کتاب قبل از نمایش
معرفی کتاب قبل از نمایش
نمایشنامۀ تکپردهای قبل از نمایش نوشتۀ محمود هدایتی یکی از ده اثری است که به بخش داوری مردمی مسابقۀ پردۀ اول راه پیدا کرده است. این مسابقه را طاقچه و نشر بیدگل برگزار کردهاند. هدف از این مسابقه کشف استعدادهای تازه در نمایشنامهنویسی فارسی است. اولین دورۀ «پردۀ اول» در تابستان ۱۴۰۰ برگزار شده است.
* روند مسابقه
مهلت ارسال آثار، از ۱ تا ۲۰ مرداد بود. این مسابقه با استقبال بسیاری روبهرو شد و علاقهمندان نمایشنامههای زیادی به مسابقه فرستادند. در ۲۰ روز مهلت ارسال آثار، ۳۶۴ اثر در مسابقه شرکت داده شد. این استقبال باعث شد داوران به زمان بیشتری برای داوری نیاز پیدا کنند. بنابراین زمان داوری طولانیتر شد.
از میان آثار فرستادهشده، داوران مسابقه، آقایان علیاکبر علیزاد و رضا سرور، سه اثر را بهعنوان آثار برگزیدۀ بخش تخصصی انتخاب کردهاند و ده اثر را هم به رأی مردم گذاشتهاند. در میان این ده اثر، آن سه اثر برگزیدۀ تخصصی هم قرار دارند؛ اما تا پایان رأیگیری مردمی عنوانشان اعلام نخواهد شد. همچنین با رأی مردم، یک اثر بهعنوان برگزیدۀ مردمی معرفی خواهد شد.
* راهنمای داوری مردمی
ده نمایشنامهای که به داوری مردمی آمدهاند، بهصورت رایگان در طاقچه منتشر شدهاند تا بتوانید آنها را بخوانید و یک یا چندتای آنها را برای رأیدادن انتخاب کنید. شما فقط یک بار میتوانید در رأیگیری پردۀ اول شرکت کنید، ولی در همان یک بار میتوانید به یک یا چند نمایشنامه رأی بدهید.
برای شرکت در رأیگیری مردمی، باید ابتدا طاقچه را روی گوشی خود نصب کنید. سپس، در صفحۀ نخست اپلیکیشن اندروید یا آیآواس طاقچه، قسمت بالای صفحه، روی تصویر مربوط به مسابقۀ «پردۀ اول» بزنید تا به صفحۀ رأیگیری بروید. در صفحۀ رأیگیری میتوانید به نمایشنامه(های) محبوب خود رأی بدهید.
* پیشنهادهایی برای داوری بهتر
شما در این مرحله یکی از داورهای مسابقه هستید. برای اینکه انتخاب بهتری بکنید، پیشنهاد میکنیم معیارهای مشخصی برای خودتان در نظر بگیرید تا بر اساس آن بتوانید آسانتر رأی بدهید. در نظر داشته باشید که هدف مسابقه کشف استعدادهای نمایشنامهنویسی است، پس این ده اثر را با شاهکارهای نمایش دنیا مقایسه نکنید. همچنین بهتر است ابتدا همۀ آثار را بخوانید تا بتوانید آنها را با هم مقایسه کنید.
پیشنهاد میکنیم بهجز رأی دادن، وقتی هر نمایشنامه را میخوانید، نظر یا پیشنهادتان را زیر همان اثر در قسمت نظرها بنویسید. پیشنهادها و نظرهای شما میتواند به نویسندههای تازهکار کمک کند نقاط قوت و ضعفشان را بهتر بشناسند و داستانهای بهتری در آینده بنویسند.
* اعلام نتایج
داوری مردمی از ۹ تا ۱۲ شهریور برگزار میشود. در پایان با رأی مردم، یک اثر بهعنوان برگزیدۀ مردمی انتخاب میشود. نام این اثر و سه اثر برگزیدۀ داوران را در روز ۱۴ شهریور ازطریق شبکههای اجتماعی طاقچه و نشر بیدگل اعلام میکنیم و به هریک از برندگان، هدیهای تقدیم خواهیم کرد.
جایزۀ برگزیدۀ مردمی: یکمیلیون تومان نقدی + ۴۰۰هزار تومان اعتبار خرید کتاب کاغذی + اشتراک یکسالۀ طاقچه بینهایت
اگر دربارۀ مسابقه سؤال یا پیشنهادی دارید، میتوانید در واتساپ به شمارۀ ۰۹۰۳۳۴۵۵۱۱۵ پیام بدهید.
حجم
۱۰٫۷ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۱۱ صفحه
حجم
۱۰٫۷ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۱۱ صفحه
نظرات کاربران
کاش آخرش دختر رو به اون اسم صدا نمیزد، مخاطب که نفهم نیست، و اینکه خلق شخصیت های عشقِ سینما و بازیگری دیگه بیش از حد تکراری شده
آقای محمود هدایتی آخر داستان یکم نامفهوم بود و خیلی پایان قویای نداشت. اما چیزی که من برداشت کردم این بود که مرد اصلا به حرف های زن گوش نداده و گمان کرده اون سوفیه. ممنون میشم اگه بگین چرا پایانش این
فحش کاریی و پرخاشگری دو نفر به هم ، واقعا که افتضاح بود اسپویل «انگار داستان یه روز بد هست بری نمایش نگاه کن یه پرحرف کنارت نشسته باشه» از کل داستان خوشم نیومد ادم با چه انگیزه ای چیزی که تو زندگیش
متوسط بود، خیلی گیرایی نداشت.
نه از منطق نمایشی خبری بو د نه از دیالوگ حساب شده بیشتر پرگویی بود و بسیاری از گفتگوها شعاری از کار درآمده بود و جالب اینکه چیزی هم که باید در صحنه نمایش داده بشه هم به بار دیالوگ
#۸ ضعیف و کلیشهای بود. اگه مرد، دختر رو میشناخت پس چرا طوری رفتار میکرد که انگار نمیشناسه؟ اگه نمیشناخت، پس چرا به اسم صداش زد؟ اگه در طول داستان فهمید، دقیقاً کجا متوجهش شد؟ هیچ سرنخی توی متن ندیدم که حرفها و اتفاقات
خیلی خوب
داستان جالبی نبود اما برای تمرین بازیگری متن خوبی بود میتونیم ازش بعنوان متن استفاده کنیم و اجراش کنیم البته فقط برای تمرین.
انگار دو تا شخصیت نچسب تو یک داستان قشگ بودن که داستان خراب میکنن
به نظرم صرفاً گفتوگو است تا نمایشنامه. واضح است که حرفی برای گفتن دارد و میداند چه میخواهد بگوید، اما نمیتواند حرفش را در زیرسطح بزند و آن را مستقیم ابراز میکند. نیاز به داستانپردازی بهتر دارد.