کتاب دراسه فقهیه لمعاییر العزاء الحسینی
معرفی کتاب دراسه فقهیه لمعاییر العزاء الحسینی
دراسه فقهیه لمعاییر العزاء الحسینی اثری از حجت الاسلام و المسلمین مسلم منفرد است که در جامعه ایمانی مشعر به چاپ رسیده است.
درباره کتاب دراسه فقهیه لمعاییر العزاء الحسینی
دراسه فقهیه لمعاییر العزاء الحسینی اثر مسلم منفرد کتابی درباره امام حسین و شامل سوگواری ها و دفاعیهها و ردیهها درباره واقعه عاشورا است. در این اثر به بررسی فقهی معیارهای صحیح عزاداری حسینی پرداخته شده. همچنین در این کتاب، به نقد افراطگرایی در عزاداری و نقد ادله ترویج کنندگان این نوع عزاداریها پرداخته شده است.
نویسنده کتاب تلاش نموده بحثی علمی، فقهی و تحقیقی ارائه دهد و در تمامی فصول و بخشهای کتاب، از حدود بحث علمی خارج نشود و بایستههای علمی تحقیقی را رعایت کند.
در فصل اول این کتاب به فلسفه نهضت حسینی، فلسفه عزاداری، ویژگیهای عزاداری در زمان اهل بیت علیهم السلام و سیره اهل بیت علیهم السلام در زمینه آیین عزاداری پرداخته شده و همچنین شش دسته از روایاتی که به عزاداری توصیه کرده و الگوهای صحیح عزاداری را معرفی می نماید مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل دوم، افراط گرایی در عزاداری و انواع آن، مورد بررسی قرار گرفته و سپس مولف به صورت مبسوط به نقد ادله ترویج کنندگان افراط گرایی در عزاداری پرداخته است. در این فصل، ده استدلال مروجین افراط گرایی در عزاداری مورد نقد و برسی علمی و فقهی قرار گرفته؛ استدلال هایی که مورد استناد مروجین اینگونه افراط گرایی ها قرار می گیرد ولی در مجامع علمی، کمتر به نقد و بررسی آن پرداخته شده است.
فصل سوم این کتاب به تبیین ادله حرمت قمه زنی به عنوان شایع ترین افراط گرایی در عزاداری اختصاص دارد. در این فصل، مولف سه دلیل عمده را در این زمینه ذکر کرده و مبسوط تبیین میکند.
خواندن کتاب دراسه فقهیه لمعاییر العزاء الحسینی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث و مسائل فقهی و اعتقادی عاشورا و مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا مخاطبان این کتاباند.
حجم
۹٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۴۳ صفحه
حجم
۹٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۴۳ صفحه
نظرات کاربران
روایاتی که طرفداران قمه زنی به آن استدلال میکنند را خوب جمع آوری کرده و از لحاظ سندی و دلالت بر قمه زنی رد کرده است. کاش نویسندهی کتاب، به نقد سایر تفکرات تشیع انگلیسی مانند توهین به مقدسات مذاهب دیگر
در فصل اول به نظرم میشد روایات بیشتری آورد که احتمالا مولف به خاطر اختصار نیاورده فصل دوم و سوم خیلی خوب و جامع نوشته شده و بسیار قابل استفاده بود استفاده از منابع دست اول و استناد به مسلمات طرفداران قمه