کتاب درباره ادبیات کودکان و نقش بزرگترها در روی آوردن کودک به کتاب و مطالعه
معرفی کتاب درباره ادبیات کودکان و نقش بزرگترها در روی آوردن کودک به کتاب و مطالعه
کتاب درباره ادبیات کودکان و نقش بزرگترها در روی آوردن کودک به کتاب و مطالعه اثری از محمدجواد حاجی آخوندی است. او در این کتاب بعد از معرفی ادبیات کودکان، به بررسی شیوههایی میپردازد که به کمک آن میتوان کودکان را به مطالعه و کتابخوانی علاقهمند کرد.
درباره کتاب درباره ادبیات کودکان و نقش بزرگترها در روی آوردن کودک به کتاب و مطالعه
اگر قرار است جامعهای داشته باشیم که در آن تعداد افراد اهل مطالعه و کتابخوان بسیار بالا است و سرانه مطالعه را بالا ببریم، باید از همان ابتدای کودکی، بچهها را به کتاب خواندن تشویق و ترغیب کنیم و آن را برایشان به شکل یک عادت دربیاوریم. به این ترتیب میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که هم جامعه را به سمت کتابخوانی بردهایم و هم کودکان را به دنیایی جدید وارد کردهایم که میتواند در تمام مراحل زندگی به آنها کمک کند.
محمدجواد حاجی آخوندی در کتاب درباره ادبیات کودکان و نقش بزرگترها در روی آوردن کودک به کتاب و مطالعه، بعد از معرفی ادبیات کودک و ارائه توضیحاتی درباره آن، به بررسی روشهایی میپردازد که به ما کمک میکند تا کودکان را به مطالعه ترغیب کنیم.
کتاب درباره ادبیات کودکان و نقش بزرگترها در روی آوردن کودک به کتاب و مطالعه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب درباره ادبیات کودکان و نقش بزرگترها در روی آوردن کودک به کتاب و مطالعه را به تمام والدین، مربیان و تمام افرادی که دغدغه مطالعه و کتابخوانی دارند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب درباره ادبیات کودکان و نقش بزرگترها در روی آوردن کودک به کتاب و مطالعه
یکی از عوامل مهم و شاید مهمترین آنها نقش بزرگترهای نزدیک به کودک و راهنمایی و ایجاد زمینههای مناسب برای روی آوردن کودک به ادبیات و مطالعه میباشد. بزرگترهای نزدیک به کودک به خصوص والدین میتوانند با استفاده از شیوههای مناسب و گوناگون و البته قبول زحمت در ایجاد زمینههای مناسب تلاش کنند.
والدین از همان ابتدای کودکی فرزندشان با انتخاب قصههای جذاب و متناسب با سن او میتوانند به قصهگویی بپردازند. قصهگویی اگر صحیح انجام پذیرد در ایجاد شوق و علاقه کودک به کتاب و مطالعه بسیار مؤثر است. ابتدا با بیان قصههای جذاب و سپس به تدریج با تهیه کتابهای مفید و مناسب و خواندن آنها برای کودک میتوان شوق و علاقه اولیه نسبت به کتاب و مطالعه را در کودک ایجاد کرد و به تدریج زمینههای آشنایی کودک و شناخت و درک صحیح او را نسبت به کتاب به وجود آورد.
از دیگر روشهای مفید برای علاقهمند شدن کودک به مطالعه و آشنایی او با ادبیات و کتاب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
+ والدین و دیگر بزرگترهای نزدیک به کودک، خود به مطالعه بپردازند و کودک شاهد آن باشد.
+ سعی شود همانطور که گاهی کودک را برای خرید به مغازههای مختلف، به همراه خود میبریم هنگام رفتن به کتاب فروشیها نیز او را با خود ببریم.
+ از همان ابتدای کودکی برای او داستانهای جالب و خاص سنش گفته و یا خوانده شود.
+ در برخی موارد هنگام خواندن کتاب برای کودک و همراه او با توجه به علاقه و حوصله کودک درباره نکاتی از کتاب که به نظر جالب توجه میآید با کودک گفتگو کنیم.
+ به کنجکاوی کودک میدان داده شود بگذاریم تا سوالاتش را بپرسد و اگر جواب را ندانستیم به راحتی بگوییم «نمیدانم» باید در اینباره مطالعه کنم.
+ کودک را به کتابخانه ببریم تا از نزدیک مشاهده کند.
+ آنها را به خواندن و مطالعه یا گوش کردن در زمانهای خاص مکلف نکنیم.
+ برای کودک اشعار کوتاه و مناسب انتخاب کرده، برایش خوانده و در صورت مشاهده علاقهمندی راهنمایی شود تا شعر را حفظ کند که این یک آمادگی خوب برای دورههای بعدی خواهد بود.
همه این شیوهها و احتمالا شیوه و روشهای دیگری که وجود دارد اگر به طرز صحیح آن استفاده شود میتوانند در مسیر روی آوردن کودک به ادبیات و کتابخوانی مؤثر و مفید واقع شوند.
حجم
۴۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۴۴۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه