معرفی و دانلود کتاب مغز بیدار + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب مغز بیدار
off
٪۳۰

کتاب مغز بیدار

هم گرایی علم و معنا (پژوهشی علمی در باب نقش معنا و الهام در سلامت روان)

۳.۰ امتیاز(از ۱ رأی)

معرفی کتاب مغز بیدار

کتاب مغز بیدار (The awakened brain) نوشته لیزا میلر، با همراهی ازمه شوال وایگند و ترجمه فرزاد صباغ پور است؛ اثری که به رابطه‌ی میان مغز، معنا، تجربه‌های معنوی و سلامت روان می‌پردازد. این کتاب با نگاه به پژوهش‌های دانشگاهی، تجربه‌های درمانی و روایت‌های بالینی نوشته شده و یک پرسش محوری را دنبال کرده است؛ اینکه آیا احساس معنا و پیوند درونی می‌تواند در برابر افسردگی و فرسودگی نقش محافظ داشته باشد؟ این کتاب را انتشارات پندار تابان منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مغز بیدار اثر لیزا میلر و ازمه شوال وایگند

کتاب مغز بیدار، نوشته‌ی لیزا میلر با همراهی ازمه شوال وایگند، از یک مشاهده‌ی علمی مهم شروع می‌شود؛ بررسی‌هایی که نشان می‌دهند تجربه‌ی معنویت فقط یک احساس مبهم یا حاشیه‌ای نیست و می‌تواند با ساختار و کارکرد مغز پیوند داشته باشد. لیزا میلر که در فضای دانشگاهی و درمانی فعالیت کرده است، مسیر فکری خود را از دل داده‌های آماری، تصویربرداری مغزی و تجربه‌های بالینی پیش می‌برد. موضوع بحث او افسردگی یا اضطراب به‌عنوان اختلال‌های شناخته‌شده نیست؛ بلکه این نویسنده به احساس پوچی، انزوا، فرسودگی و گسست از معنا نیز، به‌عنوان بخشی از رنج روانی، پرداخته است.

مغز بیدار به برخورد نویسنده با بیماران، دانشجویان و موقعیت‌های درمانی هم می‌پردازد. اثر حاضر متشکل از لایه‌ی علمی، لایه‌ی بالینی و لایه‌ی انسانی است. لیزا میلر نشان می‌دهد که بعضی تجربه‌ها مثل دعا، احساس بخشایش، پیوند با طبیعت، شنیدن ندای درونی یا حس تعلق به چیزی بزرگ‌تر، چگونه می‌توانند در وضعیت روان افراد اثر بگذارند. او همچنین به محدودیت بعضی الگوهای درمانی رایج پرداخته است؛ الگوهایی که گاهی رنج را فقط تحلیل می‌کنند، اما به بازسازی معنا و پیوند درونی کمتر میدان می‌دهند.

کتاب مغز بیدار درباره‌ی امکان ترمیم، تاب‌آوری و بازتعریف زندگی هم هست. فضای اثر میان آزمایشگاه، اتاق درمان، خاطره‌های شخصی و تأمل‌های فکری در رفت‌وآمد است و از دل همین جابه‌جایی، تصویری شکل می‌گیرد که در آن علم و معنا در کنار هم سنجیده می‌شوند. عنوان فرعی این کتاب عبارت است از: هم گرایی علم و معنا (پژوهشی علمی در باب نقش معنا و الهام در سلامت روان).

ویراستار علمی این کتاب پوریا صحرانورد است.

خلاصه کتاب مغز بیدار

این کتاب مسیر فکری و پژوهشی لیزا میلر را دنبال می‌کند؛ مسیری که از کار در بخش‌های روان‌پزشکی و روبه‌روشدن با رنج بیماران آغاز می‌شود و به این پرسش می‌رسد که چرا بعضی افراد با وجود فشارهای شدید، امکان بیشتری برای ترمیم و تاب‌آوری دارند. نویسنده با مرور تجربه‌های درمانی، داده‌های آماری و یافته‌های تصویربرداری مغزی، این ایده را مطرح می‌کند که احساس معنا، تجربه‌های معنوی و پیوند با چیزی فراتر از خود، می‌تواند در کاهش افسردگی، اضطراب و احساس گسست نقش داشته باشد. سلامت روان فقط به خاموش‌کردن علائم محدود نمی‌شود و بخشی از بهبود، به فعال‌شدن ظرفیت‌های درونی انسان برای ارتباط، امید، بخشایش و جهت‌مندی وابسته است.

چرا باید کتاب مغز بیدار را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب مغز بیدار را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب رابطه‌ی میان تجربه‌های معنوی و سلامت روان را با تکیه‌ بر پژوهش، روایت بالینی و مشاهده‌های درمانی بررسی می‌کند.
  • کتاب نشان می‌دهد احساس معنا و پیوند درونی چگونه می‌تواند در برابر افسردگی، اضطراب و فرسودگی نقش محافظ داشته باشد.
  • خواننده با بخشی از بحث‌های مربوط به تصویربرداری مغزی و تفسیر روان‌شناختی آن‌ها آشنا می‌شود.
  • این اثر فقط به اختلال‌های شدید نمی‌پردازد و درباره‌ی پوچی، بی‌معنایی و گسست در زندگی روزمره هم حرف می‌زند.
  • کتاب امکان مقایسه‌ی میان درمان مبتنی‌بر کنترل علائم و نگاهی را فراهم می‌کند که بر ترمیم معنا تأکید دارد.

خواندن کتاب مغز بیدار را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب مغز بیدار به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی پیوند میان مغز، معنا و سلامت روان بیشتر بدانند.
  • علاقه‌مندان به روان‌شناسی که به بحث تاب‌آوری، افسردگی و تجربه‌های درونی انسان توجه دارند.
  • کسانی که با احساس پوچی، فرسودگی یا گسست از معنا درگیرند و می‌خواهند این وضعیت را دقیق‌تر بشناسند.
  • دانشجویان و پژوهشگرانی که به تقاطع علوم اعصاب، روان‌درمانی و معنویت علاقه دارند.
  • مخاطبانی که از کتاب‌هایی با ترکیب روایت شخصی، تجربه‌ی درمانی و داده‌های پژوهشی استقبال می‌کنند.

درباره لیزا میلر

لیزا میلر (Lisa Miller) یا لیزا جین میلر، استاد و پژوهشگر و روان‌شناس بالینی آمریکایی و از چهره‌های برجسته در حوزه‌ی پیوند میان معنویت و روان‌شناسی به شمار می‌رود. او استاد دارای کرسی دائمی در برنامه‌ی روان‌شناسی بالینی کالج معلمان دانشگاه کلمبیا و بنیان‌گذار مؤسسه‌ی «معنویت، ذهن و بدن» بوده است؛ مرکزی که به‌عنوان نخستین برنامه‌ی تحصیلات تکمیلی در سطح آیوی لیگ در زمینه‌ی معنویت و روان‌شناسی شناخته می‌شود.

پژوهش‌های لیزا میلر درباره‌ی نقش معنویت در بهبود و نوسازی زندگی انسان، به‌ویژه در زمینه‌ی رهایی از اعتیاد، افسردگی و مقابله با دشواری‌های زندگی، بسیار گسترده بوده و بیش از ۲۰۰ مقاله و فصل علمی را در بر گرفته است. یافته‌های علمی این نویسنده در نشریات معتبر و برجسته انتشار یافته و توجه رسانه‌های مهمی همچون نیویورک تایمز را به خود جلب کرده است.

لیزا میلر تحصیلات کارشناسی خود را در رشته‌ی روان‌شناسی در دانشگاه ییل به پایان رساند و سپس دکترای خود را زیر نظر مارتین سلیگمن، بنیان‌گذار جنبش روان‌شناسی مثبت‌نگر، از دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد. او همچنین ویراستار کتاب «راهنمای آکسفورد در روان‌شناسی و معنویت» و بنیان‌گذار و سردبیر پیشین نشریه‌ی «معنویت در عمل بالینی» وابسته به انجمن روان‌شناسی آمریکا بوده است.

پژوهش‌های نوآورانه‌ی لیزا میلر بر آثار قابل‌اندازه‌گیری معنویت بر سلامت، تاب‌آوری، شکوفایی و دستیابی به زندگی مقدس و سرشار از شادی تمرکز دارد. از دیگر فعالیت‌های مهم او می‌توان به نگارش کتاب «کودک معنوی؛ علم جدید فرزندپروری برای سلامت و شکوفایی مادام‌العمر» اشاره کرد؛ اثری که بر پایه‌ی سال‌ها تجربه‌ی علمی و حرفه‌ای نوشته شده است. میلر علاوه‌بر فعالیت‌های دانشگاهی، در زمینه‌ی مشاوره و کار بالینی نیز بر رشد و آگاهی معنوی افراد، خانواده‌ها، گروه‌ها و سازمان‌ها تمرکز داشته است.

کتاب مغز بیدار (The awakened brain) نوشته‌ی لیزا میلر با همراهی ازمه شوال وایگند است.

جوایز و افتخارات نویسنده

لیزا میلر به پاس خدمات علمی و آموزشی خود، به‌عنوان عضو افتخاری انجمن روان‌شناسی آمریکا و دریافت‌کننده‌ی جایزه‌ی ویرجینیا سکستون برای راهنمایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی شناخته شده است.

چه نسخه‌های دیگری از کتاب مغز بیدار منتشر شده است؟

اثر حاضر با عنوان مغز بیدار : روانشناسی معنویت و جست و جوی ما برای معنا با ترجمه‌ی آروین مرادی و ویراستاری تورج اله‌وردی توسط نشر موسسه فرهنگی و هنری دیدگاه کاوش و سازندگی دکسا‏‫‬‏ در سال ۱۴۰۵ منتشر شده است.

بخشی از کتاب مغز بیدار

«کلینیک در طبقهٔ هفتم ساختمانی عظیم در خیابان ۱۶۸ غربی نزدیک برادوی قرار داشت. مشابه بیمارستانی که بخش ۶ را در خود جای داده بود، کلمبیا پرسبیتریَن نیز ساختمانی قدیمی با آسانسورهای کند و راهروهای بی‌روح بود، اما برخلاف بیمارستان قبلی، این مرکز با صلابت در امتداد رودخانهٔ هادسون و خیابان ریورساید قد افراشته بود. ما به جامعهٔ هارلم و واشنگتن هایتس خدمت می‌کردیم. کودکانی که درمان می‌کردیم هر روز با فقر، فقدان و محیط خانوادگی دشوار دست‌وپنجه نرم می‌کردند. برخی خانواده‌ها به‌تازگی از هائیتی یا جمهوری دومینیکن مهاجرت کرده بودند. بسیاری از بیماران زخم‌های ناشی از آسیب یا سوءرفتار بر دوششان بود. در کنار درمان کودکان و نوجوانان افسرده و مضطرب، مشغول پژوهش دربارهٔ پویایی تاب‌آوری بودم و مدل‌های درمانی را جست‌وجو می‌کردم که بتواند حتی آسیب‌پذیرترین کودکان را در دل شرایط دشوار شکوفا کند. خیلی زود بیمارانی چون ایلیانا، دختر سیزده‌ساله‌ای با افسردگی شدید، مرا به‌سوی بینشی تازه دربارهٔ پیوند معنویت و سلامت روان رهنمون کردند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۹ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مغز بیدار و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابمغز بیدار
عنوان دیگرهم گرایی علم و معنا (پژوهشی علمی در باب نقش معنا و الهام در سلامت روان)
عنوان در زبان مبدأThe awakened brain : the new science of spirituality and our quest for an inspired life
موضوعداستان خارجی
نویسندهلیزا میلر، ازمه شوال وایگند
مترجمفرزاد صباغ پور
انتشاراتانتشارات پندار تابان
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۴/۲۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.