دانلود و خرید کتاب چهره های نوین در حقوق مسئولیت مدنی فرزانه برکت مومنی
تصویر جلد کتاب چهره های نوین در حقوق مسئولیت مدنی

کتاب چهره های نوین در حقوق مسئولیت مدنی

معرفی کتاب چهره های نوین در حقوق مسئولیت مدنی

کتاب چهره های نوین در حقوق مسئولیت مدنی نوشتهٔ فرزانه برکت مؤمنی در انتشارات آفتاب گیتی به چاپ رسیده است. مقررات مربوط به مسئولیت مدنی در کتابهای فقهی با عنوان ضمان قهری مطرح شده اند . با تاثیر از آنچه فقها در مورد ضمان قهری مطرح نموده اند ، قانون مدنی احكام مسئولیت مدنی را در مواد ۱۰۳ تا ۱۲۳ را بیان نموده است . پس از تصویب قانون مدنی و با توجه به کمبودی که در زمینه مقررات مسئولیت مدنی دیده می شد ، قانونگذار به وضع قانونی خاص در این راستا همت نمود که نهایتا به تصویب قانون مسئولیت مدنی در سال ۳۱۱۱ منتج گردید . از زمان تصویب آن دو قانون تا به امروز مسئولیت مدنی با مسائل متعدد و پرشمار تازه ای مواجه شده است ، مسائلی که در آن قوانین راه حل روشنی ندارند . طبیعی است که دکترین حقوقی طی این سالها از قانون فراتر رفته و راه حل هایی برای حل مسائل جدید یافته است.

درباره کتاب چهره های نوین در حقوق مسئولیت مدنی

در یک تقسیم بندی کلی در دانش حقوق ، دو دسته از وضعیت های حقوقی قابل تصور اند . وضعیتی که افراد با اراده ی خود برای خود می آفرینند و وضعیتی که بدون آنكه ارادهشان مدخلیتی داشته باشد درگیر آن می شوند . از دسته ی اول به اعمال حقوقی و از دسته دوم به وقایع حقوقی تعبیر شده است . ویژگی اعمال حقوقی آن است که عنصر اراده در آن نقشی اساسی دارد . افراد با اراده ی خود قرارداد را منعقد می سازند و تعهداتی برای خود بهوجود میآورند . در مقابل اعمال حقوقی ، وقایع حقوقی قرارمیگیرد . وقایع حقوقی هر چند در آنها هم نوعی از اراده دیده می شود (در غصب و استیفاء) ممكن است بدون اراده ی اشخاص نیز حادث شوند . امروزه وقایع حقوقی بهویژه مسئولیت مدنی جایگاهی بسیار مهم در مطالعات حقوقی و قضایی یافته است . پرونده های بسیاری با موضوع مسئولیت مدنی در محاکم دادگستری شكل گرفته و اشخاص پرشماری درگیر دعاوی با این موضوع شده اند .

کتاب چهره های نوین در حقوق مسئولیت مدنی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به دانشجویان حقوق و سایر محققین و فعالین این حوزه توصیه می‌شود

بخشی از کتاب چهره های نوین در حقوق مسئولیت مدنی

تقصیر، در بر گیرنده تخلف از تعهد و التزام قانونی یا قراردادی و یا تجاوز یک شخف به حقوق شخف دیگری بر خالف متعارف است و می توان گفت که تقصیر عبارت است از: عمل خالفی که یک شخف نسبت به شخف دیگری انجام می دهد. بنابر این هرگاه شخصی در اعمال و رفتار خود رعایت احتیاط معمول و مرسوم در جامعه را نكند ، یا از مقررات تخلف کند و موجب زیان دیگری شود، مقصر و مسئول شناخته می شود و ملزم است از عهده جبران زیان وارد شده بر آید. به عنوان مثال، راننده ای که از مقررات راهنمائی و رانندگی تخلف می کند و موجب حادثه می شود مقصر است و باید زیان وارد شده را جبران نماید . نظریه تقصیر در تبییت مسئولیت مدنی جایگاه ویژه و کهن در نظام های حقوقی مختلف دارد . بر اساس نظریه قدیمی که در حقوق فرانسه مطرح بود ، وارد کننده خسارت، وقتی مسئول جبران خسارت است که مرتكب تقصیر اخالقی می شد در غیر این صورت، مسئولیتی نداشت. لیكن به تدریج تقصیر از معنای اخالقی خود خارز شد و به معنای اجتماعی و نوعی متمایل گشت . تغییر مالک تقصیر از تقصی اخالقی به تقصیر نوعی با مرجع قراردادن ، رفتار یک انسان معقول و معارف در جامعه ممكن شد. رفته رفته با گسترش جوامع و بوِیژه صنعتی شدن کشورها ، نظریه تقصیر صورتهای ویژه پیدا کرد . از جمله تغییراتی که در نظریه تقصی پدید آمد پیوند آن با مسئولیت های قراردادی بود . با توجه به اینكه در مسئولیت قراردادی، اثبات عدم انجام تعهد برای مطالبه خسارت کافی است و متعهد تنها زمانی از مسئولیت معاف می شود که ثابت نماید، مانع غیر قابل اجتنابی باعث وقوع حادثه و خسارت شده است، تالش حقوقدانان طی سالیان مطالعه و تحقیق بر آن شد تا برای بسیاری از مسئولیت های خارز از قرارداد، ریشه قراردادی پیدا کنند، لذا گفته شد در سوانح و اتفاقات اگر زیان دیده بتواند تكلیف عامی که اشخاص در زمینه رعایت احتیاط و نكات ایمنی بر عهده دارند به قرارداد منسوب نماید، از اثبات تقصیر معاف می شود.

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۲٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۱۳ صفحه

حجم

۲٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۱۳ صفحه

قیمت:
۱۲,۵۰۰
تومان