دانلود و خرید کتاب تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران اکبر صادقی
تصویر جلد کتاب تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران

کتاب تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران

معرفی کتاب تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران

کتاب تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران نوشته اکبر صادقی و رضا ذبیحی است. این کتاب را انتشارات چاپ و نشر بازرگانی منتشر کرده است.

درباره کتاب تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران

عرصه تجارت خارجی یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مقولاتی است که پیشرفت و رونق اقتصادی کشور مرهون توجه جدی، پرتلاش و همه‌جانبه به آن است. مطالعه تجربه بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا و یا آن دسته از کشورهای درحال‌توسعه که توانسته‌اند در مدت کوتاهی خود را در زمره کشورهای در حال پیشرفت مطرح نمایند، آشکار می‌سازد که تکیه بر تجارت و بازرگانی یکی از اصلی‌ترین و شاید مهم‌ترین دلیل قرارگرفتن آنها در وضعیت مطلوب اقتصادی است. به همین منظور پرداخت به امور علمی و دانشگاهی مرتبط با این حوزه نیز از اهمیت روز افزونی برخوردار است؛ لذا پرداختن به جوانب این عرصه، در خصوص ایران که به‌عنوان یک کشور درحال‌رشد، درصدد است قله‌های بلندی را در عرصه پیشرفت و توسعه در حوزه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی فتح نماید، از ضرورتی دوچندان برخوردار است.

بدین منظور، کتاب حاضر تلاشی مدون و منسجم به‌منظور ترسیم وضعیت تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران و بررسی افق‌ها و چشم‌اندازهای مرتبط با آن در این عرصه است. البته در رشته‌های مدیریت بازرگانی به مقوله‌های تجارت بین‌الملل به‌تفصیل پرداخته شده است، اما مطالب مطرح شده عمدتاً جنبه انتزاعی و نظری دارد و کمتر به‌صورت ملموس و عینی تجربه‌های تجاری ایران موردبحث و بررسی قرار گرفته است. از سوی دیگر کتاب پیش‌رو تلاش دارد با زبانی ملموس‌تر برای عموم رشته‌های علوم‌انسانی و به‌ویژه رشته‌های علوم سیاسی و روابط بین‌الملل، ضرورت توجه هر چه بیشتر به مقوله تجارت خارجی را چه در عرصه عمل و چه در عرصه نظر، گوشزد نماید.

خواندن کتاب تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

علاقه‌مندان به مباحث تجاری و تجارت می‌توانند از خواندن این کتاب لذت ببرند.

بخشی از کتاب تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران

«انتقال تکنولوژی

فناوری را می‌توان تمامی دانش، محصولات، فرایندها، ابزارها، روش‌ها و سیستم‌هایی دانست که در جهت خلق و ساخت کالاها و ارائه خدمات بکار گرفته می‌شود. آنچه مسلم است انتقال فناوری‌های پیشرفته و دانش‌های نوین از کشورهای شمال به کشورهای جنوب می‌تواند روند توسعه آنها را تسریع و همچنین عمق بخشد. در نتیجه در کنار سرمایه‌گذاری‌های خارجی این مقوله می‌تواند تأثیر بسزایی در شتاب گرفتن حرکت اقتصادی کشورهای کمتر توسعه‌یافته و درحال‌توسعه داشته باشد.

بر طبق دیدگاه اقتصاد کلان، انتقال تکنولوژی بین دولت‌ها انجام می‌شود، بنابراین اولویت اول تصمیمات این است که دولت‌ها تعیین کنند که کدام حوزه و زمینه‌های فناوری براي دستیابی به اهداف اقتصادی مورد نیازند. برای این منظور سه عامل باید در نظر گرفته شود: ۱. شباهت؛ ۲. تباین؛ ۳. سازگاری؛ به‌طورکلی فناوری می‌تواند از سه روش به دست آید: ۱. خرید تکنیک‌های تولید ۲. انتقال تکنیک‌های تولید ۳. توسعه تکنیک‌های خود.

البته باید توجه داشت که انتقال تکنولوژی به همان اندازه که مطلوب و ضروری است، امری مشکل بوده و در عمل با موانع متعددی روبروست، معمولاً مهم‌ترین این مشکلات ناشی از عدم آمادگی با همراهی نیروهای متخصص دو طرف، مقاومت سازمان‌های زیربط، مقررات دست‌وپاگیر و مانند آنهاست که تلاش وافری را براي حل آن می‌طلبد. در این میان نقش افراد مجربی که در هر دو طرف (اعم از گیرنده باعرضه کننده) نسبت به برقراری ارتباط مؤثر پیش‌قدم شوند، کلیدی و حیاتی است.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۲٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۳۸ صفحه

حجم

۲٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۳۸ صفحه

قیمت:
۶۱,۱۰۰
تومان