کتاب دایره المعارف تربیت کودکان
معرفی کتاب دایره المعارف تربیت کودکان
کتاب دایره المعارف تربیت کودکان نوشته ربابه طبری است. این کتاب مجموعه مقالات نویسنده است که با دغدغه تربیت درست کودکان نوشته شده است. کتاب دایره المعارف تربیت کودکان برای والدین و مربیان بسیار کارآمد است و میتواند برای آنها راهنمای خوبی باشد.
درباره کتاب دایره المعارف تربیت کودکان
امروزه موضوع ارتباط مؤثر و خوب میان والدین و کودکان، به عنوان یکی از مهمترین علل و عوامل موفقیت در کلیه روابط اعم از روابط خانوادگی و اجتماعی بر کسی پوشیده نیست، به گونهای که تا زمانی این ارتباط مؤثر برقرار نشود، امکان تبادل اطلاعات میان ما و اطرافیان ممکن نمیباشد. بی شک هر یک از ما فردی را بیشتر دوست داریم که با ما ارتباط خوب و موثرتری برقرارنماید. ما هم دستورات این گروه از افراد را با آغوش باز پذیرا هستیم. این موضوع دقیقاً در خصوص برقراری ارتباط با کودک در محیط خانواده نیز صدق میکند. والدین هنگامی میتوانند کارهای مد نظر خود را به کودک واگذار کنند و انتظار حرف شنوی از او داشته باشند که در ابتدا ارتباط خوب و موثری با او برقرار کنند.
کتاب دایره المعارف تربیت کودکان کمک میکند بتوانید با کودکان ارتباط موثر داشته باشید و بر او تاثیر خوبی بگذارید.
خواندن کتاب دایره المعارف تربیت کودکان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام والدین و مربیان و معلمان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دایره المعارف تربیت کودکان
رشد اجتماعی کودک به چه معنا میباشد؟ منظور از رشد اجتماعی کودک آن است که افراد بتوانند به راحتی با سایرین ارتباط برقرار نمایند و رشد و نمو لازم را برای زندگی اجتماعی به دست آورند. شخصیت هیچ کودکی در هنگام به دنیا آمدن بعد اجتماعی ندارد، بلکه رفتار و سازگاری اجتماعی خود را در تماس با محیط اجتماعی کسب میکند. بر مبنای تحقیقات به عمل آمده توسط روان شناسان، تجاربی که معمولاً کودک در سالهای ابتدایی زندگی در محیط خانواده کسب میکند، زیربنای استحکام شخصیت و رفتارهای بعدی او را رقم خواهد زد. اساساً خانواده در شکل گیری اندیشهها، گرایشها، تمایلات و عادات اجتماعی کودک نقش اساسی ایفا میکند. برای این که رشد و تکامل اجتماعی کودک به طور طبیعی و کامل صورت گیرد، بایست شرایط خاصی در محیط خانواده حاکم باشد. در ادامه به بررسی این شرایط به طور اجمالی خواهیم پرداخت:
۱- کودک در محیط خانواده باید احساس امنیت کند. او باید اطمینان یابد که همواره مورد توجه و محبت سایرین میباشد. هنگامی که کودک در محیط خانواده مورد مهر و محبت والدین قرار میگیرد، روابط اجتماعی او به طور قابل ملاحظهای تقویت میگردد، ولی چنان چه محیط خانه برای کودک همراه با ترس و اضطراب باشد، کودک دچار ترس و ناامیدی شده و احساس حقارت و تنفر مینماید. این چنین است که کودک کینه توز و بدبین شده و در ارتباطات اجتماعی آتی خود دچار ضعف و شکست میگردد.
۲- یکی از توانمندیهای کودک که در محیط خانواده تأثیر بسیار زیادی بر رشد اجتماعی او دارد، پرورش استعدادها و تواناییهای او میباشد. این وظیفه بر عهده والدین کودک میباشد. آنها میتوانند با بهره گیری از ابزارهای گوناگون همچون بازی، شرکت در تجارب اعضای خانواده و سایر امکانات مشابه، امکان ارتقای مهارتهای اجتماعی کودک خود را فراهم نمایند. همچنین آنها میتوانند با تشویق نمودن کودک خود و غنی سازی محیط فرهنگی خانواده، نقش اساسی در این خصوص ایفا کنند.
۳- یکی از مواردی که باید حتماً از سوی خانوادهها مورد توجه ویژه قرار گیرد، آن است که خانواده نباید کودک را به خاطر عدم توانایی در انجام برخی از کارها مورد سرزنش قرار دهد، زیرا این رفتار موجب میشود، کودک میزان لیاقت و توانمندی خود را کوچک دیده و در ادامه مسیر زندگی خود دچارنوعی تردید در انجام فعالیتهای محوله گردد. در نتیجه کودک احساس حقارت میکند و به طور کلی از خود مأیوس میشود.