کتاب هست یا نیست؟
خواندن نظراتمعرفی کتاب هست یا نیست؟
«هست یا نیست» داستانی ۴ اپیزودی با روایتی سیال از سارا سالار است. رمان اول سالار با نام «احتمالاً گم شدهام» برنده جایزه بخش رمان اول «بنیاد گلشیری» شده بود و حالا رمان دوم او هم در حالوهوایی مشابه میگذرد.
«هست یا نیست» روایت زندگی زنی در آستانهی ۴۰ سالگی است، زنی که در ۳۹ سالگیاش با او مواجه میشویم و همراه او چند مرحله از زندگیاش را مرور میکنیم؛ گاهی از گذشته و گاهی هم از حال و از روزهایی که دارد ۴۰ ساله میشود.
زن در ۲۹ سالگی به این نتیجه میرسد که «دنیا جای امنی است»، در آغاز دهه چهارم زندگی درمییابد که «دنیا جای امنی نیست». تا اینکه در آستانه ۴۰ سالگی گرفتار سردرگمی میشود: «دنیا جای امنی هست یا نیست؟»
او در ۲۹ سالگی فکر میکند همیشه در معرض قضاوت دیگران است. پس همیشه مراقب رفتار خود است تا عالی به نظر بیاید، در دورهای دیگر از زندگی هم فکر میکند اگر با عشق نشود به جاودانگی رسید، با بچهدار شدن میشود و اصلاً آدمها برای ماندگار شدن بچهدار میشوند، ولی زندگی به او میآموزد که نجات عشق در تکرار نیست، در نرسیدن است و در آغاز ۴۰ سالگی، بعد از سالها زندگی مشترک به این موضوع می اندیشد که خواهان آزادی و استقلال است.
در نهایت میتوان گفت «هست یا نیست» داستانی جذاب است که خواننده را کاملا درگیر دغدغههای ذهنی قهرمانش میکند، داستانی مدرن که درگیریهای هویتی- جنسیتی انسان را در زندگی روزمره، عشق و هستی نشان میدهد.
ناتمامی
من از گورانیها میترسمبلقیس سلیمانی
هشت و چهل و چهارکاوه فولادی نسب
یوسفآباد، خیابان سی و سومسینا دادخواه
۲۰,۵۰۰۵۰%
کتاب به طور موازی سه برهه ی زمانی از زندگی یه زن رو به تصویر میکشه. در ۲۹ سالگی تا به شهر دیگه ای رفته تا اخرین لحظات پیش از مرگ مادربزرگش رو در کنارش بگذرونه. مادربزرگی که وقتی مادرش
از مدل نوشتن سارا سالار خوشم میاد فقط موضوعی که اذیتم میکنه اخر کتاباشه که داستان خیلی یهویی و سر نقاط حساس تموم میشه و با خودت میگی چی شد
داستان بلند هست یا نیست از سارا سالار قطعا در اندازۀ یک کار نسبتا خوب هست و خواندنش تجربۀ تازه ای در سبک روایتی داستانی است.روایت روای داستان بر خلاف آنچه به نظر می آید در بارۀ سه دورۀ زندگی
کتاب گفتگوهای ذهنی زنیست در سه دوره سنی متفاوت. بیست و نه سالگی، سی و یک سالگی و سی و نه سالگی. در قسمتهایی این گفتگوها یا واگویهها کسل کنندهست و به شخصه دوست داشتم ازشون رد بشم. منتهی کتاب کشش
من کتاب احتمالا گم شده ام رو بیشتر دوست داشتم از این نویسنده چون گیراتر و روان تر بود. ولی این کتاب هم نوشته قوی ای داره و تا آخر دنبال خودش میکشوندتون.
سارا سالار کاراش قویه
قلم خانم سالار عالیست!
شیوهی روایت و موضوع جذاب بود... دغدغهها و دنیای شخصیت اصلی داستان، هنرمندانه و دقیق تصویر شده است. نگاه به مقوله مرگ و عشق و گرههای ذهنی آدمها بی نظیر بود. لذت بردم واقعا.
از معدود کتابهایی که از شخصیت اصلیش متنفر بودم
دوست داشتم داستانی بخونم با جزئیات و توصیفات بیشتر. حس من در مورد این کتاب، خلاصه ای بود از داستان زندگی زنی ناراضی از همه چیز (خانواده، همسر، فرزند، دوست و ...). رابطه بلاتکلیف با مردی که نمی دونیم چرا