگر در موارد لزوم ]مضرّ است؛ اگر چه از معصیت خالی باشد. کثرت اشتغال به مباحات، شوخی بسیار کردن، لغو گفتن و گوش به اراجیف دادن، قلب را می‌میراند.
حمیده هادی
مرحوم آخوند، همچنین بر صد مرتبه قرائت سوره قدر در شب و عصر جمعه تأکید داشتند. مرحوم علامه طباطبایی که از سالکان این طریق بود نقل می‌کند: اکثر افرادی که موفق به نفی خواطر شده و توانسته‌اند ذهن خود را پاک و صاف نموده و از ظواهر مصفا کنند، و بالاخره، سلطان معرفت برای آنان طلوع نموده است، در یکی از این دو حال بوده است: اوّل، در حین تلاوت قرآن مجید و التفات بر خواننده آن که چه کسی درحقیقت قاری قرآن است. آن وقت بر آنان منکشف می‌شده است که قاری خدا جل جلاله است و دوم از راه توسل بر حضرت اباعبدالله الحسین‌ (ع) ، زیرا آن حضرت را برای رفع حجاب و موانع طریق، نسبت به سالکین راه خدا عنایتی عظیم است. هرقدر بتوانی روزه بگیر، به‌شرطی که شب، جای روز را پر نکنی.
هامان
همیشه متوجه باش که او بزرگ است و تو کوچک؛ او والا است و تو پست؛ او عزیز است و تو ذلیل؛ او بی‌نیاز است و تو نیازمند. و از زشتی غفلت از او غافل مشو که او همیشه به تو توجه دارد. در برابر او چون بندۀ خوار و ناتوان قرار گیر، و زیر پای او بسان سگی ناتوان چاپلوسی نما
حمیده هادی
حال که دانستی ترک گناه آغاز دین و انجام آن، ظاهر دین و باطن آن است؛ پس به مجاهده و تلاش مبادرت ورز و با جدیت تمام، از لحظه‌ای که برمی‌خیزی تا زمانی که به خواب می‌روی، مراقب خویش باش؛ و ادب را در محضر مقدس او رعایت نما. و بدان که تو با تمام اجزا و ذرّات وجود، اسیر قدرت اویی؛ و احترام حضور گرامی او را رعایت نما. چنان عبادتش کن که گویی او را می‌بینی؛ و اگر تو او را نمی‌بینی او تو را می‌بین
حمیده هادی
مرحوم ملکی می‌گوید: من از یکی از مشایخ بزرگوار خود که حکیم عارفی و معلم خبیری و طبیب کاملی بسان او ندیدم، (مقصود ملاحسین‌قلی) سئوال کردم که کدامین عمل از اعمال جوارح را در قلب کارسازتر یافته‌اید؟ فرمود: سجده طولانی در دل شب که یک ساعت و لااقل سه ربع ساعت به درازا کشد و در آن گفته شود: لا اله الاّ انت سبحانک انی کنت من الظالمین، که با تلاوت این آیه انسان به زندانی بودن خود در زندان طبیعت و گرفتار بودنش در دام اخلاق زشت و منزه بودن حضرت ذوالجلال از هر ظلم و ستمی نسبت به بندگان گواهی می‌دهد و ظلم نفس خود را برخود و افکندن خویشتن را در این مهلکۀ عظیم در نظر می‌آورد.
هامان
اگر خدای نخواسته معصیت کردی، زود توبه نما، و دو رکعت نماز به جا آور. و بعد از نماز، هفتاد مرتبه استغفار کن، و سر به سجده بگذار، و در سجده از حضرت پروردگار عفو بخواه، امید است عفو بفرماید. معاصی کبیره که در بعض رسالۀ عملیه ثبت شده، یاد بگیر و ترک نما. و زنهار پیرامون غیبت، دروغ و اذیت مرو.
کاربر ۴۴۳۲۷۳۸
چنانچه شخصی یک سال، شب‌ها در سجده چهار صد بار بگوید: لا اله الاّ انت سبحانک انّی کنت من الظّالمین از عالم طبیعت خارج می‌شود.
میرزا ابراهیم
کسی که مراقب اعمال و رفتار خود باشد، هیچ گاه ذکر دنیا را به آخرت مقدم نمی‌دارد.
میرزا ابراهیم
مخفی نماناد بر برادران دینی که به جز التزام به شرع شریف، در تمام حرکات، سکنات، تکلّمات، لحظات و غیرها، راهی به قرب حضرت ملک الملوک جَل جلاله نیست، و به خرافات ذوقیه، اگر چه ذوق در غیر این مقام خوب است کما دأب الجّهال والصوفیه خذلهم الله جل جلاله[ =همان‌گونه که شیوۀ نادانان و متصوفه که خداوند خوارشان گرداند می‌باشد ]راه رفتن لایوجب الا بعداً[ جز دوری از خداوند ثمری ندارد ]، حتی شخص هر گاه ملتزم بر نزدن شارب[ =سبیل ]و نخوردن گوشت بوده باشد، اگر ایمان به عصمت ائمه اطهار (ع) آورده باشد، باید بفهمد که از حضرت احدیت دور خواهد شد؛ و هکذا.[ =همچنین ]
کاربر ۴۴۳۲۷۳۸
این که می‌بینی معصیت در نظرت سهل شده به جهت اموری چند است، که بعض آن‌ها را ذکر می‌کنم: اولاً؛ فکر خود را تماماً متوجه به دنیای دنی کرده، و از این جهت بالمرّة از نفع و ضرّ اخروی غافل شده‌ای. نمی‌دانی چه بسیار بسیار، منافع و سعادت ابدیه از تو فوت شده و چه‌قدر ضررهای بزرگ و بسیار به خود زده‌ای.
کاربر ۴۴۳۲۷۳۸
آیین رستگاری
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
مهر تابناک
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
انوار ملکوت؛ جلد اول
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
بیقرار
هیات تحریریه موسسه فرهنگی مطالعاتی شمس الشموس
شرح فقراتی از دعای ابوحمزه ثمالی؛ جلد دوم
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
بهجت الدعاء
مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی بهجت قدس سره
افلاکیان خاک نشین
هیات تحریریه موسسه فرهنگی مطالعاتی شمس الشموس
این بهشت، آن بهشت
مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی بهجت قدس سره
ادب سیر
سیدمحمدجواد وزیری فرد
به سوی دوست
جواد آقاملکی تبریزی
جلوه های ملکوتی
واحد پژوهش نشر نور معارف
شرح فقراتی از دعای ابوحمزه ثمالی؛ جلد اول
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
شرح زیارت عاشورا
سیداحمد میرخانی
حریم قدس: مقاله‌ای در سیر و سلوک إلی الله
سید محمدمحسن حسینی طهرانی
بحر خروشان: شرح حال سیدعلی قاضی (ره)
حسین روحانی‌نژاد
زندگی و سلوک آیت‌الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی (نخودکی)
نرگس علی مردانی
آیینه رخ دوست
سیدمحمدجواد وزیری فرد
شرح دعای سمات
سیدعلی قاضی طباطبایی
امام‌شناسی؛ علامه آیت‌الله سیدمحمدحسین حسینی تهرانی
محسن دریابیگی
مبانی اخلاق در آیات و روایات؛ جلد اول
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی

حجم

۸۶٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۰ صفحه

حجم

۸۶٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۰ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان