کتاب بی کلاس
معرفی کتاب بی کلاس
کتاب بی کلاس اثری از هدی طهرانی مقدم است که راهکارهایی را برای یادگیری مؤثر و ماندگار در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
درباره کتاب بی کلاس
شاید شما هم تا به حال این سوالات را از خودتان پرسیده باشید و به دنبال جوابی برای آن گشته باشید: چرا حوصله یادگیری ندارم؟ چگونه میتوان یادگیری را به هنری لذت بخش بدل کرد؟ چرا برنامهریزیهایم درست از آب درنمیآید و خیلی زود دیر میشود؟ چطور از حواسپرتی و غرق شدن در افکارم جلوگیری کنم و ...
تمام این سوالات یک پاسخ دارند و آن این است که مهارت یادگیری را نیاموختهایم. یادگیری هم مانند هم مهارت دیگری نیاز به آموزش و تمرین دارد و برای اینکه بتوانیم از سیر یادگیری لذت ببریم و در عین حال یادگیری موثر و ماندگاری داشته باشیم، باید آن را بیاموزیم.
هدی طهرانی مقدم در کتاب بی کلاس ما را با راهکارهایی آشنا میکند که کمکمان میکند تا مسیر یادگیری خود را به جاده بی انتهای لذتبخشی با نتایج موثر بدل کنیم.
کتاب بی کلاس را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب بی کلاس را به تمام مربیان، معلمان و برنامهریزان آموزشی پیشنهاد میکنیم. اگر دوست دارید درباره مهارت یادگیری بیشتر بدانید، این کتاب به شما کمک میکند.
بخشی از کتاب بی کلاس
یادگیری از جنس حرکت است و لازمه حرکت، تدریج و تغییر است. تدریج و تغییر، دو بال حرکت پرنده یادگیری است که بدون هریک نمیتواند پرواز کند و برای رفتن به جلو حتما به آنها نیاز دارد.
دو بال حرکت پرنده یادگیری
همه ما یادگیری را تجربه کردهایم و بهخوبی میدانیم یادگیری در یک لحظه و یکباره اتفاق نمیافتد. خیالتان را راحت کنم؛ هیچ عصای جادویی وجود ندارد تا با خواندن وردی مثل «یک، دو، سه، دانشمند شو!»، همه چیز را در مغز انسان جای دهد و یکشبه از ما دانشمندی برجسته بسازد. حقیقت این است که یادگیری از جنس حرکت است و حرکت نیاز به زمان دارد و بهتدریج حاصل میشود.
بال دیگر پرنده یادگیری، تغییر است. هر حرکتی تغییری به دنبال دارد. به همین دلیل است که ما نمیتوانیم پای خود را دو بار در جریان یک رودخانه قرار دهیم؛ رودخانه در حال حرکت است و هر لحظه تغییر میکند.
تغییر، مفهوم مشترک میان همه تعاریفی است که مکاتب مختلف روانشناسی از یادگیری ارائه دادهاند. یادگیرنده پس از کسب مهارتی جدید یا دریافت اطلاعاتی تازه، در نحوه برخوردش با رویدادها تغییری حس میکند. کسی که شماره تلفن دوستش را یاد میگیرد، میتواند هر وقت که بخواهد با دوستش تماس بگیرد. این توانمندی پیش از یادگیری شماره وجود نداشت؛ پس تغییری رخ داده است. کودکی که مهارت دوچرخهسواری را یاد میگیرد، رفتارش نسبت به زمانی که این مهارت را نیاموخته بود، تغییر میکند. این تغییرات، متناسب با سادگی و پیچیدگی یادگیری متفاوت است؛ اما حتما رخ میدهد.
مهارت یادگیری
ماجرای فیل و کوران را شنیدهاید؟ داستان تمثیلی عبرتآموزی است که در حدیقهالحقیقه سنایی (قرن ۶ هجری) آمده است. این داستان ماجرای فیلی است که بهتازگی وارد شهر کوران میشود. شهری که همه ساکنان آن نابینا بودند و تا آن زمان فیلی ندیده بودند. هرکسی سعی میکند با لمسکردن بخشی از فیل، آن را تعریف کند. یک نفر به پاهایش دست میکشد و میگوید فیل یک ستون محکم است. شخص دیگری گوشهای بزرگ فیل را لمس میکند و آن را بادبزنی بزرگ توصیف میکند. نفر سوم، با لمس بدن فیل، آن را دیوار بلندی میپندارد. خلاصه هرکسی از ظن و گمان خودش تعریفی از فیل ارائه میدهد.
شاید بتوان گفت مفهوم یادگیری هم مانند فیل شهر کوران، از زوایای مختلفی بررسی و تعاریف متفاوتی از آن بیان شده است. تعاریفی مانند:
_ کسب دانش و اطلاعات، عادتها و مهارتها و راههای گوناگون حلکردن مسائل.
_ فراگیری رفتارها و اعمال مفید و پسندیده و حتی رفتار مضر و ناپسند.
_ فرایند ایجاد تغییر نسبتا پایدار در رفتار یا توان رفتاری که حاصل تجربه است.