کتاب پرنسس
معرفی کتاب پرنسس
کتاب پرنسس نوشتهی جین ساسون داستانی کاملا واقعی و بحث برانگیز برگرفته از زندگی واقعی روزمره شاهزادگان سعودی است که یکی از پرفروشترین کتابهای سالهای اخیر به شمار میرود.
درباره کتاب پرنسس
از عربستان سعودی چه تصوری دارید؟ یک حکومت فاسد و یک خاندان سلطنتی که در ثروتی بیکران غوطهورند و زندگی را با نهایت تجملات و شکوهی باورنکردنی سپری میکنند؟ پرنسس روایتی بیپروا و صریح از واقعیتهای زندگی شاهزادگان سعودی را در قالبی داستانگونه به چالش میکشد.
برای اولین بار، یک زن از خاندان سلطنتی سعودی، درها را به روی مخاطبین باز میکند! پرنسس سلطانا یک شاهدخت، از نوادگان نزدیک شاه سعودی است که پردهها را از روی دنیایی بیرحم کنار میزند که پر از خشونت، تعدی، بردگی، قتل و بیعدالتی در برابر زنان، چه در خاندان سلطنت و چه در میان دیگر زنان آن کشور است.
در اواخر سال ۱۹۷۰ (۱۳۵۰ شمسی) جین ساسون که زنی مجرد بود، برای سفری ماجراجویانه به عربستان سعودی رفت. او در سپتامبر ۱۹۷۸به این کشور رسید و تا بهار سال ۱۹۹۱ آنجا ماند و از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۲ در بخش اداری - پزشکی بیمارستان تخصصی سلطان فیصل و مرکز تحقیقاتی آن اشتغال داشت.
ساسون طی این چهار سال، با شماری از اعضای خاندان سلطنتی سعودی دیدار کرد. او بعد از ترک بیمارستان سلطنتی و در پی ازدواج با یک تبعهی انگلیسی، نه سال دیگر آن جا ماند و با شوهرش در ویلایی در همسایگی سعودیها زندگی کرد. طی این دوازده سال اقامت، موقعیت خوبی برای شناخت هرچه بیشتر کشوری پیدا کرد که دنیا شناخت چندانی از آنجا نداشت و این فرصت را یافت که با بسیاری از عربهای سعودی و طبقه متوسط و دیگر ملیتهای عربی ساکن عربستان از نزدیک آشنا شود.
او در این مدت به سفرهای زیادی رفت و بسیاری از کشورهای عربی را شناخت و در سال ۱۹۸۳با یک زن استثنایی، یعنی پرنسس سلطانا آل سعود دیداری داشت.
ماجراهای واقعی زندگی سلطانا در این کتاب، بیانگر دوستیها و همدلیهای ساده، شوخ طبعی، عشق بین مادر، خواهرها و خدمتکارهای زن است.
شما وقتی به راز انتقام او از برادر تحمل ناپذیرش «علی» پی میبرید، ماجراهای جالبی را تجربه میکنید و به این نکته پی میبرید که گرچه بیشتر زندگی سلطانا تلخ و غمانگیز بوده ولی او زمانهایی را هم با شادکامیهای بزرگ سپری کرده است.
داستان پرنسس، گواه زنی شکستناپذیر با شهامتی تحسین برانگیز است که در شرح زندگی خود برای نویسنده، با بیم از خشم و غضب تشکیلات سعودی، از ذکر اسامی واقعی در کتاب خودداری نمود و جین ساسون با رعایت این نکته، داستان را به رشته تحریر درآورده است، داستانی که هرگز فراموش نخواهید کرد.
این کتاب بر همهی زنان، در هر سن و ملیتی تأثیر گذاشت و چیزی نگذشت که در بسیاری از کشورها جزو پرفروشترین کتابها شد. اکنون بسیاری از استادان در کلاسهای ادبیات، پرنسس را به عنوان یکی از منابع درسی در فهرستهایشان قرار دادهاند. کتاب پرنسس در شمار یکی از ۵۰۰ اثر برتر زنان قرار گرفته است.
خواندن کتاب پرنسس را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم
علاقه مندان به خواندن خاطرات و سرگذشتنامه، به ویزه سرگذشت نامههای سیاسی را به خواندن این کتاب جذاب دعوت میکنیم.
بخشی از کتاب پرنسس
در این سرزمین هنوز کاری نیست که مردان برای اطمینان از تولد یک فرزند پسر، انجام ندهند و یا انجام نداده باشند. ارزش متولد شدن یک انسان، در پادشاهی عربستان سعودی هنوز بر اساس جنسیت او سنجیده میشود. مردان کشور من فکر میکنند که آنچه باید داشته باشند، دارند.
در عربستان سعودی، حرمت غیرت و غرور یک مرد، از زنش نشأت میگیرد، بنابراین باید اقتدار و نظارت خویش را بر مسائل زنان اعمال کنند و یا با سرزنش مردم مواجه شوند. ناتوان ساختن زنان در اینکه هیچگونه اختیاری بر خواستههای خود نداشته باشند، این ضرورت را ایجاب میکند تا مردان سلطهگر با دقت مراقب زنان باشند. این مهار مطلق زنان، به خاطر عشق و علاقه نیست، بلکه ترس مردان از خدشه دار شدن آبرویشان است. اقتدار یک مرد سعودی نامحدود است، اگر او بخواهد زن و بچههایش، جان سالم به در میبردند. این شرایط پیچیده، با تربیت پسران جوان آغاز میشود. از ابتدای کودکی، فرزندان پسر یاد گرفتهاند که زنها از ارزش کمی برخوردارند و وجود آنها فقط برای راحتی و آسایش مردها است.
یک پسر بچه شاهد تحقیر و اهانتی است که پدرش به مادر و خواهرانش روامیدارد. این بیحرمتیهای بیپرده، رهنمون اوست تا همه زنان را خوار و خفیف بشمارد. آنها فقط نقش ارباب و برده را یاد میگیرند و عجیب اینکه وقتی به اندازه کافی بزرگ میشوند تا جفتی انتخاب کنند، او را جزو اموالشان به حساب میآوردند، نه شریکی برای زندگی.
و سرانجام این است آنچه بر سر زنان میآید: آنها مورد بیاعتنایی پدرانشان، تحقیر برادرانشان، و سوء استفاده شوهرانشان قرار میگیرند.
حجم
۲۳۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۱۲ صفحه
حجم
۲۳۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۱۲ صفحه
نظرات کاربران
این کتاب در مورد یه شاهزاده عرب و خب کشش زیادی داشت چون من دوروز تمومش کردم خیلی کنجکاو بودم بدونم تهش چی میشه و اینکه خب ما باید این نگاه بدی ک به عربا داریم برداریم و بگیم اونام
میدونستم که زنان تو عربستان وضعیت بدی دارند ولی خدایی هیچ وقت تا این حد رو تصور نکرده بودم! چقدر خوشحالم از این که یه دختر ایرانی آزادم، حق انتخاب دارم و کسی نمیتونه نادیده ام بگیره! منتظر قسمت های بعدی
باید خواند یاد گرفت که گاهی باید جنگید حتی برای چیزی که همه میگویند برای ما نیست
اگه به مطالعه ی کشورها و فرهنگ های مختلف علاقه دارید توصیه میکنم کتاب رو بخونید. واقعا با خوندنش برای خانمای عربستان و یکمی هم خودمون احساس تاسف کردم.اسلام دین خوبیه و منم عاشقشم اما مشکل اینجاست که قوانین کامل
رمان در مورد یک شاهدخت عرب هستش که در ظاهر خیلی خوشبخت و در رفاه کامله ولی فی الواقع او و دگر دختران عرب بسیار تحت ظلم هستن و از خیلی از حق و حقوق عادی محرومند ولی در کل
داستانی غریب برای زنان غربی و آشنا برای مردمان خاورمیانه! متن پر کشش و جذاب بود. ترجمه روان و خوب بود.توصیف ها به جا و اصولی بود. درباره محتوا اگه بخوام نظر بدم ساعت ها سخن دارم برای نوشتن! فقط میتونم
بله این واقعیت تلخ و اگه تلخ یعنی درسته باید همیشه به خودمون بگیم بدتری هم هست ما حداقل مثه عربستان نیستیم اره ما هم کشور عالی نداریم ولی باید از خدا متشکر باشیم که ازین بدتر نیستیم این کتاب
چندسال پیش خونده بودم اما اشتباهی دوباره تا نصفه خوندم فهکیدم قبلا خوندمش جالبه
اصلا کتاب خوبی نبود .
به نظرم یک کم اغراق شده بوده .. و محیطی که خودش درونش قرار داشته رو به کل جامعه نسبت داده .. مگه میشه همه انقدر از دخترا متنفر باشن ..