معرفی و دانلود کتاب ما هیچ ما نگاه: جلد ۸ از مجموعه نگاه ناب + خلاصه رایگان

انتشارات:
کلیدر

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب ما هیچ ما نگاه: جلد ۸ از مجموعه نگاه ناب

محمد ابراهیم ضرابیها( -۱۳۳۷)، پژوهشگر ادبی است. «نگاه ناب» مجموعه هشت کتاب در تفسیر عرفانی و نمادین «هشت کتاب» سهراب سپهری است. «ما هیچ، ما نگاه» هشتمین بخش از هشت‌کتاب سپهری و موضوع جلد پایانی این مجموعه است. در بخشی از تفسیر شعر«اینجا سپیده بود»، می‌خوانیم: «"پرنده" نماد صعود به آسمان و توان ارتباط با ملکوت است، توان دخول به مرتبۀ‌ عالی شهود، نماد تعالی جان و مبین اقالیم ملکوتی است. "اینجا" نمایانگر مکان بدوی است، دورۀ‌ عصر طلایی انسان، جایی میان بی‌خودی و پرواز. پس در دورۀ‌ عصر طلایی، انسان می‌توانست با ملکوت ارتباط برقرار کند و جانش را تا اقالیم لاهوت پرواز دهد. شاعر اکنون چنین حسی دارد، او از لحاظ فیزیکی متعلق به عصر تمدن و فرهنگ است ولی از لحاظ روحی متعلق به دورۀ‌ عصر طلایی است. به همین دلیل شاید بتوانیم منظور از "اینجا" را درون خود شاعر قلمداد کنیم. در سراسر این قطعه، او یک جذبه و شیفتگی عاجزانه‌ای نسبت به طبیعتی که از آن جدا شده است را نشان می‌دهد، و یک عبور آگاهانه را تصویر می‌کشد. این است که عبور ظریفی را طرح می‌کند که قدرت صعودش از بال هم بیشتر است و او برتر از وهم و خیال می‌خواهد عروج کند. این سیر دو جهت دارد. یک جهت افقی، زمانی که او را به پشت تاریخ می‌برد، جایی که آدمیان به صورت بکر و اصیل زندگی می‌کردند. و یک جهت عمودی مکانی - زمانی، جهتی که او را به بام عالم قدس پرواز می‌دهد، به سوی جنت اعلی مکان. از این جهت است که دروازه‌های مکاشفه و مشاهده را از عبوری ظریف برای خود فراهم می‌آورد».

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ما هیچ ما نگاه: جلد ۸ از مجموعه نگاه ناب و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:ما هیچ ما نگاه: جلد ۸ از مجموعه نگاه ناب
حجم فایل کتاب:۱.۲۶ مگابایت
تعداد صفحه‌ها:۲۲۰ صفحه
قیمت کتاب:۳۵۰۰۰ تومان
برچسب:مجموعه نگاه ناب

نظری برای کتاب ثبت نشده است.

بریده‌هایی از کتاب

jonathan
عجب راهی است راه عشق کانجا کسی سر بر کند کش سر نباشد بشوی اوراق اگر همدرس مایی که علم عشق در دفتر نباشد
jonathan
باید کتاب را بست. باید بلند شد و در امتداد وقت قدم زد، گل را نگاه کرد، ابهام را شنید.
مسافر: جلد ۶ از مجموعه نگاه ناب
گزیده شعر موسوی گرمارودی
سیدعلی موسوی‌گرمارودی
در پایان شب خاکستری
احمدرضا احمدی
حجاب در آیات و روایات: نقدی بر کتاب «حجاب شرعی در عصر پیامبر(ص)»
حسین سوزنچی
از زبان‌شناسی به ادبیات؛ جلد اول: نظم