کتاب هویت شناسی صنایع دستی ایران
معرفی کتاب هویت شناسی صنایع دستی ایران
کتاب هویت شناسی صنایع دستی ایران نوشتۀ سهراب آل یاسین است. انتشارات عطران این کتاب را روانۀ بازار کرده است. این کتاب دربارۀ هنر صنایع دستی است؛ هنری که بخشهایی از هویت ایرانی در آن آشکار است.
درباره کتاب هویت شناسی صنایع دستی ایران
کتاب هویت شناسی صنایع دستی ایران دربارۀ یکی از هنرهای سنتی ایران است.
هنرهای سنتی، یکی از مجموعههنرهای اصیل، بومی و مردمی هر کشور است که ریشههای عمیق و استواری در اعتقادات و باورها، آداب، عادات، رسوم، سنتها و فرهنگ معنوی آن جامعه دارد. هنرهای سنتی ایران نیز گروهی از هنرهای قدیمی ایران هستند؛ نظیر صنایع دستی، خط و خوشنویسی، معماری سنتی، موسیقی سنتی، نمایشهای سنتی (مانند خیمهشببازی و تعزیه)، لباسهای سنتی و... .
صنایع دستی را میتوان شاخصترین هنر سنتی ایران دانست. اما صنایع دستی چیست؟
در همۀ کشورهای جهان، صنایع، به چهار دستۀ صنایع سنگین، سبک، کوچک و دستی تقسیم میشوند. صنایع دستی که هم میتواند حالت کارگاهی و داشته باشد و هم حالت خانگی، قابلیت استقرار در شهر و روستا را دارد و بدون نیاز به تکنولوژی پیشرفته، بیشتر متکی به متخصصهای بومی و سنتی است. قسمت زیادی از مواد اولیۀ مورد مصرف این هنر نیز از داخل کشور قابل تهیه و تأمین است.
با خواندن این کتاب میتواند به چیستی، ویژگیها و نمونههای صنایع دستی ایران پی ببرید.
خواندن کتاب هویت شناسی صنایع دستی ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران هنر صنایع دستی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب هویت شناسی صنایع دستی ایران
«چلنگری یعنی آهنگری سبک و محلی که در آن اشیاء سبکوزنی مانند میخطویله، میخ سرکج، نیمذرع بزازی، انبر و سیخ و سهپایهی آهنی، زنجیر و سیخانک، قلم، سنبه، منقل آهنی، چفتوریزه، تملیک، اسکنه، مقار، درفش، جوالدوز و امثال اینها میساختند. چلنگرها معمولاً تنها و بدون شاگرد کار میکردند. از جمله کارهای دیگر این چلنگران، ساختن انواع نعل بود. از نعلهای کوچک (مثل نعل الاغ یا نعلهای پاشنهی کفش و گیوه و میخهای مربوطه) و نعلهای سوراخدار میخخور تا نعلهای سهپایهی میخ سرخود. نعلهای بیسوراخ (که به کار جادو و خرافات میآمد.)»
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۷۱ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۷۱ صفحه