کتاب کشتی سفید
۱٫۰
(۱)
خواندن نظراتمعرفی کتاب کشتی سفید
«کشتی سفید» رمانی از نویسنده قرقیزستانی، چنگیز آیتماتف است. او از بارزترین چهرههای ادبیات و نثر معاصر شوروی سابق است. چنگیز با وجود داشتن چندین جایزه دولتی و نشان لنین در دوران اقتدار شوروی سابق که باعث شهرت و محبوبیت او در کشورهای شوروی سابق و مخصوصا در آسیای میانه شد، در هر فرصت و موقعتی که میتوانست در قالب داستانها و افسانههای ملی قرقیزستان، از مفاسد حکومت توتالیتر و جبار حاکم و گماشتگان ستمپیشه آن سخن گفته است و انحرافات اجتماعی و اخلاقی موجود را زیر ذرهبین گذاشته است.
داستانهای «چهره به چهره»، «جمیله» و «بدرود گل سری» از دیگر آثار این نویسنده است. چنگیز آیتماتوف در آثار خود به مفهوم زندگی در برابر مرگ و این که چه چیزی در زندگی بشری از اهمیت برخوردار است و تلاش در راه یافتن پاسخی برای این مسائل اساسی، می پردازد.
او برای مردم قرقیز همچون تولستوی برای ملت روس است و در بزرگداشت و جمعآوری آثار این نویسنده منتقد و جامعهشناس، تلاش زیادی می کنند.
پسر کوچکی که از والدین خود نا امید است خود را در دنیایی غریب و سیاه تنها مییابد. والدین او مایل به نگهداری از او نیستند و پسر که با پدربزرگش زندگی میکند در اتفاقات روزمره زندگی هر دفعه دچار دردسرهای تازهای میشود در میان این سختیها پسر برای تسکین خود به داستانها و افسانههای ملی روی میآورد. زمانی پدربزرگ پسر در یک میهمانی شکار مجبور به کشتن مادهگوزنی میشود که برای او مقدس است و این کار پسر را که از خشم و نفرت پر شده وادار به کاری میکند که پدربزرگ فکر کند پسرک او را وادار کرده عشق و دلسوزیای که نا امیدانه میجسته است را به وی بدهد.
داستان «کشتی سفید» آیینه تمامنمای زندگی مردم نقاط دورافتاده قرقیزستان و جور و ستمی است که برآنها میرفت. در این کتاب افسانهها و اسطورههای قرقیزی بار ویژهای دارند اما این به هیچ وجه به معنای رجوع تحسینآمیز به فولکلور نیست بلکه گنجینه گذشته است که به نقد کشیده میشود.
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
حجم
۱۵۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۸۴ صفحه
حجم
۱۵۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۸۴ صفحه
قیمت:
۵۶,۰۰۰
تومان
نظرات کاربران
داستان زندگی پسربچه ای که پدر و مادرش رهاش کردند و با پدربزرگش در کنار یک رود زندگی میکند و به افسانه های قدیمی روی میارن؛ کتاب از سختی هایی که انسان ها میکشند میگه،از ناسپاسی کردن انسان ها…. باورهاشون خیلی به