دانلود و خرید کتاب آداب معنوی در هنرهای سنتی الیاس صفاران
تصویر جلد کتاب آداب معنوی در هنرهای سنتی

کتاب آداب معنوی در هنرهای سنتی

معرفی کتاب آداب معنوی در هنرهای سنتی

«آداب معنوی در هنر‌های سنتی» نوشته دکتر الیاس صفاران و نسرین فرّهی کتابی در زمینه هنرهای سنتی اسلامی است که به تجلی آداب معنوی در این مراحل مختلف خلق این هنرها پرداخته است. کتاب آداب معنوی در هنرهای سنتی، در ۴ فصل تنظیم و هر فصل، با توجه به‌لزوم توضیحات کامل‌تر، به‌چند زیرمجموعه تقسیم‌شده و به‌شرح مطالب عنوان‌شده پرداخته‌است. این کتاب با توجه به‌ سرفصل مصوب و شیوه‌های نوین آموزشی مورد نظر دانشگاه پیام نور و با هدف آشنایی با آداب معنوی و تأثیر آن در هنرهای سنتی، محور‌های کلی این موضوع را مورد بررسی قرار داده‌است. در این کتاب، آداب معنوی و رعایت آن‌ها در هنر‌های سنتی بررسی‌می‌شود. هدف از تهیۀ مطالب پیشرو، آشنایی دانشجویان عزیز با آداب معنوی و تأثیر آن بر هنرهای سنتی است که در چهار فصل گردآوری شده‌است و هر فصل آن، به‌شرح ذیل خواهدبود: فصل اول به‌تعاریفی از هنر، مفهوم سنت، سنت اسلامی، عرفانی و هنرهای سنتی پرداخته‌است. در فصل دوم مفاهیم هنر دینی و هنر غیردینی مورد بررسی قرار گرفته‌است. در فصل سوم هنرهای اسلامی، هویت هنر اسلامی و دیدگاه اندیشمندان به‌این مقوله شرح داده شده‌است. در فصل چهارم آداب معنوی در هنرهای سنتی، ریشه‌های معنویت و معرفت در هنرهای سنتی، اخلاق هنری و حرفه‌ای، نقش اخلاق در تعالی آثار هنری، فتوت‌نامه‌ها، ریشه‌های جوانمردی در فرهنگ اسلامی و نقش آداب و ادب در قلمرو هنر بیان شده‌است.
الی
۱۴۰۰/۰۳/۰۹

کتاب خوبی هست در معرفی کتاب کامل توضیح داده شده ولی تکرار مطالب و مباحث زیادی صورت گرفته

فتوت‌نامه‌ها در میان اصناف و حرفه‌ها، بیشترین تأثیر آموزشی و تربیتی را در وفاداری به‌اصول اخلاقی و انسانی به‌همراه داشته و شخصیتی معنوی از صاحبان حرفه‌ها و اصناف می‌ساخته‌اند. نگاهی به‌دوره‌های میانۀ تاریخ ایران، ازجمله دوره ایلخانان، تیموریان، صفویه و قاجار گویای این است که آمیختگی میان شغل و دین‌داری یا به‌تعبیر دیگر میان رعایت اصول اخلاقی و روش‌های حاکم در شغل و حرفه، به‌قدری بوده‌است که دین‌دارترین و وارسته‌ترین اشخاص، در میان صاحبان صنوف و مشاغل وجودداشته‌اند (شکل ۴-۹). به‌طوری‌که صاحبان مشاغل و اصناف که بعضی از آن حرفه‌ها همچون معماری مساجد، خطاطی، کتاب‌آرایی، گچ‌بری، کاشی‌کاری، فرش‌بافی و غیره، جزء مشاغل هنری شناخته‌می‌شوند، از دین‌داران و اهل اخلاق شمرده‌می‌شدند و درواقع آنان بودند که مجموعۀ اصول و قواعد معنوی فتوت‌نامه‌ها را تنظیم می‌کردند (شکل ۴-۱۰).
الی
دین‌ و هنر، به‌نیازهای فطرت‌ و روح‌ پاسخ‌ می‌دهند، همزاد و همزیست‌ انسان‌اند و به‌زبان‌ فطرت‌ سخن‌‌می‌گویند. منبع و مصدر هنر اسلامی، پیام قرآن و حکمت والای نهفته در دین است. هنر اسلامی به‌دنبال آن است که در مجرای نقش، طرح، رنگ، حجم، هندسه، کلام، زبان عبارت و اشارت، ارزش‌های الهی و انسانی را به‌نمایش‌بگذارد و از صورت زیبای محسوس هنر، هنرمند را به‌باطن زیبایی معنوی که همان جمال و جلال و کمال الهی است، رهنمون‌شود.
الی

حجم

۱۰۱۶٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

حجم

۱۰۱۶٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

قیمت:
۴۴,۲۰۰
تومان