کتاب معرفت نفس؛ جلد چهارم
معرفی کتاب معرفت نفس؛ جلد چهارم
معرفی کتاب معرفت نفس (جلد چهارم)
معرفت نفس اثر مرجع عالیقدر حضرت آیةالله العظمی مظاهری (مدّظلّهالعالی) به همت مؤسسه فرهنگی مطالعاتی الزهرا (سلامالله علیها) منتشر شده است.
درباره معرفت نفس کتابهای زیادی تالیف شده و فلاسفه هم از مشربهای مختلف سخنان زیادی گفتهاند و در آثار خود به آن پرداختهاند و مفسران قران مجید هم در اینباره بسیار صحبت کردهاند؛ چنانکه علامه طباطبایی (ره) در تفسیر شریف المیزان، به تناسب، مسائل مختلفی را دربارهٔ معرفةالنّفس از جهات قرآنی و فلسفی و عرفانی، بیان داشته است.
آیت الله العظمی مظاهری «مدّظلّهالعالی» نیز با توجّه به اهمیّت موضوع، به این بحث پرداختهاند، منتهی نگاه ایشان به موضوع، بیشتر جنبهٔ اخلاقی و از جهتی، جنبهٔ قرآنی و روایی دارد؛ لذا بررسیهای ایشان در موضوع معرفت نفس در این کتاب را باید نوعی شناخت نفس از نگاه قرآن و عترت (ع) خواند. نگاهی که همچون سایر آثار معظّمله، با رنگ اخلاق آمیخته است.
درباره کتاب معرفت نفس
کتاب معرفت نفس که شامل دروس اخلاقی معظّمله در ماه مبارک رمضان ۱۳۴۳و ۱۴۳۶ قمری (سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ شمسی) و نیز در شبهای جمعۀ طول این دو سال در مسجد حکیم اصفهان است که پیش از این، جلد اوّل و دوّم و سوّم از آن منتشر شده است.
این جلد از کتاب، به دو موضوع مهم و بحث برانگیز در زندگی انسان، یعنی «جبر و تفویض و اختیار» و «قضا و قدر» اختصاص دارد.
موضوع اختیار انسان و تقدیرهای زندگی او، از دیرباز در سطوح مختلف اجتماعی مطرح بوده است و از عوام مردم تا شاعران و اندیشهوران و پس از آن متکلّمان و فلاسفه، هر کدام به نوعی متعرّض این مسائل شدهاند و هر گروه نیز متناسب با سلیقۀ خود، نتایجی بهدست آوردهاند که همگی حول سه محور «جبر»، «تفویض» و «امر بین امرین» قرار میگیرد. جایگاه متکلّمان شیعی در این موضوع، طرد جبر و تفویض است که با اعتقاد به «اختیار» انسان، نظریۀ «امر بین امرین» را آیات قرآن کریم و از روایات معصومین(ع) اخذ کرده و آن را تشریح نمودهاند.
به دلیل اهمیّت موضوع و تأثیر نگرش انسان به این مسائل در زندگی، در ادامۀ مباحث معرفت نفس، مسئلۀ حاضر با نگاهی اخلاقی، طی بیست و دو درسگفتار بررسی و تبیین شده است.
خواندن مجموعه کتاب معرفت نفس را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث دینی و معنوی و کلام و عقاید اسلامی
حجم
۲۲۲٫۳ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۳۰۳ صفحه
حجم
۲۲۲٫۳ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۳۰۳ صفحه