
کتاب مدیریت عیب یابی و پایش وضعیت ترانسفورماتورها
معرفی کتاب مدیریت عیب یابی و پایش وضعیت ترانسفورماتورها
کتاب مدیریت عیب یابی و پایش وضعیت ترانسفورماتورها، نوشته علی محمدی و میثم حسنی است. این کتاب راهنمایی برای جلوگیری از آسیب به ترانسفورماتورها است.
درباره کتاب مدیریت عیب یابی و پایش وضعیت ترانسفورماتورها
باتوجهبه اینکه ترانسفورماتورها از تجهیزات مهم و گرانقیمت در صنعت برق قدرت بهحساب میآیند، خارجشدن آنها از شبکه به علت خرابی میتواند خسارت جبرانناپذیر یا هزینههای هنگفتی را به صاحبان و بهرهبرداران ترانسفورماتور تحمیل کند. این در حالی است که با مانیتورینگ مناسب میتوان از خارجشدن زودهنگام ترانسفورماتور از شبکه و کاهش عمر ترانسفورماتور تا حد قابل قبولی جلوگیری نمود. پس نگهداری مناسب از این تجهیز یکی از مهمترین اقداماتی است که بایستی صورت پذیرد. باتوجهبه گسترده بودن مطالب درباره عیبیابی و پایش وضعیت ترانسفورماتورها، در این کتاب نویسندگان سعی کردهاند با کمکگرفتن از استانداردهای مرتبط و تجربیات بهدستآمده، مطالبی که برای عیبیابی و نگهداری ترانسفورماتورها مفید است را بیان کنند.
در این کتاب سعی شده است ضمن مرور و بررسی تستهایی که در زمان قبل و بعد از راهاندازی، تستهای دورهای و روشهای پایش وضعیت و عیبیابی که برای ترانسفورماتور مفید هستند بیان شود.
خواندن کتاب مدیریت عیب یابی و پایش وضعیت ترانسفورماتورها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام فعالان حوزه صنعت که با ترانسفورماتورها سروکار دارند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مدیریت عیب یابی و پایش وضعیت ترانسفورماتورها
بهطورکلی عوامل بسیاری از قبیل بهرهبرداری نادرست، عدم انجام کنترلهای دورهای و عدم نگهداری صحیح ترانسفورماتورها که عمدتاً از عدم آگاهی بهرهبرداران و نبود اطلاعات جامع در خصوص ترانسفورماتورها ناشی میگردد، از عواملی هستند که میتوانند ترانسفورماتور را در شرایط بحرانی قرار داده و در بیشتر موارد موجب خارجشدن ترانسفورماتور از شبکه شوند که در برخی موارد باعث خسارات اقتصادی بزرگ و جبرانناپذیری بهخصوص برای صنایع میگردد. برای پیشگیری از خارجشدن ترانسفورماتور و توقفات ناخواسته آن، مانیتورینگ دقیق و نگهداری مناسب از ترانسفورماتور ضرورت مییابد. همچنین تحت شرایطی که ترانسفورماتور به دلیل عیبهای حادث شده از مدار خارج میگردد، عیبیابی سریع و دقیق آن از اهمیت بالایی برخوردار است. از همین رو نگهداری و تعمیر ترانسفورماتورها، بهرهگیری از افراد باتجربه و متخصص را طلب مینماید. باتوجهبه تحقیقات انجام شده بر روی کارکرد ترانسفورماتورها بیشترین عیبهای به وجود آمده در زمان بهرهبرداری از ترانسفورماتورها و در زمان پیری آنها اتفاق میافتد و نکته جالبتوجه در این تحقیقات این است که عیبهای حادث شده در زمان بهرهبرداری نسبت به زمان پیری ترانسفورماتورها بیشتر است
عموماً عمر ترانسفورماتورها به علت عیوب مختلفی که تحت شرایط خاص در آنها به وجود میآید ممکن است کاهش یابد. برخی از این شرایط مانند تخلیهٔ جزئی و رطوبت باگذشت زمان و بهمرور موجب افزایش عیب و کاهش عمر ترانسفورماتور میشوند. این در حالی است که برخی موارد در زمانهای کوتاهتری موجب معیوب شدن این تجهیز میشوند از جمله این موارد عللی است که بر اثر قوس، اتصال کوتاه، اضافه حرارت و اضافهبار ایجاد میشوند. از همین رو شناسایی بهموقع شرایط و عیوب کوچک و بزرگ حادث شده اهمیت بالایی دارد.
اهمیت عیبیابی و مدیریت عمر ترانسفورماتورها در دهههای اخیر محققان را بر آن داشته است که تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام دهند. از جمله این موضوعات میتوان به عیبهای ایجادشده در داخل ترانسفورماتورها، ضعیف شدن مواد عایقی استفاده شده در ترانسفورماتور از نظر قدرت عایقی به علت افزایش بار یا تنشهای به وجودآمده، استفاده سالیان سال از ترانسفورماتور و غیره اشاره نمود که سبب کاهش عمر مواد عایقی و یا خارج شدن ترانسفورماتور از مدار میشود.
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۳۰ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۳۰ صفحه