معرفی کتاب حرف درد: بررسی و تحلیل «درد و رنج» در مجموعه اشعار «فروغ فرخزاد و سیمین بهبهانی»
لسان شعر که زیباترین لسان است. برای نمودار ساختن میزان و منزلت دردمندی انسانهای آگاه و مسئول در برابر رنجها و مرارتهای ناتوانان و گرفتاران جوامع انسانی، آثاری بدیع خلق میکند که برای همهی عصرها و نسلها راهگشا و کمالآفرین است. در این میان شعر معاصر ذخیرهای عظیم از طیفهای مختلف رنجهای بشریت است و شاعران معاصر زبان گویایی از «درد و رنج» و حکایتگران صادقی از نقصانها، کاستیها، تضادها، دروغها، دورنگیها، استعمارگریها، استثمارطلبیها، یأس و ناامیدیها، بیایمانیها، فریبها، باورهای سست، زخم زبانها، تهمتها و... هستند. آنهایی که پرچمداران گوهر عظیم عشق در عصر حاضر به حساب میآیند و طعم گزندهی هوای غریبانه را به جان خریدند تا این ثروت روحپرور را صیقل دهند. بازتاب «درد و رنج» در اشعار شاعران معاصر، ما را بر آن داشت تا نگاهی عمیق و وسیع به آثار منظوم این دو شاعر زن معاصر داشته باشیم. با این توجه این پژوهش بر پایهی «بررسی مفهوم «درد و رنج» در مجموعه اشعار قیصر امینپور (گرجی، ۱۳۸۷: ۱۰۷-۱۳۰) در چهار محور (الف؛ ماهیتشناسی ب؛ وجودشناسی «۱- انواع ۲- علل ۳- راههای رهایی» ج؛ غایتشناسی د؛ وظیفهشناسی یا اخلاق درد و رنج) بنا شده است. مجموعه اشعار فروغ فرخزاد و سیمین بهبهانی نیز در حول این چهار محور بررسی و تحلیل شده است. این جستار کوشیدهایم شواهد شعری بیشترین انطباق و اهمیت را با موضوعات داشته باشد. ضمن اینکه شرح مجمل و مختصری برای شواهد ارائه شده است تا مخاطب با طیب خاطر ذهن و زبان خود را به ما بسپارد. در انتهای پژوهش طرز نگاه دو شاعر به دنیای پیرامون و حوادث گونهگون و بررسی زوایای همگون و ناهمگون مدنظر است.