دانلود و خرید کتاب صوتی رودکی
معرفی کتاب صوتی رودکی
کتاب صوتی «رودکی» نوشتهٔ جعفر توزنده جانی و گویندگی بهزاد برزگر توسط نشر آوانامه منتشر شده است. این اثر کتابی دیگر از مجموعهٔ فرزانگان نشر صوتی آوانامه است.
درباره کتاب رودکی
ابوعبدالله جعفر بن محمد بن حکیم بن عبدالرحمن بن آدم متخلّص به «رودکی»، پدر شعر فارسی، در اواسط قرن سوم هجری در قریه «بَنُج» از توابع رودکِ سمرقند به دنیا آمد. از اقبال او در آن زمان، پادشاهان سامانی بر خراسان قدیم (که شامل خراسان امروزی، شهرهایی از افغانستان و ترکمنستان و حتی شهرهایی از ماوراءالنهر بوده است)، حکم میراندند و زبان فارسی، زبان رایج مردم بود. حاکمان سامانی به شعر و شاعر اهمیت فراوان میدادند و صلههای ارزشمند آنان، هنرمندان را به دربار جذب میکرد. آوازهٔ شعر رودکی در قرن سوم (۲۹۰ هـ. ق) در شهر و دیار او پیچیده بود و این شهرت باعث شد تا پادشاه سامانی از او برای حضور در دربار دعوت کند. رودکی تا نزدیک به اواخر عمر خود در دربار سامانیان مقرب و عزیز بود. در دربار «نصر بن احمد سامانی»، شاعری والامقامتر از رودکی نبود و تا آن زمان هیچ شاعری دیوانی وجود نداشت. اما یک سال پس از فوت شهید بلخی مورد غضب دربار قرار گرفت و رانده شد و سالخورده و ناتوان به روستای زادگاه خود بازگشت. در سال ۳۲۹ ه.ق هنگامیکه خبر درگذشت او در سراسر خطهٔ خراسان پخش شد، هر کس که به پارسی سخن میگفت آوازهٔ او را به گوش خود شنیده بود. همهٔ مردم از کوچک و بزرگ اشعار او را ازبر بودند.
رودکی را پدر شعر فارسی میدانند. او از نامدارترین مردان روزگار خود بود و با بزرگانی چون «محمدبن زکریای رازی» و «معلم ثانی، ابونصر محمد بن محمد فارابی» همعصر بود. موسیقی را نیک میدانست و آواز خوشش با اشعار بدیع خود و چنگنوازی بینظیرش همراه بود و توجه همگان را به خود جلب میکرد. در ۳۲۹ ه.ق هنگامی که جان به آفریدگار سپرد، بیش از یک میلیون و سیصد هزار بیت شعر از او به جا مانده بود؛ دیوان شعر او کتابخانهای بزرگ بود و علاوه بر چهار مثنوی، کلیله و دمنه را نیز به نظم درآورده بود. بسیاری بر این عقیدهاند که اگر فردوسی توانست کاخی بلند برآورَد که از باد و طوفان گزندی نمییابد، به این خاطر بود که رودکی پیش از آن زمینهٔ درخشانی برای ادب پارسی گسترده بود.
اشعار ارزشمند این شاعر و حتی قبر او با حملهٔ مغولان از بین رفته است. رودکی را شاعری نابینا میدانند. عدهای معتقدند که او نابینای مادرزاد بوده و عدهای دیگر نیز عقیده دارند که او بعد از اینکه مورد غضب سامانیان قرار گرفت نابینا شد و حتی در مورد اینکه چگونه نابینا گردیده است نیز اختلافنظر وجود دارد اما این نکته دارای اهمیت است که اگر او از بدو تولد نابینا بوده پس چگونه توانسته است اینچنین تشبیهات و تعریفات حسی کامل و جامعی از محیط پیرامون خویش به دست دهد؟ رودکی چندبار در شعر خود به بیناییاش اشاره کرده و همین موضوع نابینای مادرزاد بودن او را رد میکند.
کتاب رودکی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان ادبیات کهن فارسی پیشنهاد میشود.
زمان
۱ ساعت و ۵۸ دقیقه
حجم
۱۶۴٫۱ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۱ ساعت و ۵۸ دقیقه
حجم
۱۶۴٫۱ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد