کتاب پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت
معرفی کتاب پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت
کتاب پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت اثر میلاد اسکندردوست در قالب داستان با بررسی پارادوکس هتل هیلبرت که توسط دیوید هیلبرت مطرح شد، دربارهی نظریهی بینهایت صحبت میکند.
دربارهی کتاب پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت
دیوید هیلبرت، ریاضیدان بزرگ تاریخ، درسال ۱۹۲۴ یک پارادوکس بسیار عجیب وغریب بنام پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت را ابداع کرد . هتل بینهایت هیلبرت، یک آزمایش فکری برای نشان دادن ماهیت پارادوکسیکال بینهایت واقعی است. میلاد اسکندردوست در کتاب پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت در قالب داستانی خواندنی و علمی متفاوت، به مفهوم پارادوکس هتل نامتناهی هیلبرت، نظریه بینهایت کانتور و متفکرین در زمینه بینهایت میپردازد.
کتاب پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به علم ریاضی از خواندن کتاب پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت لذت میبرند.
بخشی از کتاب پارادوکس هتل بینهایت هیلبرت
در سرزمینی ناشناخته، یک هتل غیرعادی وجود داشت، این هتل دارای بینهایت اتاق بود! نام این هتل عجیب، هتل هیلبرت است که بنام صاحب و مدیر هتل، یعنی دیوید هیلبرت ریاضیدان نامگذاری شده بود. با توجه به اینکه این هتل، بینهایت اتاق داشت بنابراین میشد بینهایت مسافر و مهمان را در خود جای دهد و این به معنای درآمدی بینهایت بود البته که هزینه ساخت هتل نیز نامتناهی شده بود. بعد از مدتی طولانی - درواقع بینهایت طولانی - تمام اتاقها توسط بینهایت مسافر اشغال شدند و ظرفیت هتل هیلبرت پُر شد
دریکی از شبها، یک مهمان جدید وارد میشود اما ، هتل کاملا پُر است - هر اتاق توسط یک مهمان اشغال شده بود - مهمان تازه وارد از مدیر این هتلفوق افسانه پرسید که آیا اتاق اضافی موجود است؟ هیلبرت گفت: نه متأسفانه تمامی اتاقها پُر هستند .
مهمان پاسخ داد: ولی باید موجود باشد، شما یک هتل بینهایت بزرگ دارید. در این هتل، باید همیشه اتاق خالی برای همه وجود داشته باشد .
هیلبرت گفت: درست است که هتل ما یک هتل با بینهایت اتاق است و مفهوم بینهایت، قابل درک نیست ولی در هر روی، بینهایت اتاق هتل من توسط بینهایت مسافر اشغالشده است و طبق عقل سلیم، جای خالی وجود ندارد .
مهمان باز تاکید کرد: طبق دستاوردهای من در مورد ذات نامتناهی، در این هتل با بینهایت اتاق اشغال شده توسط بینهایت مسافر باز هم باید اتاق برای هر مهمان تازهوارد وجود داشته باشد.
هیلبرت با تعجب گفت: شما؟
مهمان گفت: گئورگ کانتور، یک ریاضیدان میباشم.
به نظر جالب میرسه لطفا توی طاقچه بی نهایت قرارش بدین
کتاب خوبی بود به زبان ساده مفاهیم پیچیده ی نا متناهی را شرح داد با تشکر از نویسنده ی آن
در مورد اعداد شمارای نامتناهی حرف میزنه. برای کسی که آشنایی نداره میتونه خیلی هیجانانگیز باشه ولی اگه مبانی علوم ریاضی یا منطق ریاضی پاس کرده باشین چیز جدیدی نداره.
خیلییی کتاب جالبیه بسیار عااالی👍👌👌🙏🙏🙏
محتوای کتاب در کمتر از چهار صفحه قابل بیان کردن بود. انسجام بسیار کم مطالب و بیان نظریه ها بدون بیان پشتوانه های نظری و منطقی از سوی صاحبان این نظریه ها به درک مطلب کمکی نمیکند. من از پنج