تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب غرق شدن در خشکی
معرفی کتاب غرق شدن در خشکی
معرفی کتاب غرق شدن در خشکی
کتاب الکترونیکی «غرقشدن در خشکی» (نوشتهٔ محمد علی یاری، ویراستار: کوثر ایزدپناه، انتشارات نسل روشن) رمانی معاصر است که در دستهٔ داستانهای فارسی قرن ۱۵ قرار میگیرد. این اثر با روایتی چندلایه، شخصیتهایی از طبقات و پیشینههای گوناگون را در بستر یک سفر دریایی و ماجرایی پرتنش گرد هم میآورد. فضای داستان، ترکیبی از تعلیق، خاطره، نقد اجتماعی و روانکاوی شخصیتهاست. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب غرق شدن در خشکی
«غرقشدن در خشکی» داستانی است که در بستر تحولات اجتماعی و سیاسی ایران روایت میشود و شخصیتهایش هر یک گذشتهای پر از راز و گناه دارند. ماجرا در دورهای پرآشوب میگذرد؛ زمانی که گروهی از افراد با پیشینههای متفاوت، از نظامیان سابق تا دلالان و هنرمندان، ناچار به فرار از کشور میشوند و سرنوشتشان در یک لنج کوچک در مسیر عمان به هم گره میخورد. نویسنده با استفاده از زاویه دیدهای مختلف، روایت را میان شخصیتها تقسیم میکند و هرکدام از آنها بخشی از حقیقت و گذشتهٔ خود را آشکار میسازند. فضای داستان آمیخته با حس تعلیق، اضطراب و ناامنی است و در لایههای زیرین، به نقد قدرت، خشونت، خیانت و امید میپردازد. کتاب با ارجاع به تاریخ معاصر، اسطورهها و باورهای عامیانه، تصویری از جامعهای در حال فروپاشی و آدمهایی در جستوجوی رستگاری یا فرار از گذشته را ترسیم میکند.
خلاصه کتاب غرق شدن در خشکی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با مرگ پدر صادق آغاز میشود و از همان ابتدا، فضای سنگین گناه، خاطره و ترس بر روایت سایه میاندازد. صادق، کارمند سابق ساواک، به همراه گروهی از افراد فراری—از جمله بیژن رستمان (شکنجهگر سابق)، قربانی (دلال)، هرمز (لات قدیمی)، روشنک افشار (بازیگر مشهور) و چند خدمهٔ محلی—در یک لنج کوچک به مقصد عمان سفر میکنند. هرکدام از این شخصیتها گذشتهای تاریک و رازآلود دارند: رستمان متهم به قتل همسرش است و به دنبال عتیقهای ارزشمند، قربانی درگیر معاملات مشکوک است، هرمز با زن باردارش و هویتی جعلی همراه شده و روشنک از ترس انقلابیها پنهان شده است. در طول سفر، تنشها میان اعضای گروه بالا میگیرد؛ عتیقهای مرموز گم میشود و هرکس دیگری را متهم میکند. خاطرات تلخ، کابوسها و رازهای سرکوبشده یکییکی سرباز میکنند. در میانهٔ طوفان و بحران، مرز میان واقعیت و وهم کمرنگ میشود و گذشتهٔ خونین برخی شخصیتها، به ویژه ماجرای قتل پسری به نام حبیب برای شکستن طلسم گنج، بر فضای داستان سایه میاندازد. روایت با درگیری، خیانت و تلاش برای بقا پیش میرود و هر شخصیت با ترسها و گناهان خود روبهرو میشود، بیآنکه سرنوشت نهاییشان بهروشنی افشا شود.
چرا باید کتاب غرق شدن در خشکی را خواند؟
این رمان با روایت چندصدایی و شخصیتپردازی پیچیده، تصویری از جامعهای در بحران و انسانهایی در مرز فروپاشی را ارائه میدهد. «غرقشدن در خشکی» به لایههای پنهان روان آدمها، تأثیر گذشته و گناه، و مرز باریک میان واقعیت و توهم میپردازد. علاقهمندان به داستانهایی با فضای تعلیق، نقد اجتماعی و شخصیتهایی خاکستری، میتوانند از خواندن این اثر تجربهای متفاوت به دست آورند.
خواندن کتاب غرق شدن در خشکی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای اجتماعی، داستانهای معاصر ایرانی، روایتهای چندلایه و شخصیتمحور و کسانی که دغدغهٔ نقد قدرت، هویت و روانشناسی شخصیتها را دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به داستانهایی با فضای رازآلود و تعلیق علاقه دارند، جذاب خواهد بود.
بخشی از کتاب غرق شدن در خشکی
«همه ما با گناه متولد میشویم و با گناه خواهیم مرد. زمان، ابزاری است برای اندازهگیری میزان و کیفیت گناهانمان در این جهان بهتانگیز. گناه اول را اجدادمان انجام دادند. آنها که طعم یک سیب را به هم جنت ترجیح و ما را از عرش به فرش هبوط دادند. گناه دوم را پدرانمان انجام دادند و گناه سوم را خودمان مرتکب شدیم. حال، زیستن در این دنیا مجازات کدام گناه است؟ اما صبح آن روز صدای شرشر آب در آن فضای مرعوبکننده، ناگاه مرا به این نتیجهگیری نامطمئن رساند که هرچیزی که حس میکنیم نسبی است و واقعیت ندارد؛ احساساتی که در میان یک خوشایندی مطلق و ناخوشی تنفربرانگیز و ترسناک در نوسان است. پدرم بعد از نشئگی از آن افیون، در یک سرخوشی محض فرومیرفت. اما من احساس میکردم در سرم خون درحال جوشوخروش است و هر آن است که رگهای ریز چشمم را پاره کند و چون فوارهای عظیم بیرون بجهد. بوی سدر و کافور در فضای سرد اتاق پیچید. بوی خوشی بود. اما مرا میترساند. جسم بیجان پدرم، خودش را تسلیم غسال کرده بود.»