کتاب بی فکری
معرفی کتاب بی فکری
«بیفکری» رمانی از نویسنده معاصر، پرویز صمدی مقدم است.
پرویز صمدی مقدم متولد ۱۳۳۱ در تهران است و در رشته ادبیات فرانسه در دانشگاه درس خوانده. صمدی تاکنون نمایشنامهها و داستانهای زیادی نوشته و سمتهای فرهنگی مختلفی را در کارنامامه خود دارد که عضویت شورای طرح گروه فیلم و سریال صدا و سیما، مسئولیت واحد فیلمهای خارجی شبکه اول، راهاندازی مجلهای سینمایی فرهنگ و سینما از آن جملهاند.
داستان «بیفکری» روایت زندگی زن و شوهری است که به نوعی سهلانگاری و بیفکری نسبت به معنای زندگی و روابطشان دچار شده و در روزمرگی غرق شدهاند:
«تمام حرفها، رفتارها و وقایعی که روز و شبِ زن و شوهری را میسازند، در روزها و شبهای زندگی این زن و مرد، وجود داشتند و البته که هر دو، قدر این یکنواختی و تکرار را میدانستند زیرا امکان پیشبینی کردن را به آنها میداد. البته گاهی در دل این همه سکون و یکنواختی، اتفاق غیرعادی کوچک و کماهمیتی هم رخ میداد. مثل به صدا درآمدن بیوقت زنگ در خانه یا دریافت پیام کوتاه مشکوکی در تلفن همراهشان که از سوی غریبهای فرستاده میشد یا افتادن لیوان آب از دست یکیشان و پخش شدن خردهشیشه بر کف آشپزخانه. گاهی هم سر یک موضوع بیاهمیت صدای بگومگو بالا میگرفت، ولی هیچیک از اینها بر نظم و جریان بیشتاب زندگی آنها تأثیر چندانی نداشتند. رفتارِ با قاعده و برنامهریزی شده، چنان در متن زندگی زناشویی آنها تنیده شده بود که محال مینمود بتوانند خود را از آن بیرون بکشند.»
«بیفکری» رمانی جامعهشناسانه و روانشناسانه است و از طریق افعال روانکاوانه شخصیتهاست که شاکله اصلی و کلیتش رقم میخورد. شخصیتها چنان خوب به داستان وارد و از آن خارج میشوند که ستودنی است. اقشار و طبقات مختلف اجتماع به صورتی ظریف به واسطه اعمال و دیالوگهای فردی، تصویر شدهاند و چهقدر عمیق!
«بیفکری» هدفی دارد و آن فکر کردن است، نگاهی دوباره و منتقدانه با شوخطبعیها و لوندیهای ظریف قلم مقدم به زندگی فردی و اجتماعی، به خودمان و یافتن خود میان این همه شخصیت.
تدابیر نظامی قرآن مجید (جلد اول)
سیدعلیرضا قاسمی
اکولوژی شهری در درهی مرادبیگ؛ همدان، غرب ایرانحمید نظری
خرگوش تپهرابرت لاسن
اورنجزهرا بیگی (کیانوش)
شناراجر دیکین
پسر استاد موچولزهرا بیگی (کیانوش)
راز پرواز
مصطفی بادكوبه ای هزاوه ای
توسعه در تاریکیسیدمحمد بهشتی
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس