دانلود و خرید کتاب مطلع مهر امیر حسین بانکی‌پورفرد
تصویر جلد کتاب مطلع مهر

کتاب مطلع مهر

دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۸از ۴۶۰ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مطلع مهر

کتاب مطلع مهر نوشتهٔ امیرحسین بانکی پورفرد است. انتشارات حدیث راه عشق این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر، راهکارهایی جامع و کاربردی، برای انتخاب همسر را دربر دارد. کتاب حاضر، می‌کوشد جوانان را در انتخابشان یاری کند.

درباره کتاب مطلع مهر

کتاب مطلع مهر، را پرتیراژترین کتاب در حوزهٔ انتخاب همسر، در چارچوب ارزش‌های مذهبی، دانسته‌اند.

این کتاب آموزشی و راهنما، مراحل پیش از ازدواج را توضیح می‌دهد و در گفتارهایی هشت‌گانه، از فوریت ازدواج، شرایط اولیهٔ ازدواج، معیارهای انتخاب همسر، آداب خواستگاری، ضرورت تحقیق، نحوهٔ تصمیم‌گیری، نقش مهریه و بهترین انتخاب‌ها صحبت می‌کند.

کتاب مطلع مهر، به ۴ شیوه ارائه شده است:

شیوهٔ اول، ارائهٔ نمودارها و جدول‌های جامعی از همهٔ موضوعاتی است که در هر بخش باید به آنها توجه شود؛ که اغلب در آخر فصل آمده‌ است.

شیوهٔ دوم، ارائهٔ نکاتی کلیدی در هر مبحث است که هر کدام تأثیر کاربردی و اساسی دارد و مربوط به اساسی‌ترین موضوعات کتاب است.

شیوهٔ سوم، ارائهٔ توصیفیِ محوری‌ترین مطلب در هر بخش است که باید برای خواننده تفهیم شود.

شیوهٔ چهارم هم جان کلام همهٔ نکات، عناوین و توضیحاتی است که در فصل ۸ به‌عنوان بهترین انتخاب آورده شده است.

خواندن کتاب مطلع مهر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به افرادی که به نیاز به راهنما، آموزش و یادگیری برای انتخاب همسر باور دارند، پیشنهاد می‌کنیم.

بخش‌هایی از کتاب مطلع مهر

«یکی از بدترین شوهران تاریخ فرعون بود. زیرا بدترین انسان، کسی است که تندخو، ظالم و مستکبر باشد و فرعون در استکبار و تندخویی نظیر نداشت. او به همسرش حکم کرده بود که کافر باشد و شرک بورزد. در این جهت هم تمام خوشی‌ها و راحتی‌ها را برای او فراهم کرده بود. همه‌ی زمینه‌های مشرک شدن و کفر ورزیدن او فراهم بود. اگر تأمّلی در زندگی آسیه و فرعون نماییم، برای ما این سؤال مطرح می‌شود: «چرا آسیه باید در سرنوشت فرعون قرار داشته باشد؟» خداوند چرا چنین همسر بدی را برای آسیه رقم زد؟ آیا آسیه بدبخت شد و یا خوشبخت و سعادتمند گردید؟

آسیه خوشبخت و خوش‌عاقبت شد. تا آنجا که خداوند او را در قرآن ستود و او را ضرب‌المثل مؤمنان قرار داد: «وَ ضَرَبَ اللهُ مَثَلاً لِلَّذینَ آمَنُوا امْرَأةَ فِرْعَوْنَ...».

پس علّت آن ازدواج را درمی‌یابیم که اگر آسیه همسر فرعون نمی‌شد، به این مقام بلند معنوی نمی‌رسید. آسیه از لحاظ معنوی هر چه دارد در همسری فرعون دارد و مقامات آسیه در پرتو ازدواج با فرعون و استقامت در ایمان در برابر فرعون بود. هر چند به ظاهر این ازدواج، موفّق ارزیابی نمی‌شود ولی باطن این ازدواج چنین ثمره‌ی شیرینی را برای آسیه داشت. فَعَسَی أنْ تَکرَهُوا شَیئاً و یجْعَلَ اللهُ فیهِ خَیراً کثیراً.»

***

«اگر فلسفه‌ی ازدواج برای ما مشخص شد، معیارهای ما برای انتخاب همسر همان معیاری می‌شود که ما را به آن مقصود نزدیک می‌سازد و معیارهایی که با مقصود اصلی ما از ازدواج ارتباط ندارد، از فهرست ملاک‌ها و معیارها حذف می‌شود؛ حتی اگر آن معیارها از نظر ارزش و محتوا نکات خوب و ارزشمندی باشد، باید آن‌ها را از فهرست خود خارج سازیم تا زودتر به نتیجه برسیم.

مثلاً اگر جوانی بگوید من می‌خواهم با کسی ازدواج کنم که در سیر و سلوک به فلان مرحله رسیده باشد، اگر به او بگوییم آیا تو همسر می‌خواهی یا «مرشد» پاسخ می‌دهد چه اشکالی دارد که همسر انسان مرشد او هم باشد؟!

این جوان باید بداند که هرچه ملاک‌ها را متفاوت و متنوّع کند و انتظارات خود را افزایش دهد، به نتیجه‌ی درستی نمی‌رسد. بطور مثال اگر کسی بگوید من همسری می‌خواهم که بتواند در رشته‌ی کاری کمک‌کار من باشد، مثلاً چون من مهندس عمران هستم، همسری می‌خواهم که رشته‌اش کامپیوتر باشد زیرا او می‌تواند با طرّاحی کامپیوتری خود همکار خوبی برای من باشد. حال اگر این همسر بعد از ازدواج نتواند همکار خوبی برای او باشد تکلیف چیست؟! آیا در ادامه‌ی زندگی با او تجدید نظر می‌کند؟! آیا خللی در تداوم زندگی مشترک او بوجود نخواهد آمد؟!

مقصود اینکه در انتخاب همسر امور دیگر را دخیل نکنید! مسائل زناشویی به همکاری و مسائل جانبی دیگر که همسرتان ممکن است با آن به شما یاری برساند، ربطی ندارد.

هر چه ملاک و معیارهای ما در انتخاب همسر بیش‌تر شود، ضریب خطای ما نیز در این انتخاب بیش‌تر می‌شود. پس هر معیاری که ربطی به ازدواج ندارد را از فهرست معیارهای خود خارج کنید. بحمدالله قرآن کریم فلسفه‌ی ازدواج را برای ما روشن کرده است؛ قرآن ما را از سردرگمی رهایی می‌بخشد و با یک جمله فلسفه‌ ازدواج را روشن می‌سازد؛ «لِتَسْکُنُوا إلَیها». ازدواج فقط یک هدف را دنبال می‌کند و آن، آرامش و تسکین آدمی است.»

امیری حسین
۱۳۹۷/۱۲/۰۱

چند نکته درباره کتاب که به نظرم رسید: ١-به نظرم با خوندن این کتاب از مطالعه ی کتاب های دیگه درباره ازدواج بی نیاز می شیم. ٢-یکی از راه های کسب اطلاعات درباره ازدواج و خواستگاری و ... این کتاب هست.ولی باید

- بیشتر
کاربر ۲۰۹۱۶۲۷
۱۳۹۹/۰۵/۰۳

این کتاب فوق العاده کتاب عالی برای کسانی هست که می خواهند اقدام به ازدواج بکنند و از جمله کتب پیش از ازدواج می باشد، محتوای کتاب کاملا قابل درک و کاربردی‌ست و اصلا اینطور نیست که محتوا انتزاعی و

- بیشتر
saaadeeegh
۱۳۹۹/۰۲/۱۸

برای شصت سال زندگی مشترک، شش ساعت مطالعه نمیکنید؟ خیلی کاربردی و ضروری برای جوانان

اللهم عجل لولیک الفرج
۱۳۹۹/۰۵/۲۶

سلام،کتاب خوبیه به شرط اینکه موارد گفته شده در کتاب باعث سخت پسندی در دختران و پسرانمون نشه و کتاب رو فقط برای آگاهی بخونن نه اینکه بخوان تمام موارد گفته شده در این کتاب رو مو به مو از

- بیشتر
مهدی میرجلیلی
۱۳۹۹/۰۱/۲۷

بر هر مجردی واجبه این کتاب و بخونه. من بیش از ۳مرتبه خوندم. جامعترین و کاملترین کتاب در مورد ازدواج.

fa,3in
۱۴۰۱/۰۹/۰۷

واقعاهزینش گرون ،نسخه چاپی ۱۲۰ نسخه الکتریکی ۱۰۰ منصفانه اس؟

1812
۱۳۹۶/۰۲/۰۲

کتاب خوبی بود

روح الله
۱۳۹۵/۰۸/۱۹

برخی کاربران محترم معتقدند قبل از ازدواج رابطه برای آشنایی مفید است و این کتاب رابطه قبل از ازدواج نفی می کنه بنده می خواهم بگویم اتفاقا برعکس کسانی که آشنایی قبل از ازدواج دارند بیشترین آمار جدایی دارند من

- بیشتر
😏
۱۳۹۹/۰۵/۰۶

این کتاب رو حتمااا قبل ازدواج مطالعه کنید👌 تو این کتاب جواب خیلی از سوالاتتونو میگیرید...

M_`N
۱۳۹۷/۰۱/۰۸

جامع و کاربردی و مفید برای هر جوانی،،مطالعه این کتاب الزامیست.

عمدتاً آنها که احساسی‌ترند بیشتر مدعی این هستند که احساساتی عمل نمی‌کنند.؛
M_`N
فرق فرد تحصیل کرده با فرد عوام و بی‌سواد در این است که اگر فرد تحصیل کرده بخواهد عازم مکّه شود در پی مطالعه‌ی کتاب‌هایی در زمینه‌ی حجّ است ولی فرد عامی صرفاً می‌گوید می‌خواهم به مکّه بروم. استاد محمدتقی جعفری (ره) می‌فرمودند: آیا برای ۵۰ سال زندگی مشترک نمی‌خواهید ۵۰ ساعت وقت بگذارید، فکر کنید، مطالعه کنید یا به سخنرانی بزرگان در این زمینه گوش دهید؟!
M_`N
«الظّانّینَ بِاللهِ ظَنَّ السَّوْءِ عَلَیهِمْ دائِرَة السَّوْءِ؛ کسانی که به خداوند بدگمان هستند، حوادث بد زمانه برای آن‌هاست.»
Mohaddese
بزرگی از اهل دل سفارش می‌کرد که چهل روز دعای «یا مَن تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِه» را بخوانید. نگارنده شاهد این بود که جوانی که ازدواجش خیلی سخت شده بود، با این دعا در کمال ناباوری چه ازدواج شیرینی نمود.
M_`N
مهارت خوب گوش دادن در بین جوانان امروز کم‌تر رعایت می‌شود؛ چراکه عمده دغدغه‌ی افراد، خوب حرف زدن است؛ در حالی که در خواستگاری خوب گوش دادن مهم‌تر و لازم‌تر است.
M_`N
عقلانیت با خواندن کتاب و مطالعه به دست نمی‌آید که به جوانی بگوییم چند سال درس بخوان و مثلاً یک دور کتاب‌های شهید مطهری را بخوان تا عاقل شوی. عقل یعنی اینکه تصمیم بگیری عاقل باشی و سنجیده رفتار کنی؛ به این منظور باید در روابط اجتماعی دیگران تأمّل کنیم و آنچه از دید عموم بزرگان ناشایست جلوه می‌کند و زننده است را انجام ندهیم. در رفتار خود توجّه کنیم و عیوب خود را بشناسیم و در رفع آن بکوشیم.
Mohaddese
اگر کسی بگوید من معیار ایمان را در انتخاب همسر در نظر داشتم ولی به آرامش نرسیدم، باید به او بگوییم: شما تدین ظاهری فرد را در انتخاب همسر در نظر داشتی نه ایمان را!
M_`N
البته ایمان حقیقی همیشه با عقلانیت توأم خواهد بود و اگر کسی عاقل نبود، هرچند ظاهر متدینی داشته باشد، مؤمن حقیقی نیست.
zahra
فرد مناسب، منظور فرد ایده‌آل نیست؛ مگر خود شما ایده‌آل هستید که می‌خواهید طرف مقابل ایده‌آل باشد؟ منظور از مناسب، یعنی به خود، خانواده و فرهنگت نگاه کن و انتخاب کن.
M_`N
توصیه‌ی علمای اخلاق این است که تا آثار اعمالتان در سرنوشت شما تأثیر نگذاشته است توبه کنید. بنابراین انسان باید قبل از آنکه مورد عقاب و سرنوشت سوء واقع شود، در پی اصلاح اعمال خود برآید.
M_`N
در ماجرای جنگ صفین پیرمردی از امیر المؤمنین (ع) پرسید: یا علی اینکه ما به جنگ صفین آمده‌ایم، در سرنوشت ما نوشته شده بود یا نه؟ حضرت فرمودند: از هیچ تپه‌ای بالا نرفتید و از هیچ بلندی به پایین نیامدید مگر اینکه جزء سرنوشتتان بود. پیرمرد با شنیدن این سخن ناراحت شد و گفت: پس ما کاری نکرده‌ایم. ما داریم در مسیر سرنوشت حرکت می‌کنیم، حضرت فرمودند: شما با اختیار خود در این سرنوشت آمدید. اگر تو برای جنگ صفین آمدی، در سرنوشتت نوشته بودند امّا در سرنوشتت، ده‌ها متغیر دیگر هم بود؛ می‌توانستی در کوفه بمانی و این اتّفاق‌ها برایت نیفتد. می‌توانستی به سپاه معاویه بروی و از آن مسیر حرکت کنی و علیه من بجنگی. ده‌ها چیز در سرنوشت تو مشخّص شده بود و تو با اختیار خودت این راه را انتخاب کردی. این، داستان سرنوشت است.
M_`N
خداوند نجّار نیست ولی در و تخته را خوب با هم جُفت و جور می‌کند.
M_`N
سفارش پیامبر خدا (ص) : نخست نیت خواستگاری بکن. سپس وضویی کامل بساز و نمازی را که خداوند بر تو نوشته، به جای آور. سپس پروردگارت را ستایش کن. و از او به بزرگی یاد کن. آنگاه بگو: اُکتُمِ الخِطبَةَ، ثُمَّ تَوَضَّأ فَأحسِن وُضوءَک، وصَلِّ ماکتَبَ اللهُ لَک، ثُمَّ احمَد رَبَّک وَ مجِّدهُ، ثُمَّ قُل: اللّهُمَّ إنَّک تَقدِرُ و لا أقدِرُ، و تَعلَمُ و لا أعلَمُ، أنتَ عَلاّمُ الغُیوبِ، فَإِن رَأَیتَ لی فی فُلانَةَ- تُسَّمیها باِسمِها- خَیراً فی دینی و دُنیای و آخِرَتی، و إن کانَ غَیرُها خیراً لی منها فی دینی و دُنیای و آخِرَتی، فَاقضِ لی بهِا. بار خدایا! تو می‌توانی و من نمی‌توانم. تو می‌دانی و من نمی‌دانم. تو دانای نهان‌هایی. پس اگر در فلانی – نام او را می‌بری- برای دین و دنیا و آخرت من خیر می‌بینی،[ او را برایم قسمت فرما ]و اگر جز او را برای دین و دنیا و آخرت من بهتر می‌بینی، او را برایم قسمت فرما!
کربلایی
اگر دختر خانم اتاقی اختصاصی در منزل دارد و صحبت‌های دو نفری قرار شد در آن اتاق انجام گیرد، تصویری که بر دیوار اتاق نصب شده و کتاب‌های در قفسه می‌تواند بیانگر حالات روحی دختر باشد
M_`N
بزرگی از اهل دل سفارش می‌کرد که چهل روز دعای «یا مَن تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِه» را بخوانید. نگارنده شاهد این بود که جوانی که ازدواجش خیلی سخت شده بود، با این دعا در کمال ناباوری چه ازدواج شیرینی نمود.
s.latifi
به تعبیر امام رضا(ع) ایمان فرد به حجم نماز و روزه‌هایش نیست، به شرکت در محافل مذهبی نیست؛ بلکه به صداقت و امانتداری اوست.
احمد رضا
به جوانان عزیز می‌گوییم فقط با کسی ازدواج کنید که دلتان می‌گوید. امّا قبل از اینکه کسی را به خانه‌ی دل خود راه دهید، از پنجره‌ی عقل تمام منظره‌ها را نظاره کنید تا بهترین‌ها را پس از تجزیه و تحلیل برگزینید و در نهایت به زیباترین‌ها دل ببندید.
M_`N
بنابراین اصلی‌ترین عامل ازدواج موفّق عقلانیت است. اگر همه به شما بگویند اصلی‌ترین عامل در ازدواج موفّق ایمان است، بنده‌ی کم‌ترین به عنوان کسی که ادّعای دیانت دارم، عقل را اصلی‌ترین عامل در ازدواج موفّق می‌دانم؛
zahra
وقتی شاد هستید آرام بخندید تا غم بیدار نشود و وقتی ناراحتید آرام گریه کنید تا شادی ناامید نشود.
کاربر ۱۴۲۳۱۰۴
هر کس به میزان ولخرجی و ریخت و پاش غیرضروری که در تشریفات ازدواج فرزندش انجام می‌دهد، مصداق این «صدّ عن سبیل الله» است.
montazer

حجم

۹۷۵٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۲۶۶ صفحه

حجم

۹۷۵٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۲۶۶ صفحه

قیمت:
۱۰۰,۰۰۰
۵۰,۰۰۰
۵۰%
تومان