دانلود و خرید کتاب سلوک اخلاقی علی نصیری
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب سلوک اخلاقی

کتاب سلوک اخلاقی

نویسنده:علی نصیری
امتیاز:
۵.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب سلوک اخلاقی

کتاب الکترونیکی سلوک اخلاقی نوشتۀ علی نصیری است و انتشارات وحی و خرد آن را منتشر کرده است. کتاب سلوک اخلاقی، به بررسی مفهوم اخلاق و روش‌های بهره بردن از کمالات اخلاقی پرداخته است.

درباره کتاب سلوک اخلاقی

سیروسلوک در لغت به معنی طی‌کردن راه و پیمودن آن از طریق ریاضت کشیدن است در کتاب‌های مختلف مراحل سلوک اخلاقی این‌گونه بیان شده است: ۱.معرفت نقطه آغاز سلوک الهی، ۲. ایمان، ۳. ثبات و استواری، ۴. نیت، ۵. اخلاص و ۶. تفکر. حال با این تعاریف باید بگوییم که این سیر چگونه است؟ مرحله آغازین این سیر از کجاست؟ چه مراحلی دارد؟ و نهایت آن کجاست؟ 

غرایز انسانی، ملکات نفسانی و صفات روحی و باطنی اخلاق نام‌گرفته است و به اعمال و رفتاری که از این خلقیات ناشی می‌گردد اخلاق و یا رفتار اخلاقی می‌گویند. اما عرفان، دارای دو بخش است: بخش عملی و بخش نظری. بخش نظری عرفان ارتباطی بااخلاق ندارد؛ اما بخش عملی آن عبارت است از روابط و وظایف انسان با خود، با جهان و با خدا. عرفان در بخش عملی‌اش شبیه به اخلاق است که به آن علم سیروسلوک می‌گویند. در این بخش سالک برای اینکه به قله رفیع انسانیت و توحید اخلاقی برسد باید منازل و مراحلی به ترتیب طی کند. در عرفان روح بشر ملاک است؛ اما در اخلاق یک مجموعه از فضایل، از قبیل، راست‌گویی، درستکاری، عدالت و … ملاک و معیار هستند. در اخلاق روح انسان باید به صفاتی که مطرح شد آراسته شود؛ ولی در عرفان عناصر اخلاقی مطرح شده و به‌صورت دیالکتیکی بررسی می‌شود. عناصر اخلاقی محدود بوده؛ اما عناصر عرفانی بسیار وسیع‌تر و گسترده‌تر است. عرفان ازاین‌جهت به سلوک نزدیک است که انسان سالک و عارف بعد از طی مراحل اخلاقی و کسب فضایل به مرحله عرفان خواهد رسید.

اخلاق برای عموم مردم امکان‌پذیر است؛ اما عرفان مراحل و مناسکی دارد که برای هر شخصی گذر از این مراحل امکان‌پذیر نیست و عمومیت ندارد. به همین جهت است که عرفا هر کدام از طریقی و با طرحی مشخص به راه سلوک اخلاقی قدم گذاشته‌اند و هر کدام از آنها راهی را جدا از دیگران پیموده است. به همین جهت بررسی این راه و نقد طرح‌های آنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و برای شناخت علم اخلاق ضرورت دارد. از جمله اهداف رسالت پیامبران را می‌توان رساندن انسان به کمال اخلاقی و معنوی دانست؛ به این معنا که پیامبران آمده‌اند تا زیبایی‌های اخلاقی و چگونگی اتصاف به آنها را به آدمیان نشان دهند و در برابر پلشتی‌های اخلاقی ایستادگی کنند و راه پیراستگی از آن‌ها را ترسیم کنند. کتاب سلوک اخلاقی دارای ۵ فصل است:

فصل اول: سلوک اخلاقی و گام‌های آغازین آن

فصل دوم: سلوک اخلاقی و توصیه‌های کاربردی

فصل سوم: سلوک اخلاقی در سخن و سیره اهل بیت (ع)

فصل چهارم: بن‌مایه‌های اخلاقی در متون ادب فارسی

فصل پنجم: چکامه‌های اخلاقی

خواندن کتاب سلوک اخلاقی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب برای علاقه‌مندان به مباحث اخلاقی و عرفانی مناسب است.

بخشی از کتاب سلوک اخلاقی

«از جمله پرسش‌های اساسی در حوزه اخلاق اسلامی آن است که راه‌ها و روش‌های نیل به تعالی و کمال اخلاقی چیست و چگونه می‌توان به اخلاق الهی متخلق شد؟

زیرا چه بسا کسانی که به جایگاه کمالات اخلاقی پی برده و خود را به خاطر کاستی‌ها در این زمینه ملامت می‌کنند و پیوسته دغدغه تعالی اخلاق دارند؛ اما از چگونگی ورود به عرصه سیر و سلوک اخلاقی بی‌اطلاع‌اند و نمی‌دانند که این سیر را از کجا باید شروع کنند.

ما در این فصل در پاسخ به این پرسش، دوازده گام را مورد بررسی قرار می‌دهیم که عبارتند از: ۱. بیداری و درخواست تعالی اخلاق؛ ۲. رعایت سه اصل: مشارطه، مراقبه و محاسبه؛ ۳. محافظت بر عبودیت الهی؛ ۴. طلب فیض از اهل بیت (ع)؛ ۵. عادت دادن نفس به کارهای نیک؛ ۶. رعایت اصل اعتدال؛ ۷. همنشینی با صالحان؛ ۸. اجتناب از مصاحبت ناپاکان؛ ۹. مطالعه سرگذشت پیشینیان؛ ۱۰. یاد مستمر الهی؛ ۱۱. هماره با وضو بودن؛ ۱۲. سحرخیزی.

پیداست ذکر این مراحل به معنای انحصار گام‌های سیر و سلوک در آنها نیست؛ زیرا مراحلی دیگر در این زمینه قابل بررسی است؛ نظیر ترک گناه، جوع و صَمت که به خاطر رعایت اختصار به آنها پرداخته نشده است...»

mahdi_313
۱۴۰۱/۰۱/۲۵

به نظر من هر کتابی که بتونه حس و حال مثبت در فرد ایجاد کنه همون کتاب باعث رشد و شکوفاییش میشه. مطالعه در موضوع فضیلت های اخلاقی در واقع همون به نوعی خودسازی و خودکاوی و روی خود کار کردن

- بیشتر
امام صادق (ع)اخلاق فردی لقمان حکیم را این چنین ترسیم فرموده است: «لقمان... انسانی ساکت، آرام، دارای فکری ژرف، تفکری طولانی، تیزنگری، بی‌نیاز در سایه عبرت‌ها، هرگز در روز نمی‌خوابید و از شدت حیاء و پوشیدگی و عمق نظر و مراقبت در کارهای شخصی، هیچ کس او را در حالت قضای حاجت ندید. او هرگز به خاطر بیم از گناه به چیزی نخندید... به خاطر به دست آوردن چیزی از مال دنیا خوشحال نشد و به خاطر از دست دادن چیزی محزون نشد... او قلب خود را با تفکر درمان می‌کرد، و نفس خود را با تأمل در عبرت‌ها به مدارا دعوت می‌نمود و تنها در کاری که ارزش داشت روی می‌آورد.
mahdi_313
ارزش زیادی در بلاها وجود دارد؛ چون تمام اشتباهات در آن از بین می‌رود.
mahdi_313
قدرشناسی و تمجید از کارهای خوب دیگران از دست ندهید، تا دیگران نیز احتیاج شما را به توجه و قدرشناسی برآورند
mahdi_313
ترفندهای شیطان
سید مهدی نیارئیس
انوار ملکوت؛ جلد دوم
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی
مشق اخلاق؛ دفتر پنجم
آیت‌الله العظمی مظاهری
معرفت نفس؛ جلد هفتم
آیت‌الله العظمی مظاهری
نسیم سعادت
واحد پژوهش نشر نور معارف
کیفر گناه کاران
سیدجواد رضوی
معاد، سرنوشت جاودانه‌ی انسان
آیت‌الله العظمی مظاهری
تحفه ملکوت
واحد پژوهش نشر نور معارف
عنوان بصری (جلد سوم)
سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
هزار و یک دستورالعمل اخلاقی
حجت‌اله شبرنگ مریدانی
شمع جمع: آیت‌الله ملا حسین قلی همدانی
احمد نثاری
منهاج‌الولایة فی شرح نهج‌البلاغه - جلد اول
ملّا عبدالباقی صوفی تبریزی
شرح المواقف؛ موقف ششم جلد اول
قاضی عضدالدین ایجی
سیروسلوک، منزل چهارم؛ تخلیه (پیراستن)
آیت‌الله العظمی مظاهری
بیانات استاد (ویژه اهل فکر و نظر)
عبدالله جوادی آملی
اسلام، آئین رستگاری
آیت‌الله العظمی مظاهری
ختامه مسک
مسعود دلاور
پاک سازی جسم و فکر و روان
حسن خلیلی پویا
آرامش ناب در محضر ریحانه قرآن
شاهرخ حاجی شریفی
رهنامه سعادت
حبیب کاظمی

حجم

۱۴۷٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

حجم

۱۴۷٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان