کتاب سیروسلوک، منزل پنجم؛ تحلیه (آراستن)
معرفی کتاب سیروسلوک، منزل پنجم؛ تحلیه (آراستن)
کتاب سیروسلوک، منزل پنجم؛ تحلیه (آراستن) مجموعهای است از درسگفتارهای آیتالله العظمی مظاهری که بههمت موسسه فرهنگی مطالعاتی الزهرا (س) به چاپ رسیده است. این کتاب به شرح و تبیین چگونگی رشد ویژگیهای مثبت اخلاقی باتوجهبه آیات و روایات و زندگی اهلبیت (ع) پرداخته است.
درباره کتاب سیروسلوک، منزل پنجم؛ تحلیه (آراستن)
گفته شده است که بزرگترین رسالت تمامی ادیان آسمانی و توحیدی، دعوت انسان به خودشناسی و در نهایت خداشناسی است؛ دعوتی که با برشمردن راههای زدودن رذایل اخلاقی از درخت وجود آدمی و در نهایت راههای آراستن آن به فضایل نیکو و پسندیده صورت میگیرد و زمینهساز تغییر و تعالی هویت انسان به بهترین وجه آن خواهد بود. ازآنجاکه طی این مراحل بدون همراهی افراد زبده و خبره و درعینحال سینهسوخته امکانپذیر نیست، کتاب سیروسلوک، منزل پنجم؛ تحلیه (آراستن) که مجموعهای است از درسگفتارهای آیتالله العظمی مظاهری کوشیده تا در ۴۰ فصل و با استناد به آیات و روایات و سیره و سنت اهلبیت (ع)، راههای این حرکت معنوی را تشریح و راهنمایی برای سالکان راه حق و معنویت باشد.
خواندن کتاب سیروسلوک، منزل پنجم؛ تحلیه (آراستن) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث دینی و مذهبی، دانشجویان رشتههای الهیات و فلسفه و طلاب حوزههای علمیه از مطالعهٔ این کتاب استفاده خواهند کرد.
بخشی از کتاب سیروسلوک، منزل پنجم؛ تحلیه (آراستن)
«منازل هفتگانهٔ سیروسلوک عبارتند از:
منزل اول: یقظه؛ «یقظه» به معنای بیداری است و موجب آگاهی و تنبه سالک میشود. این منزل سالک را به توجه و هوشیاری وادار کرده، از طریق مداومت بر ذکر، تفکر و مراقبت او را به دوام توجه میرساند.
منزل دوم: توبه؛ در این منزل برای پویندهٔ مسیر تقرب حالت پشیمانی و سرافکندگی در پیشگاه خداوند سبحان پدید میآید. او در این حالت درک میکند که نیاز به شستوشوی باطنی و بازگشت به سوی حق تعالی دارد.
منزل سوم: تقوا؛ در منزل تقوا روح خشیت و خداترسی در عمق جان انسان حاکم میگردد. سالک در این منزل به ملکهٔ تقوا دست مییابد.که نتیجهٔ آن اجتناب جدی از گناهان و اطاعت از دستورات الهی است.
منزل چهارم: تخلیه؛ در این منزل رذائلی مانند حسادت، بخل، کینه، خودخواهی، تکبر، دنیاگرایی و وجود سالک پاک میگردد.
منزل پنجم: تحلیه؛ در منزل تحلیه شجرهٔ طیبهٔ صفات نیکوی انسانی در عمق جان سالک غرس شده، به مرور زمان بارور و پرثمر خواهد شد.
منزل ششم: تجلیه؛ در منزل ششم نور خدا در وجود سالک جلوهگر میشود و به صفات الهی مزین میگردد.
منزل هفتم: لقاء؛ در این منزل، انسان آنقدر به خدا تقرب پیدا میکند که گویی به ملاقات باریتعالی نائل شده است. در این حالت، هیچکسی و هیچچیزی جز خداوند سبحان در دل سالک نیست.
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه