دانلود و خرید کتاب عدالت اجتماعی (دفتر سی‌ام) نجمه کیخا
تصویر جلد کتاب عدالت اجتماعی (دفتر سی‌ام)

کتاب عدالت اجتماعی (دفتر سی‌ام)

نویسنده:نجمه کیخا
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب عدالت اجتماعی (دفتر سی‌ام)

عدالت اجتماعی دفتر سی‌ام از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشه‌ها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشه‌های این مرد بزرگ گردآوری کرده است.

علامه شهید مرتضی مطهری، به‌عنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوام‌بخش، می‌تواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافته‌ها و مواضع فکری خویش، از شاخصه‌هایی است که اندیشه‌های علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.

درباره مجموعه چلچراغ حکمت

در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشه‌های استاد مطهری می‌پردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر به‌گزینی باشد و دیدگاه استاد به‌صورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشت‌های منتشر شده، چکیده‌سازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصل‌بندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقی‌ها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشت‌ها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پس‌گفتار ارائه شود.

مجموعه کتاب‌های چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است

مخاطبان این مجموعه کتاب‌ها همان‌طور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقت‌جو و پرسشگر امروزی است.

جملاتی از کتاب عدالت اجتماعی (دفتر سی‌ام) در مجموعه چلچراغ حکمت

در بیان تعریف‌های عدالت، اعطای حقوق، به‌عنوان یکی از جامع‌ترین تعاریف عدالت اجتماعی دانسته شد که بر دو اصل مبتنی است: «حقوق و اولویت‌ها» و «استعداد بشر در استخدام اندیشه‌های اعتباری» که نوعی الزام به رعایت حقوق ایجاد می‌کند. این معنا از عدالت، ناشی از خصوصیتی ذاتی در بشر است که ناچار است یک سلسله اندیشه‌های اعتباری استخدام کرده، بایدها و نبایدها بسازد و حسن و قبح انتزاع کند.

وقتی گفته می‌شود حقوق، اعتباری است، به این معنا است که هیچ موجودی به خودی خود چیزی را وضع نکرده است. برای نمونه نمی‌توان حق رئیس بودن یا مالک بودن را برای خود وضع کرد، بلکه این حقوق را اجتماع به انسان می‌دهد. دسترنج فرد زمانی به‌عنوان حق او محسوب می‌شود که اجتماع آن را تأیید کند و ناحق یا نامشروع نداند. بنابراین هنگامی که گفته می‌شود شخصی حق دارد، در واقع به این معنا است که او دارای این حق شمرده شده است و یا اجتماع چنین حقی را برای او تأیید می‌کند.

فهرست کتاب عدالت اجتماعی (دفتر سی‌ام)

پیشگفتار

درآمد

فصل اول: چیستی عدالت اجتماعی

تعریف عدالت اجتماعی

فصل دوم: اقسام عدالت

نسبیت عدالت

فصل سوم: مبانی عدالت اجتماعی

اعتباریات

اصالت فرد و اجتماع

مبنای انسان‌شناسی

فصل چهارم: جایگاه ارزشی عدالت اجتماعی

دین و عدالت

اخلاق و عدالت

فصل پنجم: زمینه‌های تحقق عدالت اجتماعی

ایمان

نظم و آزادی

تربیت

فصل ششم: موجبات عدالت اجتماعی

قانون

اجرا و تنفیذ

آگاهی مردم به حقوق خویش

نتیجه‌گیری

فصل هفتم: آثار و نتایج عدالت

نتایج فقدان عدالت

فواید و ثمرات

فصل هشتم: عدالت اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران

پس‌گفتار

برای مطالعهٔ بیشتر

کتابنامه

یادداشت‌ها

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۸۲٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۱۲ صفحه

حجم

۸۲٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۱۲ صفحه

قیمت:
۱۵,۰۰۰
تومان