کتاب جهاد اکبر (مبارزه با نفس)
معرفی کتاب جهاد اکبر (مبارزه با نفس)
کتاب جهاد اکبر (مبارزه با نفس) نوشته سجاد نصیری است که به موضوع مهم مبارزه با نفس میدرذازذ.
نویسنده در این کتاب به اهمیت مبارزه با نفس به ویژه برای طلاب علوم دینی و روحانیون تاکید کرده و تاثیر آن را در همه ابعاد زندگی برسی کرده است.
خواندن کتاب جهاد اکبر (مبارزه با نفس) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
همه علاقهمندان به کتابهای اخلاق اسلامی مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب جهاد اکبر (مبارزه با نفس)
برادران! من و شما داريم از آن ذخيره مىخوريم؛ فراموش نكنيد، آن را مردم ديدند. نمىشود ما در زندگى مادّى مثل حيوان بچريم و بغلتيم و بخواهيم مردم به ما به شكل يک اسوه نگاه كنند؛ مردمى كه خیلیشان از اوليّات زندگى محروماند. در اين راه، از خيلى چيزها بايد گذشت. نهفقط از شهوات حرام، از شهوات حلال نيز بايد گذشت. نمىگويم مثل پيامبر باشيم، نمىگويم مثل امیرالمؤمنین كه شاگرد پيامبر بود باشيم؛ كه انسان آن مطالب را كه مىخواند، تنش مىلرزد. اميرالمؤمنينى كه زهدش در زندگى و دنيا مَثَل ساير است و مسلمان و غیرمسلمان آن را مىدانند، دربارهی پيامبر مىگويد: «قَدْ حَقَّرَ الدُّنْیَا وَ صَغَّرَهَا وَ أَهْوَنَ بِهَا وَ هَوَّنَهَا»؛ دنيا را تحقير كرد يعنى همين لذايذ و بهرهمندیها و برخوردارىهاى دنيا را كوچك كرد به آنها توهين كرد و سبكشان نمود... در آن راه بايد قدم برداريم، كمتر خرج كنيم، كمتر بذل و بخشش بيجا كنيم، كمتر به زندگى شخصى خودمان بپردازيم. من و شما همان طلبه يا معلم پيش از انقلابيم. يكى از شماها معلم بود، يكى دانشجو بود، يكى طلبه بود، يكى منبرى بود، همهمان اينطور بوديم؛ اما حالا مثل عروسى اشراف عروسى بگيريم، مثل خانهى اشراف خانه درست كنيم، مثل حركت اشراف در خیابانها حركت كنيم! اشراف مگر چگونه بودند؟ چون آنها فقط ريششان تراشيده بود، ولى ما ريشمان را گذاشتهايم، همين كافى است؟! نه ما هم مُترِفين مىشويم. وَ اللّه در جامعهى اسلامى هم ممكن است مُترِف به وجود بيايد. از آيهى شريفهى «وَإِذَا أَرَدْنَا أَن نُّهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُواْ فیها» بترسيم. ترف، فسق هم دنبال خودش مىآورد... گاهى از جاهايى گزارشهای نومیدکنندهای مىرسد و در برخى موارد انسان واقعاً عرق شرم بر پیشانیاش مىنشيند ...گزارش آمده كه روحانى عقيدتى، سياسى در يكى از دستگاهها، خودش ماشين دارد، ولى ماشين دولتى سوار مىشود! من نوشتم كه حق ندارد اين كار را بكند. براى من جواب آمد كه اين كار رويّه است و همه مىكنند! اين آقا خودش يك ماشين دارد، كه براى خودش لازم است؛ يكى هم خانمش دارد و نمىشود كه خانمش از اين ماشين استفاده كند! عجب! اين چه حرفى است؟ من الآن اعلام مىكنم و قبلاً هم نوشتم و اين را گفتم كه آن وقتىكه آقايان امكانات شخصى دارند، حق ندارند از امكانات دولتى استفاده بكنند. اگر ماشين داريد، آن را سوار شويد و به وزارتخانه و محل كارتان بياييد؛ ماشين دولتى يعنى چه؟ واللّه اگر من از طرف مردم مورد ملامت قرار نمىگرفتم كه مرتب ملاحظهى جهات امنيتى را توصيه مىكنند، بنده با ماشين پيكان بيرون مىآمدم. به حد ضرورت اكتفا كنيد و اندازه نگهدارید؛ اينها ما را از مردم دور مىكند، روحانيون را از مردم دور مىكند.
فهرست کتاب جهاد اکبر (مبارزه با نفس)
مقدمه
فصل اول: علما و طلاب
سفارش به حوزه های علمیه
وظایف حوزه
لزوم شناخت زندگی قله های تهذیب
تأکید بر جدیت حوزه ها به درس اخلاق و تهذیب
سفارش به طلاب
توجه به مسئولیت لباس روحانیت
عواقب سوء هوای نفس در علما و مجتهدین
توجه به ساده زیستی
راه جلب محبت و اعتماد مردم
خداوند با کسی خویشاوندی ندارد
علما، عامل بزرگ ترین خدمات و بدترین خیانت ها
لزوم پاسداری از سرمایه تشّیع
فصل دوم: توصیه های عمومی
تقدم تزکیه بر تعلیم
از خودتان مراقبت کنید
رضایت حضرت ولی عصر علیه السلام در تهذیب نفس است
تزکیه، هدف اصلی انقلاب اسلامی
ماه رمضان، تأکید خداوند بر خودسازی همگانی
شما طبیب خودتان بشوید
حسرت ابدی
روزه نفس
نکاتی از مناجات شعبانيه
دل جای خداست
نزدیکی به خدا با ترک گناه
همه مفاسد از منت است
کمال انقطاع به سوی خدا
بدون استقامت نمی شود
حضور قلب در محضر الهی
فتنه گری از عوارض هوای نفس است
منزل اول در تهذيب نفس «یقظه» است
غفلت و غرور موانع اصلی استغفار
عظمت جایگاه استغفار
همه محتاج استغفار هستند
راز تضرع اولیاء الهی
فصل سوم: مسیر گذشته و راه آینده
روش علمای سَلَف
نقشه راه آینده
راه سیدالشهدا(علیه السلام)
یادداشتها
حجم
۸۰٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۶۳ صفحه
حجم
۸۰٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۶۳ صفحه
نظرات کاربران
کتاب خوبیه. حتما پیشنهاد میکنم بخونین. در کنارش سلسله جلسات «تنها مسیر» از استاد پناهیان رو هم گوش بدین که مکمل خوبی برای این کتاب هست و مباحث رو به صورت کامل توضیح میده
بیشتر درباره ی اهمیت مبارزه با هوای نفس گفته