کتاب مهارت های اجتماعی در ارتباط میان فردی نوجوانان
معرفی کتاب مهارت های اجتماعی در ارتباط میان فردی نوجوانان
کتاب مهارت های اجتماعی در ارتباط میان فردی نوجوانان نوشتهٔ حسین مینایی نیا است.
درباره کتاب مهارت های اجتماعی در ارتباط میان فردی نوجوانان
یکی از مسائلی که در مقطع ابتدایی و دیگر مقاطع اهمیت زیادی بین دانشآموزان دارد مهارت اجتماعی آنها است. مهارت اجتماعی به مجموعهرفتارهای فراگرفتهٔ قابل قبولی گفته میشود که فرد را قادر میسازد با دیگران رابطهٔ مؤثر داشته باشد و از عکسالعملهای نامعقول اجتماعی خودداری کند.
آموزش مهارت اجتماعی بر پایهٔ این اصل قرار دارد که مشکلات نوجوانان در مهارتهای اجتماعی غالباً به این دلیل است که نوجوانان نمیدانند در موقعیتهای اجتماعی چهکار کنند. میتوان نوجوانان را برای غلبه بر این مشکلات آموزش داد. کتاب مهارتهای اجتماعی در ارتباط میان فردی نوجوانان دربارهٔ شیوههای کاربردی این شکل از آموزش پیشنهاداتی را ارائه میدهد.
کتاب مهارت های اجتماعی در ارتباط میان فردی نوجوانان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به موضوعات مربوط به روانشناسی کودک و نوجوان پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب مهارت های اجتماعی در ارتباط میان فردی نوجوانان
«ویلیام وآشر این ۳ قسمت را پیشنهاد میکند:
قسمت اول: به صحبتهای مربی دربارهی تعامل بهتر با همسالان اختصاص دارد، هنگام انجام ای کار معلم باید بر آنچه نوجوان «باید» انجام بدهد متمرکز میشود نه بر آنچه نباید انجام بدهد.
قسمت دوم: شامل تکرار و تمرین با دیگران است.
قسمت سوم: دادن یک نقش مسئولیتی در کلاس به نوجوان به افزایش مقبولیت او در میان همسالان کمک میکند.
همچنین رشد مهارتهای اجتماعی نوجوانان با سبک فرزندپروری والدین مرتبط است. سبکهای فرزندپروری والدین را میتوان در امتداد دو پیوستار تعریف کرد: صمیمیت (خونگرمی) یا پاسخدهی از سوی والدین و کنترل یا سختگیری از سوی والدین (بوویند، ۱۹۹۱)
همچنین والدین میتوانند فرصت بازی را با همسالان برای نوجوان فراهم کنند و یا با نوجوانان خود بازی کرده و به رشد مهارتهای لازم برای بازی با همسالان به فرزندشان کمک کنند. همچنین والدین میتوانند فرصت بازی با همسالان به فرزندشان کمک کنند.
همچنین صحبت کردن با نوجوانان دربارهی روابط آنها با همسالان باعث ارتقای مهارتهای اجتماعی آنان میشود (لیرد و همکاران، ۲۰۰۵).
در حال حاضر بسیاری از محققان اعتقاد دارند مهارتهای اجتماعی آموختنی هستند، زیرا نوجوانانی که در محیطهای نامناسب و نامعقول دارند و قادر به برقراری هیچ ارتباط صحیح نمیباشند و باعث میشود فرد در بین دیگران محبوبیت نداشته باشند.
اما میتوان به علل و عوامل دیگری اشاره کرد که عبارتاند از:
۱. علل ارثی: که به همراه ژن و از طریق والدین به آنها منتقل میشود.
۲. علل زیستی: نقص عضو، اختلال بینایی و شنوایی و...
۳. علل عاطفی: مانند احساس محرومیت از والدین.
۴. علل روانی: وجود فشارهای درونی.
۵. علل اجتماعی: مانند نا به سامانی، اختلاف و درگیری اعضای خانواده و...
۶. علل تربیتی: عدم یا افراط تربیت، ناهماهنگی بین عاملان تربیت در خانواده و مدرسه و جامعه.
تعریف مهارت اجتماعی
مجموعه توانمندیهایی است که موجب موفقیت در زندگی اجتماعی فرد میشود. هر فرد برای زندگی موفق در یک جامعه، علاوه بر مهارتهای فردی به مهارتهای دیگری نیاز داردکه از آن به نام مهارتهای اجتماعی یاد میکنند.
مهارتهای اجتماعی، مجموعه رفتارهایی است اکتسابی که از طریق مشاهده، مدلسازی، تمرین و بازخورد آموخته میشود و دارای ویژگیهای زیر است و رفتارهای کلامی و غیرکلامی را در برمیگیرند و پاسخهای مناسب و مؤثر را در بردارند، بیشتر جنبه تعاملی داشته، تقویت اجتماعی را به حداکثر میرسانند و بر اساس ویژگیها و محیطی که فرد در آن واقعشده است، توسعه مییابند و از طریق آموزش رشد میکنند (میچلسون ، ۱۹۸۳؛ به نقل از کرامتی ۱۳۸۱). »
حجم
۷۴۹٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۱ صفحه
حجم
۷۴۹٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۱ صفحه