کتاب آیا همه ما مجرم هستیم؟
خواندن نظراتمعرفی کتاب آیا همه ما مجرم هستیم؟
«آیا همه ی ما مجرم هستیم؟» درآمدی بر جرمشناسی و نوشته آندره کوهن است.
آندره کوهن استاد جرمشناسی و حقوق کیفری در دانشگاههای لوزان و نوشاتل است. وی به سبب دانشآموختگی در حوزهٔ جرمشناسی و حقوق، به مقامهای گوناگون دیگری نیز رسیده است از جمله بازپرس، مدیر مطالعات علمی در مؤسسهٔ نظرسنجی، همکار علمی در دفتر عدالت فدرال (سوییس)، و مدیر مرکز آموزش ممتد در دانشگاه لوزان.
همچنین آندره کوهن کارشناس علمی در شورای اروپا و کارشناس در موسسهٔ Institute for Crime Prevention and Control (HEUNI) وابسته به سازمان ملل، جهت بررسیِ Fifth United Nation Survey of Crime and Operations of Criminal Justice Systems بوده است. هم اکنون، او کارشناس علمی هیئت نمایندگی شهرداری است که مدیریت رصدخانهٔ امنیتی شهر لوزان را به عهده دارد؛ همچنین عضو گروه کارشناسان آمار جنایی دفتر آمار فدرال، عضو کمیسیون فدرال پروژههای راهنما در بخش «اجرای مجازات و تدابیرِ» دفتر عدالت فدرال و عضو کمیسیون خطر ایالت نوشاتل است.
این کتاب با یک سوال تفکربرانگیز آغاز میشود: آیا همه مامجرمیم؟ یا به عبارتی آیا همه ما مجرم بالقوه هستیم؟
کوهن در این کتاب مفهوم بزرهکاری و جرم کیفری را توضیح میدهد که مطالعات جرمشناختیِ گوناگونی دربارهٔ آنها انجام شده است و برای رسیدن به این هدف و پاسخ به این سوال، پرسشهای دیگری را مرور میکند. از جمله این که: آیا جامعه های بدون جرم وجود دارند؟، آیا میتوان بزه کاری را اندازه گرفت؟، ویژگیهای بزهکار چیست؟و...
کوهن جرمشناسی را دانشی معرفی میکند که سعی دارد با مطالعهٔ رفتارهای ضد اجتماعی بشر و واکنشهای جامعه دربرابر این رفتارها، پدیدهٔ جرم را درک کند. برای نمونه، در جستجوی تعریف مفهوم بزهکاری، روشن کردن دلایل وجود آن، یافتن روشهای گوناگون برای پرهیز یا پیشگیری از آن است و به موضوع مجازات نیز میپردازد. او میگوید جرمشناسی یکی از مصداقهای علوم انسانی است و برخلاف تصور بسیاری که آن را یک علم دقیق و سخت میدانند، یک علم نرم به شمار میرود و آنها که چنین میپندارند آن را با جرمیابی اشتباه گرفتهاند.
مطالعه این کتاب روان و طبقهبندی شده که زبان سادهای هم در ارائه مطالب دارد، نه تنها برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه علوم اجتماعی و حقوق بلکه برای خوانندگانی که در این حوزه فعالیتی ندارند اما علاقهمند به مباحث حقوق و جامعهشناسی هستند مفید است.
آموزش تنفس مبتنی بر ذهن آگاهی بر علایم روانشناختی
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس
بنیان های خیر عمومی؛ سبک زندگی خداگونهمحمد باقریان
در این کتاب ۲۰ سوال مطرح شده که جواب ها همه ساده و قابل فهم و در عین حال چکیده و خلاصه هستند. موضوعاتی که عنوان میشه خارج از درک عامه ی مردم نیست و برای همین اگه کسی بخواد
بسیار ضعیف و نامفهوم