کتاب تاب آوری و مدیریت شهری
معرفی کتاب تاب آوری و مدیریت شهری
کتاب تاب آوری و مدیریت شهری نوشته سلمان زینالی کتابی است که با رویکرد مدیریت بحران نوشته شده است و مسئله تابآوری و همچنین چالشهای مدیریت شهر در مواجه با بحران را بررسی میکند.
درباره کتاب تاب آوری و مدیریت شهری
تابآوری (Resilience) به طور کلی به ظرفیت بازگشتن از دشواری پایدار و ادامهدار و توانایی در ترمیم خویشتن گفته میشود. فردی که تاب آور است میتواند در هنگام مواجهه با موانع، آگاهانه و هوشیارانه عمل کند و به شیوهای سالم، احساسات و هیجاناتش را مدیریت کند.
اما تاب آوری در شهر چه معنایی میتواند داشته باشد؟ هر شهر را میتوان یک موجود و یک بافت زنده تصور کرد که مشکلات و مسائل بسیاری را پشت سر میگذارد. این مسائل میتوانند بحرانهای زیست محیطی و حوادث غیرمترقبه طبیعی مانند سیل، زلزله و ... باشند. میزان تاب آوری یک شهر و همچنین توانایی مدیریت بحران در مواجهه با چنین حوادثی است که میتواند شهر را به شهری سالم و پویا بدل کند که بافت زنده آن هرگز نمیمیرد.
سلمان زینالی در کتاب تاب آوری و مدیریت شهری این دو مبحث را بررسی کرده است. او همه چیز را درباره تاب آوری بیان کرده و به بیان و معرفی رویکردهای مختلفی پرداخته است که در مدیریت بحران شهری میتواند به کار آید.
خواندن کتاب تاب آوری و مدیریت شهری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب تاب آوری و مدیریت شهری اثری عالی برای تمام دانشجویان و پژوهشگران رشتههای مدیریت، عمران و شهرسازی است.
بخشی از کتاب تاب آوری و مدیریت شهری
وضعیت بحرانی وضعیتی است که براثر وقوع یک حادثه مشخص به وجود میآید، به طوریکه سازمانها با منابع و امکانات موجود و در محل قادر به مقابله با آن نیستند. به عبارت دیگر وقوع و اثرات آن فراتر از توان سازمانهای معمول و موجود است. اینگونه بحرانها معمولا در اثر حوادث طبیعی رخ میدهند و اثرات آنها حداقل به طور بالقوه و اغلب در عمل خطرناک و ویرانگر میباشد. با توجه به بررسیهای انجام شده و تطبیق با تعاریف ارائه شده، بحران عبارت است از وقوع یک اتفاق غیرمتعارف که باعث ایجاد عدم تعادل و آشفتگی محیطی میشود و جامعه تحت تأثیر آن، جهت تأمین نیازمندیهای اولیه و روزمره نیازمند کمک میشوند. درواقع تغییر ناگهانی و شدید در اثر بروز حوادث طبیعی و انسانساخت در فرایند زندگی و شرایط عادی و روزمره را بحران میگویند
فرآیند برنامهریزیها و اقدامات مقامات دولتی و دستگاههای اجرایی دولتی، شهرداری و عمومی است که با مشاهده، تجزیه و تحلیل بحرانها، به صورت یکپارچه، جامع و هماهنگ با استفاده از ابزارهای موجود تلاش میکند تا از بحرانها پیشگیری نماید یا در صورت وقوع آنها در جهت کاهش آثار، ایجاد آمادگی لازم، مقابله، امدادرسانی سریع و بهبود اوضاع تا رسیدن به وضعیت عادی و بازسازی تلاش کند.
در رابطه با مدیریت بحران، تعاریف متعددی ارائه شده است. مدیریت بحران دانشى کاربردى است که طى آن با مشاهده سیستماتیک (روشمند) بحرانها و تجزیه و تحلیل آنها، میتوان پیشگیریهای لازم را انجام داد و در صورت بروز بحران، در خصوص کاهش اثرها، امدادرسانی سریع و بهبود و بازسازى اوضاع اقدام نمود. مدیریت بحران در واقع پیشگیری، برنامه ریزی، تست و ارزیابی برای کاهش و به حداقل رساندن عواقب ناشی از بحران است و به عبارت دیگر به حداقل رساندن خطر با استفاده از ابزارهای مدیریت ایمنی و سیستمهای امنیتی است.
استیوفینک در تعریفی، مدیریت بحران را برنامهریزی برای اتفاقات اجتناب پذیر میداند. مدیریت بحران به مجموعه اقدامهایی اطلاق میشود که قبل از وقوع، در حین وقوع و بعد از وقوع سانحه، برای کاهش هر چه بیشتر آثار و عوارض آن انجام میگیرد به طور کلی کاهش آثار سوء بحران، آمادگی و بهبود اوضاع پس از وقوع بحران از مهمترین وظایف مدیریت بحران است.
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۹ صفحه
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۹ صفحه