دانلود و خرید کتاب شرح الأصول و الجمل فی مهمات العلم و العمل محمد ملکی (جلال‌الدین)

معرفی کتاب شرح الأصول و الجمل فی مهمات العلم و العمل

شرح الأصول و الجمل فی مهمّات العلم و العمل (فارسی- عربی) (شرح الإشارت و التّنبیهات لإبن سینا) اثر ابن کمّونه عزالدوله سعد بن منصور البغدادی (درگذشتۀ ۶۸۳ه.ق) باتعلیقات شرف‌الدین محمد بن مسعود بن محمد المسعوی و علی عابد شاهرودی و تصحیح، تحقیق و تقدیم محمد ملکی (جلال الدّین) و مرضیه نوری صفت (نورا) در نشر میراث مکتوب به چاپ رسیده است.

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ ش به قصد حمایت از کوشش‌های محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» و با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ ش با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز رو آورد.

فعالیت‌های موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخه‌های خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهش‌های متن شناسی، نسخه‌شناسی و فهرست‌نویسی، میراث‌های مشترک ایران و حوزة ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمرکز است.

میراث مکتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر می‌کند. در حوزه متون کهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم می شود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متن‌شناسی، فهرست نسخه‌های خطی، نسخه‌برگردان، رسائل، ارج نامه‌ها، همایش‌ها و نکوداشت‌ها و ....

بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون که در سلسله­ ای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یک متن کهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.

جدای از این آثار ، میراث مکتوب مجموعه‌ای با عنوان «کارنامۀ دانشوران اسلام و ایران» به چاپ می‌رساند. در این مجموعه متون کهن به قصد استفادۀ جوانان یا کسانی که دانش استفاده از اصل متون کهن را ندارند، تلخیص، ساده‌نویسی و بازنویسی می شود

میراث مکتوب همچنین سه نشریه منتشر می‌کند:

«آینه میراث» که دوفصلنامه است و هر شش ماه یکبار منتشر می شود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزۀ متون» است. «گزارش میراث» که فصلنامه است و به پژوهشهای «حوزۀ نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دورۀ اسلامی» اختصاص دارد

افزون بر این، موسسه میراث مکتوب تا کنون نشست‌های نقد و بررسی متعددی دربارۀ مباحث متن پژوهی و متون کهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار کرده است. همچنین همایش‌هایی را در حوزه ‌های مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت کرده است.

درباره کتاب شرح الأصول و الجمل فی مهمات العلم و العمل

ابن‌کمّونه را می‌توان نمایندۀ یگانه تفکری دانست که در آن آرای فلسفی پورسینا، سهروردی، فخرالدّین رازی و عقل‌گرایی عالمانه با هم جمع آمده‌اند. فرزانه‌ای که در تاریخ فلسفه جایگاه بلندی دارد. کتاب شرح الاشارات والتنبیهات که با روش علمی تحقیق و تصحیح شده است، گویاترین شرحی است که در تبیین داده‌های متن اشارات پورسینا نقش به‌سزایی دارد. این اثر، در قالب شرح مزجی بسیاری از مشکلات متن را حل کرده و از این رو می‌توان این شرح را یکی از منابع مورد اعتماد در حلّ مشکلات کتاب الاشارات قلمداد کرد؛ چرا که ابن¬کمّونه شرح خود را با قلمی شیوا و رسا به نگارش درآورده است.

خواندن شرح الأصول و الجمل فی مهمات العلم و العمل را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

علاقه‌مندان و پزوهشگران فلسفه

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۵٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۶۳۴ صفحه

حجم

۵٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۶۳۴ صفحه

قیمت:
۴۱,۵۰۰
تومان