کتاب جمهوری بنین
معرفی کتاب جمهوری بنین
کتاب جمهوری بنین نوشته احمد علامه فلسفی است که به معرفی ویژگیهای طبیعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و جاذبههای گردشگری کشور بنین میپردازد و روابط ایران با این کشور را بررسی میکند.
درباره جمهوری بنین
این کشور که قبلاً «داهومی» نامیده میشد، سرزمین کوچکی بین نیجریه و توگو است. بنین ۱۱۲،۶۲۲ کیلومتر مربع مساحت دارد و از شمال به کشور نیجر و از شرق به نیجریه و از جنوب به خلیج بنین، از غرب به کشور توگو و از شمال غربی به بورکینافاسو محدود است.
مهمترین شهرهای بنین : کوتونو و پاراکو و جوگو و آبومی میباشد. رودهای مهم این کشور، ومه، نیجر هستند و بلندترین نقطه بنین گرانکوه آتاکورا با ارتفاع ۳۵ متر است. جمهوری بنین کشوری است واقع در غرب آفریقا. پایتخت آن پورتو نووو است .
بنین از پادشاهی داهومی پدید آمدهاست. داهومی در آغاز سلطاننشینی بود به نام فون که در سده هفتم در اطراف شهر آبو پدید آمد و با گذر زمان بر وسعت خود بسوی شمال و جنوب افزود. در قرن ۱۷ امپراتوری داهومی بخش قابل توجهی از غرب آفریقا را دربر میگرفت. این پادشاهی در سده هفدهم به یک پادشاهی مرفه تبدیل شدهبود که اسیران جنگی خود را به عنوان برده به اروپاییها، بهویژه به پرتغالیها و هلندیها میفروخت.!! ساحل داهومی نیز در آن زمان به عنوان «ساحل بردگان» شهرت یافتهبود.
یک دژ قدیمی پرتغالی که در حال حاضر موزه است در شهر ساحلی «اُویدا» یادگاری است از دوران تجارت بردهها. در نیمه قرن ۱۹، بسیاری از بردگان پیشین برزیلی (آگودا) در شهرهایی مانند پورتو نووو و اویدا ساکن شدند و به بازرگانی روی آوردند. این گروه از لحاظ فرهنگی تأثیر زیادی بر مردم محلی بهویژه بر یوروباها داشتهاند
از سده هیجدهم امپراتوری داهومی آغاز به فروپاشی کرد بهگونهای که فرانسویها در سال ۱۸۹۲ موفق شدند بخش بزرگی از این منطقه را در کنترل خود بگیرند. داهومی در سال ۱۸۹۹ به عنوان جزئی از «غرب آفریقای فرانسه» درآمد. در سال ۱۹۵۸ این کشور تحت عنوان جمهوری داهومی به خودمختاری رسید.
جمعیت این کشور ۱۲ میلیون نفر و زبان رسمی آن فرانسوی است. حدود ۴۰ درصد از مردم این کشور از قوم فون و بقیه از تعداد زیادی اقوام دیگر هستند.واحد پولی رایج در این کشور فرانک آفریقای غربی است. بنین در تاریخ اوت ۱۹۶۰ میلادی از یوغ استعمار و استثمار فرانسه سلطه گر ، خارج و مستقل گردید . «سورو آپیتی»، «هوبرت ماگا» و «ژوستین آهومادگبه» که هر یک بخشی از کشور را نمایندگی میکردند صحنه سیاسی بنین را در دست داشتند. پس از آنکه خشونتها به خدشهدار شدن اعتبار انتخابات ۱۹۷۰ منجر شد این سه چهره سیاسی برای تشکیل یک شورای ریاستجمهوری به توافق رسیدند. در سال ۱۹۷۲ این شورای ریاستجمهوری با یک کودتای نظامی تحت رهبری ماتیو کرکو سرنگون شد. کرکو حکومتی مارکسیستی را مستقر کرد و در سال ۱۹۷۵ بنین را «جمهوری خلق بنین نامید. بنین تا سیام نوامبر ۱۹۷۵ داهومی نام داشت که از نام امپراتوری داهومی گرفته شدهاست. برگزیدن نام جدید بنین برای کشور با هدف بیطرفی صورت گرفته و به این خاطر است که منطقه تاریخی داهومی تنها یکسوم جنوبی کشور کنونی را دربر میگرفت و پورتو نوو و همچنین بخشی از شمال را شامل نمیشد.
نام بنین از نام خلیج بنین گرفته شده که نامگذاری آن هم خود ریشه در حضور امپراتوری بنین در نزدیکی آن دارد. طی دوازده سال پس از استقلال، کشور از درگیریهای قومی رنج میبرد و چندین کودتا و تغییر حکومت در بنین رخ داد. کرکو در اواخر دهه ۸۰ پس از یک بحران اقتصادی ایدئولوژی مارکسیسیتی را کنار گذاشت و تصمیم گرفت تا دموکراسی را دوباره در کشور مستقر کند.
خواندن کتاب جمهوری بنین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کشورشناسی مخاطبان این کتاب اند.
حجم
۸۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۶۰ صفحه
حجم
۸۱۶٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۶۰ صفحه