معرفی و دانلود کتاب مانیفست شیطان + خلاصه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب مانیفست شیطان

کتاب مانیفست شیطان

جستارهایی در باب خیر، شر و ظرافت‌هایش

۵.۰(از ۲ رأی)
نوع کتاب
پدیدآورندگان:
امیرحسین حنائی
publisherانتشارات:
نشر نیماژ

قیمت:

۱۵۰,۰۰۰

تومان

٪۳۰ تخفیف اولین خرید با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب مانیفست شیطان

کتاب مانیفست شیطان (جستارهایی در باب خیر، شر و ظرافت‌هایش) نوشته امیرحسین حنائی، مفاهیم اخلاقی و معنوی را از زبان راوی‌ای بازخوانی می‌کند که خود را دشمن انسان می‌داند. شیطان در این کتاب از شیوه‌های نفوذ به اندیشه و قلب انسان سخن می‌گوید؛ نفوذی که گاهی نه از تصمیمی بزرگ، بلکه از کوچک‌شمردن یک خطا آغاز می‌شود. نشر نیماژ این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده از خلال اعتراف‌ها و تهدیدهای راوی، رابطه‌ی غفلت، ناسپاسی، حسادت و گناه را بررسی کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مانیفست شیطان

کتاب مانیفست شیطان نوشته امیرحسین حنائی، مجموعه‌ای از جستارهای اخلاقی و معنوی است که شیطان در جایگاه گوینده‌ی اصلی این کتاب قرار دارد. نویسنده این انتخاب را وسیله‌ای برای شناخت انسان قرار داده است، نه تغییردادن معیارهای خیر و شر. راوی، موجودی رانده‌شده و کینه‌جوست که انگیزه‌های خود را شرح می‌دهد و از آسیب‌پذیری‌های انسان پرده برمی‌دارد. فضای متن را تهدید، هشدار و اعتراف شکل می‌دهد. شیطان پیوسته از قدرت فریب خود حرف می‌زند، اما هم‌زمان به محدودیت‌هایش در برابر ایمان و بندگی اقرار می‌کند. تقابل نور و تاریکی در سراسر جستارها حضور دارد و تصویرهایی مانند قلب آلوده، ریشه‌ی خشکیده، پل و زنجیر، مفاهیم انتزاعی را به موقعیت‌هایی محسوس نزدیک می‌کنند. چارچوب بحث بر باورهای دینی استوار است و ارجاع به آیات و گفت‌وگوهای مربوط به آفرینش آدم، در توضیح انگیزه‌های راوی نقش دارد. نویسنده در پیشگفتار، امکان همراهی مخاطبان ناآشنا با مفاهیم معنوی را نیز مطرح کرده است؛ همراهی‌ای که از شناخت منطق درونی راوی آغاز می‌شود، نه لزوماً پذیرفتن همه‌ی گزاره‌های او.
کتاب مانیفست شیطان مباحث خود را در بخش‌های موضوعی دنبال می‌کند؛ إبلیس، نعمت، شُکر و گناه از عنوان‌های این بخش‌ها هستند. حرکت بحث از معرفی راوی و ریشه‌های تکبر او آغاز می‌شود و به نسبت انسان با داشته‌ها، سپاسگزاری و انتخاب‌های اخلاقی می‌رسد. هریک از این موضوع‌ها، مجالی برای بررسی یک تمایز است: دانستن حقیقت با پذیرفتن حقیقت یکسان نیست، برخورداری از نعمت الزاماً به معنای آگاهی از ارزش نعمت نیست و گفتن کلمات سپاس، لزوماً شکر قلبی به‌شمار نمی‌آید. متن از جمله‌های خطابی، تکرارهای هدفمند و تشبیه‌های پیاپی استفاده می‌کند تا فرایند تدریجی فرسایش ایمان را نشان دهد. دغدغه‌ی اصلی، لحظه‌ای است که انسان خطا را بی‌اهمیت می‌شمارد یا نارضایتی را جایگزین دیدن داشته‌هایش می‌کند. خواندن این جستارها، مواجهه با تصویری از کشمکش درونی انسان است که در چارچوب نگاه دینی نویسنده، مسئولیت انتخاب را حتی زیر فشار وسوسه از انسان جدا نمی‌داند.

خلاصه کتاب مانیفست شیطان

کتاب مانیفست شیطان شر را نیرویی معرفی می‌کند که برای نفوذ، همیشه به گناهی بزرگ نیاز ندارد. راوی ابتدا سرگذشت نافرمانی خود را شرح می‌دهد و تکبر، حسادت و اصرار بر خطا را ریشه‌های سقوطش می‌خواند. سپس بحث به زندگی انسان می‌رسد: عادی‌شدن نعمت‌ها، مقایسه‌ی داشته‌ها با دیگران و ترس از بخشیدن، زمینه‌ی ناسپاسی را فراهم می‌کنند. نویسنده در برابر این وضعیت، شکر را نوعی آگاهی از سرچشمه‌ی نعمت می‌داند که نباید به تکرار لفظی محدود بماند. بحث گناه نیز بر تغییر تدریجی نیت، شکستن قبح نخستین خطا و شکل‌گرفتن عادت متمرکز است. پیام محوری این کتاب، توجه به فاصله‌ی میان شناخت خیر و انتخاب خیر است؛ فاصله‌ای که توجیه‌کردن لغزش‌ها می‌تواند بیشترش کند. توبه و استغفار در این نگاه، امکان بازگشت را در برابر پافشاری آگاهانه بر نافرمانی قرار می‌دهند.

چرا باید کتاب مانیفست شیطان را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب مانیفست شیطان را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

  • شیطان در مقام راوی، انگیزه‌های فریب و منطق توجیه خطا را بیان می‌کند.
  • تمایز شکر زبانی و قلبی، فرصتی برای تأمل درباره‌ی معنای سپاسگزاری فراهم می‌کند.
  • بحث گناه، پیوند نخستین لغزش با عادت و کاهش حساسیت اخلاقی را بررسی می‌کند.
  • مقایسه‌ی تکبر و توبه، مسئولیت انسان را پس از خطا روشن‌تر می‌سازد.

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب مانیفست شیطان به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

  • علاقه‌مندان به جستارهای اخلاقی و معنوی مبتنی بر باورهای دینی.
  • خوانندگان علاقه‌مند به بازگویی ماجرای آفرینش آدم از زبان ابلیس.
  • کسانی که دغدغه‌ی شناخت رابطه‌ی ناسپاسی، خودفریبی و عادت به خطا را دارند.

بخشی از کتاب مانیفست شیطان

«من تلاش نمی‌کنم شکر را از تو بگیرم؛ من شکرت را سطحی می‌کنم. «شکر سطحی» بهترین اختراع من است؛ تو فکر می‌کنی سپاسگزاری می‌کنی، اما در واقع فقط خودت را فریب می‌دهی. گمان می‌کنی مؤدبی، اما همچنان در همان ساختار ظلمت و غفلتی که من ساخته‌ام حرکت می‌کنی.
من شکر را از قلبت بیرون می‌کشم و آن را به زبانت منتقل می‌کنم. تلاش می‌کنم شکر برایت یک عادت باشد نه یک آگاهی؛ یک لفظ باشد نه یک نور؛ یک حرکت زبانی باشد نه یک جنبش روحی. تو لب باز می‌کنی، اما قلبت نمی‌فهمد چه می‌گوید! و من همین را می‌خواهم.
تا وقتی شکر از قلبت جدا باشد، دروازهٔ کاملی از افزایش به رویت باز نمی‌شود.
شکر اگر به قلب برسد، ایمان را تقویت می‌کند؛ اما اگر فقط روی زبان باشد، خطری برای من ندارد.
شکر زبانی تو را آرام می‌کند، اما شکر قلبی تو را بیدار.
من از شکر قلبی‌ تو می‌ترسم؛ چون نفس را رام می‌کند. نفس رام‌شده دیگر با وسوسه‌های کوچک نمی‌لرزد و این برای من فاجعه است. من در قلب‌های سنگ، در زخم‌های پنهان، در انبساط آرزوها، در حسرت‌های بی‌معنا و در حرص‌های بی‌انتها خانه دارم. اما شکر، این سنگ را نرم می‌کند، لایه‌های سیاه را می‌ریزد و غبار فراموشی را پاک می‌کند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۳ آبان ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب مانیفست شیطان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب

نام کتابمانیفست شیطان
عنوان دیگرجستارهایی در باب خیر، شر و ظرافت‌هایش
موضوعنظریات و مکاتب فلسفی
نویسندهامیرحسین حنائی
انتشاراتنشر نیماژ
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۸/۱۰
فرمت کتابEPUB
حجم فایل کتاب۹.۸۱ مگابایت
شابک۹۷۸۶۲۲۴۱۳۱۶۲۱
تعداد صفحه‌ها۳۴۴ صفحه
قیمت کتاب۱۵۰۰۰۰ تومان

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵
نظری برای کتاب ثبت نشده است.