کتاب گام به گام با شاهنامه فردوسی (جلد ششم)
معرفی کتاب گام به گام با شاهنامه فردوسی (جلد ششم)
کتاب گام به گام با شاهنامه فردوسی (جلد ششم) نوشتهٔ مهران امینی در انتشارات ارشک چاپ شده است. نویسنده دربارهٔ این اثر گفته است:
«وقتیکه شاهنامه را می خواندم بسیار لذت میبردم و همیشه فکر میکردم که ای کاش جوانان ما با گذشته خود بیشتر آشنا شوند و تمدن و فرهنگ کشور عزیزشان ایران را بشناسند. در این کتاب تمام ابیات و اشعار شاهنامه را من لغتبهلغت معنا کردم و سعی کردم که مطابق خودش ولی به فارسی روان و امروزی بنویسم، میدانم که کاستی در این کار بسیار است از صاحبان و شیفتگان ادب میخواهم که این کار را ادامه داده و آن را بازبینی نمایند.»
درباره کتاب گام به گام با شاهنامه فردوسی (جلد ششم)
از ابتدای کتاب دعوت به تفکر و اندیشه و داشتن خرد و زندگانی، با خردمندی همراه است. سپس چگونگی پیدایش جهان و آفرینش مردم و خورشید و ماه، و سپس چگونگی تصمیم فردوسی برای به تصویر کشیدن زندگی گذشتگان با زیبایی تمام است.
و آنچه را که ما در حال حاضر در دسترس داریم یادگاریست از گذشتگانی که سینهبهسینه آن را برای فرزندان برومندشان نقل کردهاند و من امیدوارم که این چراغ هرگز خاموش نشود. در قسمتهای مختلف سعی کردهام که توضیحات لازم را بنویسم و اینکه شاید تاریخ تمدن بشری از سرزمین ما ایران آغاز شده باشد و تمام اینها را فردوسی بزرگ در قالب شعر به زیبایی بیان مینماید.
نکاتی که باید در نظر داشت:
۱. در این کتاب ما شاهان و پهلوانان را داریم و گروههایی که کاملاً دستهبندی شده و طبقات آنها مشخص است. آنچه که باید گفته شود این است که منظور از شاهنشاه، پادشاه تمام سرزمین پهناور ایران است و بقیه پادشاهان مناطق کوچکتر تابع شاهنشاه بودهاند. شاهنشاهان از نژاد کیانی هستند و پهلوانان از نژاد پهلوانها
۲. اگر شاهنشاهان ایران جنگی را آغاز کردهاند، پهلوانان با رشادت تمام آن را با پیروزی ایرانیان به پایان رسانیدهاند.
۳. زنان نقشهای گوناگون ایفا کردهاند و حتی در لباس رزم با دشمنان ایران شجاعانه جنگیدهاند.
۴. در شاهنامه چگونگی پیدایش آتش و خط و پیدایش پوشش و بافتن و ریسیدن نخ کاملاً گفته شده است و ما میدانیم که فرشبافی از صنایع منحصربهفرد ایران است.
۵. توضیح دیگر اینکه در شاهنامه چاپ مسکو، در موقع فوت منوچهر، از ظهور پیغمبری صحبت میشود که در این چاپ به موسی اشاره میکند. ولی در چاپهای دیگر به موبد اشاره میشود و با توجه به تاریخ پیدایش دین یهود، پادشاهی منوچهر بسیار زمان دورتری میبایست باشد.
۶. اعتقاد ایرانیان به راستی و درستی و دوری از کجی و کاستی ولی اعتقاد اعراب به جادو و کارهای غیرخدایی است.
۷. در انتهای حکومت ضحاک و پیدایش فریدون او کارها را تقسیم میکند و در واقع میگوید هر کسی را بهر کاری ساختهاند.
۸. در این زمان فردوسی به این نکته اشاره میکند که جهان را پیر میخواند. همی راند از این گونه تا شیر خوان / جهان را چو این بشنوی پیر خوان
۹. دیگر خشکسالی است که در ایران اتفاق افتاده است در زمان زوطهماسب. نیامد همی ز آسمان هیچ نم / همی برکشیدند نان با درم
۱۰. ازدواج زوجها بر طبق آیین و سنتهای خودشان انجام میشده است.
کتاب گام به گام با شاهنامه فردوسی (جلد ششم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به ادبیات کهن ایران پیشنهاد میشود.
حجم
۶٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۴۶۰ صفحه
حجم
۶٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۴۶۰ صفحه