کتاب بانک تهیدستان؛ وامهای کوچک، ابزار مبارزه با فقر جهانی
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱۲ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب بانک تهیدستان؛ وامهای کوچک، ابزار مبارزه با فقر جهانی
محمد یونس، اقتصاددان و متفکر برجسته بنگلادشی در مقدمه کتابش، «بانک تهیدستان» نوشته است: «من معتقدم که ساختن جهانی بدون فقر، قطعا امکانپذیر خواهد بود، زیرا فقر توسط خود فقیران ایجاد نمیشود، بلکه فقر عمدتاً معلول سیاستهای نادرستیست که برای اداره جوامع به کار گرفته میشود.»
یونس یکی از برجستهترین پیشروان مبارزه با فقر در سطح بینالمللی محسوب میشود. کوششهای مؤثر این اقتصاددان مسلمان بنگلادشی در مبارزه با فقر، باعث شد که در سال ۲۰۰۷ جایزه صلح نوبل به وی اعطا شود.
محمد یونس با تأسیس یک بنیاد خیریه غیردولتی به نام «گرامینبانک» (Gramin Bank) توانسته است جهش بزرگی در فقرزدایی در بنگلادش ایجاد کند (گرامین در زبان بنگلادشی به معنای کشاورز است).
فعالیت گرامینبانک، بر خلاف باور رایج در سیستمهای بانکداری موجود، بر مبنای اعطای وام و نیز دیگر خدمات بانکی به فقیران قرار دارد؛ به این ترتیب گرامین بانک که اولین بانک تخصصی ویژه فقیران محسوب میشود، تا به امروز توانسته است بیش از پنج میلیون فقیر بنگلادشی را تحت پوشش بگیرد که بالغ بر ۹۰ درصد از آنان را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند.
این بنیاد خیریه موفق اکنون در بیش از ۵۰ کشور شعبه دارد و صدها موسسه خیریه در سراسر دنیا برای مدیریت آن بخش از فعالیتهای خیریه خود که به پرداخت وام خوداشتغالی مربوط میشود، از الگوی گرامینبانک استفاده میکنند.
در این کتاب، محمد یونس از خاطرات خود درباره چگونگی متحول شدن زندگیاش برای کمک به فقیران، چگونگی پایهگذاری و رشد گرامین بانک و نیز مکانیزمهای مورد استفاده در گرامینبانک میپردازد.
این اثر پس از اولین انتشارش در سال ۲۰۰۳به سرعت در فهرست پرفروشترینهای آمازون قرار گرفت و تبدیل به پنجمین کتاب پرفروش در حوزه توسعه اقتصادی شد.
۱- بررسی چالشهای یونس و همکارانش در تأسیس گرامین بانک؛
۲- مکانیسمهایی که باعث موفقیت micro-credit (هسته اصلی بانکداری در گرامین) شده است.
۳- راهنماییها و تجربیات ارزشمندی که یونس، به هر کس که خواهان پیوستن به وی، در حذف فقر و فرستادن آن به موزههاست، ارائه میدهد.
مطالعه این کتاب میتواند نکات کاربردی زیادی برای افزایش بهرهوری فعالیتهای خیریه به دست دهد.
اقتصاد فقیر: بازاندیشی بنیادین در شیوه مبارزه با فقر جهانی
آبهیجیت بنرجی
پایان رشدریچارد هاینبرگ
چرا اقتصاد فرو میریزد؟: به سوی نظریهای عمومی درباره علت افول اقتصادی کشورهاجوزف استیگلیتز
اقتصاد کلان مدرن: مصاحبه با بزرگان مکاتب مختلف اقتصادیبریان اسنودن
اقتصاد به روایت دیگرموسی غنینژاد
ثروت عمومی شهرهاداگ دتر
بحران بیپایان: چگونه سرمایهی مالی- انحصاری جهان را از آمریکا تا چین به رکود و آشوب میکشاندجان بلامیفاستر
تلنگرریچارد. اچ تیلر
درآمدی بر چین مدرنرانا میتر
اقتصاد در دو درسجان گوئیگن
تاریخ مختصر اقتصادنیل کیشتینی
اینترنت اشیاآنابث آگارد
محمد یونس از سرمایه داران بزرگ آسیا و بنگلادش و برنده جایزه صلح نوبل تونست با میکرو وام های اقتصادی روش نوینی تو توسعه کسب و کار های کوچک ارائه بده ..... بسیار مفید و سازنده
چرا بخشی از کتاب را حذف کردید، من الان چک کردم یک ناشر دیگه همین کتاب را با 15 فصل چاپ کرده ولی شما با 13 فصل، دو فصل را کلا حذف کردید
از خوندن این کتاب خیلی لذت بردم. داستان فردی در بنگلادش که بانکی رو ایجاد میکنه که از لحاظ عملکرد و ساختار با همه بانک ها متفاوته و سرلوحه کارش رو خدمت به افراد فقیر (به واقع فقیر یعنی کسانی که
به نظرم کتاب بسیار زیبایی هست. کتاب به شرح شروع فعالیت بانک گرامین به عنوان یکی از پیشروان صنعت وام های خرد پرداخته. داستان های زیادی از ۲۵ سال اول فعالیت این بانک و ترویج این صنعت در دنیا و مخصوصا بنگلادش
کتاب بسیار فوق العاده و خواندنی. با خوندن کتاب درک بهتری از مشکلات و واقعیت تلخ کشور های جهان سومی و در حال پیشرفت پیدا میکنید. کتاب خیلی روان نوشته ( و ترجمه ) شده و اصلا موقع خوندن شما رو خسته
عالی