کتاب نقشی بر سنگ (مبانی مفهومی کامپیوتر)
خواندن نظراتمعرفی کتاب نقشی بر سنگ (مبانی مفهومی کامپیوتر)
«نقشی بر سنگ» نوشته «دانیل هیلیس» از پژوهشگران نامدار دانش کامپیوتر در امریکا است. منظور نویسنده از سنگ، همان صفحه نازک مدوّر سیلیسم استکه در کامپیوتر به کار میرود و نقشها هم نرمافزارهای کامپیوتر هستند که روی صفحه سیلیسمی حک میشوند.
امروزه کامپیوتر تنها یک ماشین حساب پیشرفته، یک دوربین عکاسی یا یک قلمموی نقاشی نیست، بلکه ابزاری است که روند تفکر ما را شتاب میدهد. ماشینی تخیّلی است که با اندیشههایی که در آن انباشتهایم آغاز شده است ولی آنها را تا جایی پیش میبَرَد که هرگز از دست ما بهتنهایی برنمیآید.
«نقشی بر سنگ» مهمترین مفاهیم علم کامپیوتر را توضیح میدهد، مفاهیمی مانند: منطق بولی، زبانهای برنامهسازی، جهانشمولی تورینگ، نظریه اطلاعات، الگوریتمها، محاسبه کوانتومی و سیستمهای خودسازمان ده. کسانی که تا حدودی به کامپیوتر علاقه داشته باشند هنگام خواندن این کتاب به بسیاری از مفاهیم آشنا برمیخورند. کتاب حاضر موضوعاتی را بهم پیوند میدهد که از یکسو فرایندهای ساده فیزیکی مانند قطع و وصل کلید برق را توضیح میدهد و از سوی دیگر روندهای پیچیدهای مانند قابلیت آموزش سیستم خودسازمانده در کامپیوترهای موازی.
این کتاب هم برای اهل فن آموزنده و خواندنی است و هم برای دوستداران دانستنیهای همگانی دریافتش ساده است.
نرم و نازک: ماده نرم، پژوهش، آموزش
ادبیات فرانسه از ۱۹۸۰ تا امروزدومینیک ویار
در جست و جوی فضاهای گم شدهداریوش شایگان
مغز ماماتیو مک دونالد
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
شاید تعجّب کنید، ولی به لحاظ منطقی میتوان کامپیوتری ساخت از طناب و چوب! فقط در اتاق جا نمیشود و برای روشنکردنش باید رفت به صحرا. این کتاب، علمیِ محض است و از مهندسی برق و کامپیوتر، خبری نیست در آن. خواندنش
کامپوتر ها واقعا چطور کار می کنند؟ سوال این این کتاب واقعا به خوبی جواب داد،
موضوع قدیمی شده و یک مقداری داستان پردازی بی ربط و طولانی است در مورد کامپیوترها و .... الان اکثرا میدونن کامپیوتر چه و چجوری کار میکنه بخصوص اگر به مطالعه در حوزه علم علاقه داشته باشن