کتاب کاوشی در اعتبار متن زیارت ناحیه
معرفی کتاب کاوشی در اعتبار متن زیارت ناحیه
کتاب کاوشی در اعتبار متن زیارت ناحیه نوشتهٔ مرتضی خوش نصیب است. انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر پژوهشی کوشیده است تا زیارت ناحیهٔ مقدسه (یکی از زیارتهای امام حسین (ع) و منسوب به امام عصر (عج)) را از ۲ جنبه واکاوی کند.
درباره کتاب کاوشی در اعتبار متن زیارت ناحیه
کتاب کاوشی در اعتبار متن زیارت ناحیه این زیارت را از ۲ جنبه بررسی کرده است؛ اول از لحاظ معارف حقهٔ موجود و سپس از جهت سند و اعتبار آن. مرتضی خوش نصیب برای نگارش این کتاب از آیات و روایات گوناگونی کمک گرفته، قدیمیترین مصادر و میزان اعتبار آنها را تحلیل و بررسی کرده است. او همچنین کوشیده است تا ابعاد فاجعهٔ روز عاشورا در کربلا را بازگو کرده و دربارهٔ سوگمندی نظام هستی در شهادت امام حسین (ع)، جایگاه عزاداری برای امام حسین (ع) در آموزههای دینی و سیرهٔ عملی سخن بگوید.
«زیارت ناحیهٔ مقدسه» نام یک دعای مورداستفادهٔ شیعیان۱۲امامی در ایران است. این دعا در روز عاشورا خوانده میشود و به زیارت امام حسین (ع) در روز عاشورا معروف است. به باور شیعیان این دعا از حجت بن حسن و در وصف حادثهٔ کربلا و عاشورا گفته شده است. زیارت ناحیهٔ مقدسه با درود بر پیامبران و اهلبیت، حضرت محمد (ص)، امام حسین (ع) و یارانش در کربلا آغاز میشود. پس از آن به شرح کامل اوصاف و کردار امام حسین (ع) پیش از جنگ، زمینههای جنگ او، شرح کشتهشدن و سختیهایی که تحمل کرد و عزادارشدن تمام عالم و موجودات زمینی و آسمانی میپردازد. در پایان، با توسل به اهلبیت و دعا، متن این زیارتنامه به پایان میرسد.
واقعهٔ کربلا جنگی بود که در تاریخ ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری (برابر با ۱۳ اکتبر ۶۸۰ میلادی) اتفاق افتاد. روز نبرد به روز عاشورا معروف شده است. این جنگ میان سپاه کمتعداد «حسین بن علی»، نوهٔ پیامبر اسلام و سپاه اعزامی از سوی «یزید»، خلیفهٔ اموی و در نزدیکی محلی به نام «کربلا» رخ داد. دلیل «یزید بن معاویه» برای جنگ، بیعتنکردن حسین بن علی با او بود. در مقابل حسین بن علی حکومت و زمامداری یزید بن معاویه را غیرشرعی و غیرقانونی میدانست؛ حکومتی که برخلاف پیمان صلح «امام حسن مجتبی» و «معاویه بن ابیسفیان» بود و بهشکلی مورثی به یزید رسیده بود. امام حسین (ع) حکومت اموی را ظالم و گمراه میدانست و برای تغییر جهت جامعهٔ اسلامی بهسوی مسیری دیگر قیام کرد.
این واقعه سرشار از حاشیهها و خردهروایتهایی دردناک است که طی قرنها به شیوههای گوناگون روایت و بازتعریف شده است. از این واقعه بارها و بارها برای تولید آثار ادبی (داستان، رمان و شعر)، نمایشی (فیلم سینمایی، سریالهای تلویزیونی، نمایش و تئاتر)، موسیقی و هنرهای تجسمی در ایران و کشورهای دیگر برداشت و اقتباس شده است.
خواندن کتاب کاوشی در اعتبار متن زیارت ناحیه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه پیرامون واقعهٔ عاشورا در کربلا و دوستداران روش و منش امام حسین (ع) پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب کاوشی در اعتبار متن زیارت ناحیه
«از ديرباز، پارهاى از كتابهاى اصيل و ارزشمندِ در موضوع زيارات، به نقل متن كامل زيارت ناحيه پرداختهاند. تفصيل اين سخن، در نخستين فصل از بخش دوم اين كتاب با عنوان «مصادر زيارت ناحيه» خواهد آمد. خوشبختانه اين تلاش شايستهٔ محدثان موجب شد تا اين زيارت شريف، به سان برخى ديگر از گنجينههاى دينى و حديثى، در دل تاريخ، مدفون نشده و از گزند حوادث محفوظ بماند.»
حجم
۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۲۷۹ صفحه
حجم
۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۲۷۹ صفحه